23. Budavári Borfesztivál & Játék!

-
2014.08.25.

23. Budavári Borfesztivál & Játék!

Ha ősz, akkor Budavári Borfesztivál! Idén szeptember 10-14. között rendezik meg a rangos eseményt. Játsszatok velünk a páros belépőkért!


Az idei Borfesztivál témája a bor és az egészséges életmód, a sport, a közös élmények. Szeptember második hétvégéjén közelebbről is megismerkedhettek sportoló borászainkkal a Budavári Borfesztiválon!

 

Mondhatnánk úgy is, hogy felvezetőként szeptember 8-án és 9-én újra lesz Boregyetem. A kétnapos kurzuson elismert szakemberek, színvonalas, érdekes, borkóstolóval egybekötött naprakész előadásain, hasznos információkkal gazdagodhattok borbarátkémt és a tudásukat frissíteni vágyó szakmabeliekként is. 

 

A Boregyetem részletes tematikáját itt találjátok.

 

    
Pár Borpár

 

Szeptember 11-én és 12-én szakmai kóstoló délutánokon vehettek részt. A tematikus programokon az előre meghirdetett borpárok bemutatásával, kóstoltatásával, a borászok szakmai érdekességeket mutathatnak meg és izgalmas formában ismeretterjesztést végezhetnek a fogyasztók körében.

 

 

Visszajelzéseket gyűjthetnek az új technológiai megközelítések eredményeiről, egyfajta „tesztkóstolást” lesz ez a hozzáértő közönség számára. A kiállítók a borpárokat „egyet fizet – kettőt kap” rendszerben kóstoltatják, hiszen a borpár egyik fele ingyenes lesz. 

 

A Pár Borpár részleteit itt találjátok.

 

 

 

Taste of Hungary, újdonság a Borfesztiválon!

 

A rendezvényen kiállító több mint 200 borászat az ország összes termőhelyét, és szinte összes szőlőfajtánkat lefedi. Ebben a zavarba ejtően sokszínű kínálatban idén segítséget nyújt a Borfesztivál: a tematikusan kialakított kóstoló útvonalakon keresztül elsősorban a hazánk borkultúráját kevésbé ismerő külföldi vendégeknek, valamint a borfogyasztással még épp csak ismerkedő hazai látogatóknak nyújt iránymutatást a rendezvény.



A Borfesztivál célja, hogy minél több hungaricum szőlőfajtából készített bort és egyéb magyar borkülönlegességet megismerhessetek és megkóstolhassatok.

 

 

Koncertek a Borfesztiválon

 

Idén ismét nagyszerű művészek, előadók műsorát élvezhetjük. Lesznek új fellépők, és számos olyan vendég, aki nem először zenél a Borfesztivál közönségének. Többek között az Irie Maffia zenekar, Csík Zenekar, a Makám, Rúzsa Magdi, a Benkó Dixieland Band és a Ghymes Együttes szórakoztat benneteket.

 

 

Szüreti felvonulás

 

Színes, látványos, táncos-zenés forgatag a szőlő- és bortermelő eleink tiszteletére, a Budai Vár utcáin szeptember 14-én, vasárnap rendezett Szüreti felvonulás - Népzenei és Néptánc Gála ünnepén. Igazi látványosság, ünnepi hangulat, amely a régmúlt szüreti mulatságait idézi fel.

 

A menetet a borrégiókból érkező, egyedi népviseletben pompázó, néptánc és hagyományőrző együttesek, Magyarország borvidékeinek elöljárói, borrendjeinek, borbarát egyesületeinek tagjai alkotják.

 

 

Az idei vendég: Olaszország

 

2014-ben a Borfesztivál Olaszországot látja vendégül. Itália borászata több mint néhány ismert és felkapott csúcstermék. A szőlőtermesztés évezredes örökségből táplálkozik, a szőlő táj- és kultúraformáló tényező a csizma „szájától” a sarkáig és az orráig, sőt, Szicília nyugati és déli csücskéig. Idén az ő kiváló borait kóstolhatjátok meg.

 

Az  olasz borrégiókról hasznos infókat itt találtok.

 

 

Gasztronómia a Borfesztiválon

 

A gasztronómia képviselői a megszokott helyen Olaszország ízeire hangolják ételeiket. Természetesen a Borfesztivál vendéglátása a magyar fesztiválételekről is szól. Az Oroszlános udvarban az Országkonyha gondoskodik arról, hogy senki ne maradjon éhes a balatoni fehérek és szekszárdi vörösek előtt, közben és után.

 

Az előző évekhez hasonlóan vásári és szüreti étlappal készülnek, a klasszikus étkeket újragondolva, a méltatlanul mellőzötteket pedig felfrissítve. Színesíti – sőt, ízesíti és édesíti – az Oroszlános udvar kínálatát a Gerbeaud és a „A Szarvasgomba Világa” standja.

 

A SZEGA Foods jóvoltából idén a sajtoké lesz a főszerep. A Borfesztivál teljes ideje alatt zajlik a „Nemzetek Sajtversenye”, ahol 20 ország egy-egy sajt remekére lehet kóstolva szavazni a Szega standján, a Halászó Fiú udvarban. Eredményhirdetés vasárnap délben a Fesztiválszínpadon.

 


 

A Borfesztiválhoz kapcsolódóan különleges gasztronómiai élményben lehet részetek. A város legjobb éttermei közül tíz, a Borfesztivál alkalmával, szeptember 10-20. között különleges menüsort - „4 fogás-4 bor” - kínál kedvezményes áron, személyenként 6500 forintért. A Table Free segítségével egyszerű az asztalfoglalás.

 

Ha a Borfesztivál forgatagában, ám nyugodt környezetben, terített asztalnál szeretnétek elfogyasztani egy ebédet vagy vacsorát, arra is van lehetőség a Barokk kapu alatt elhelyezkedő kényelmes és exkluzív Budapest Terrace-on.

 

A Budavári Borfesztivál új gasztronómiai szolgáltatásának köszönhetően előre lefoglalhatjátok helyeteket, nem kell sorban állnia sem a Borfesztivál belépőjegyért, sem a finom falatokért. A sok séta, borozgatás vagy a koncert után pár órára megpihenhettek, és kényelmesen étkezhettek barátaitokkal, családtagjaitokkal. 

 

A gasztronómiai kiállítókról, a résztvevő éttermekről és a "Terített asztal" további részleteket itt találtok.

 

 

Játék!

 

A Budavári Borfesztivál és a Gastro.hu közös játékot hirdet. Lájkoljátok a Gastro.hu Facebook-oldalát, és írjátok meg kommentben, hogy melyik a kedvenc hazai borvidéketek. A játékosok között három páros belépőt sorsolunk ki. A játék 2014.09.05. 24:00-ig tart.

 

 

Hasznos információk:

 

A napi belépő ára: 2900 forint/fő/nap

Az 5 napos bérlet ára: 7500 forint/fő

A belépőjegy tartalmaz egy kristály kostólopoharat és egy bortartó szütyőt, valamint ingyenes belépést biztosít a Budapesti Történeti Múzeum állandó kiállításaira.

A belépés 12 éves kor alatt ingyenes.

 

Nyitva: 

 

2014. szeptember 10-12. szerda-péntek: 14:00-23:00

2014. szeptember 13-14. szombat-vasárnap: 10:00-23:00

Pénztár nyitva tartás: 22:00 óráig.

 

Helyszín:

 

Budavári Palota

 

Hivatalos fizető eszköz:

 

Készpénz

 

Ingyen WI-FI:

 

A fesztivál ideje alatt ingyen netezhettek, ráadásul megújult a Borfesztivál okostelefon alkalmazása, amit hamarosan a google play-en és az app-store-ban is letölthettek.

 

A Budavári Borfesztivál hivatalos oldala:

 

http://aborfesztival.hu/

 

A Budavári Borfesztivál Facebook-oldala:

 

https://www.facebook.com/borfesztival

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Tetszett a(z) 23. Budavári Borfesztivál & Játék! hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) 23. Budavári Borfesztivál & Játék! hír? Írd meg véleményed!

További Gastro hírek

II. Árpád Párlat Koktélversenyre

Immáron második alkalommal kerül megrendezésre a II. Árpád Párlat Koktélverseny, amelyre idén az Árpád Pálinka Manufaktúra különleges gyömbér-, mandarin- és kávé párlataival készülő egyedi koktélreceptekkel lehetett jelentkezni.

2024.03.04.

Közel tízezer liter sörrel készül az Indoor Sörfesztivál

Százféle különböző sörrel, majd tízezer liter habos nedűvel várja vendégeit február 23-24-én a legnagyobb hazai téli sörfieszta. Az immár 8. alkalommal jelentkező Indoor Sörfesztivál látogatócsúcsra is számít, ezért idén már a Várkert Bazár ad majd helyet a sörkedvelők kánaánjának.

2024.02.23. 17:00 - 2024.02.24. 23:59

Valentin-nap a Matild Palotában

A Matild Palotában Valentin-napon a Michelin Guide által is ajánlott Spago by Wolfgang Puck Budapest egy lenyűgöző, 6 fogásos vacsoraélménnyel lepi meg a szerelmeseket.

2024.02.08.

Kocsonya piknik Vácrátóron

A téli időszak nem múlhat el kocsonya nélkül és ahány ház, annyi módon készítik el ezt a hagyományos ételt. A vácrátótiak pedig immár kilencedik alkalommal ízlelhetik meg a legjobb kocsonyákat a Forralt bor és kocsonya pikniken.

2024.01.20. 13:00 - 2024.01.20. 18:00

"narrow"
Gear.svg