A Budai Várba költöznek a hungarikumok

-
2014.07.22.

A Budai Várba költöznek a hungarikumok

Csabai kolbász, hízott liba, pálinka, tokaji aszú, herendi porcelán – július 24-27. között jön a Hungarikum Hétvége.


A Földművelésügyi Minisztérium támogatásával rendezik meg a Budai Várban 2014. július 24-27. között a Hungarikum Hétvégét, ahol mind a 41 magyar nemzeti büszkeséggel találkozhattok.

 

A rendzvény nem csak a családosoknak szól, hanem mindazoknak, akik kíváncsiak a hungarikumokra. A hétvégén fellépnek a Fölszálott a Páva résztvevői, néptánccsoportok, a Budapesti Operettszínház művészei, valamint a 100 tagú Cigányzenekar.

 

 

A kulturális és gasztronómiai fesztivál célja, hogy bemutassa Magyarország nemzeti értékeit.  A táncház módszertől a operettig, a 100 tagú cigányzenekartól a solymászatig, a halasi csipkétől a herendi és zsolnay porcelánig, a csabai kolbásztól a hízott libáig, a pálinkától a tokaji aszúig, a szikvízen és a kalocsai paprikán keresztül a karcagi birkapörköltig: minden ami szemnek, szájnak, fülnek ingere, megtalálható lesz a Budai Várban.

 

A színpadi programok mellett számos helyen kóstolhattok borokat és hungarikum étkeket, megismerkedhettek a solymászat rejtelmeivel és divatbemutatók keretében láthatjátok majd a matyó és a kalocsai népművészet remekeit is. A rendezvény illeszkedik ahhoz a Földművelésügyi Minisztérium által is támogatott kampányhoz, amely a hungarikumokat mutatja be. 

 

 

„A rendezvény fő célja, hogy hozzájáruljon a magyar öntudaterősödéséhez, értékalapú nemzettudatot segítsen kialakítani, megismertesse a hungarikumokat a magyarokkal és járuljon hozzá a büszkeség érzetének kialulásához, illetve segítse az országimázs erősödését a Magyarországra látogató turisták körében” – emelte ki Pap Krisztián, a Magyar Ízek Alapítvány alapítója.

 

A rendzvény másik célja, hogy a turisták is ismerjék meg értékeinket. Ehhez egy olyan időszakot választottak a szervezők, amikor jelentős számú turista látogat az országba. A Forma-1 Magyar Nagydíjnak ugyanis körülbelül 200 ezer látogatója van, amelynek 80%-a külföldi. Ekkor a külföldiek átlagosan 3,1 napot töltenek nálunk. 

 

 

Hasznos információk:

 

Jegyek:

Napijegy: 2000 forint/nap

Bérlet: 6000 forint/4 nap

12 éves korig a belépés ingyenes

 

Nyitva:

Hétfő-Szombat: 10:00-22:00

Vasárnap: 10:00-20:00

 

Részetes program és további infó itt.

 

Tetszett a(z) A Budai Várba költöznek a hungarikumok hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) A Budai Várba költöznek a hungarikumok hír? Írd meg véleményed!

További Gastro hírek

II. Árpád Párlat Koktélversenyre

Immáron második alkalommal kerül megrendezésre a II. Árpád Párlat Koktélverseny, amelyre idén az Árpád Pálinka Manufaktúra különleges gyömbér-, mandarin- és kávé párlataival készülő egyedi koktélreceptekkel lehetett jelentkezni.

2024.03.04.

Közel tízezer liter sörrel készül az Indoor Sörfesztivál

Százféle különböző sörrel, majd tízezer liter habos nedűvel várja vendégeit február 23-24-én a legnagyobb hazai téli sörfieszta. Az immár 8. alkalommal jelentkező Indoor Sörfesztivál látogatócsúcsra is számít, ezért idén már a Várkert Bazár ad majd helyet a sörkedvelők kánaánjának.

2024.02.23. 17:00 - 2024.02.24. 23:59

Valentin-nap a Matild Palotában

A Matild Palotában Valentin-napon a Michelin Guide által is ajánlott Spago by Wolfgang Puck Budapest egy lenyűgöző, 6 fogásos vacsoraélménnyel lepi meg a szerelmeseket.

2024.02.08.

Kocsonya piknik Vácrátóron

A téli időszak nem múlhat el kocsonya nélkül és ahány ház, annyi módon készítik el ezt a hagyományos ételt. A vácrátótiak pedig immár kilencedik alkalommal ízlelhetik meg a legjobb kocsonyákat a Forralt bor és kocsonya pikniken.

2024.01.20. 13:00 - 2024.01.20. 18:00

"narrow"
Gear.svg