Almavirág Fesztivál, Kozárd

-
2012.04.22.

Almavirág Fesztivál, Kozárd

Hagyományőrző, kulturális és gasztronómiai esemény. A Bézma-alji Falujárás szervezői sok szeretettel meghívják Önt és kedves Családját a 2012. április 28-i vidám, tavaszköszöntő 7. Almavirág Fesztivál programjaira!


Köszöntsük együtt a Bézma-alji Kozárdon az almafák virágzását vidám, pezsdítő hangulatban, kellemes muzsikával, finom palóc ételekkel, szórakoztató műsorokkal, kézműves- és helyi termék vásárral.
A térségi hagyományőrzők mellett fellép a „Samoobrazovanie-1919" Primorszkói Bolgár Tánceggyüttes, a Cimbaliband zenekar autentikus hangzásvilágával,
Zsuzsi és Orsi Nosztalgia műsorával,
és a Karancs OLD Boys Szaxi-Dixi Együttes élő koncerttel.
Egész nap helyi termék kiállítás és vásár finom kozárdi házi lekvárokkal, mangalica termékekkel, kozárdi bio- és palotási magvas, aszalt gyümölcsös mézekkel, bokri juhsajtokkal, terényi kecskesajttal, és sok más finomsággal. A különleges kézműves remekek között felvonul a vanyarci patkolt tojás, tari kerámiák, hímzett-szövött palóc textíliák, fazekas termékek és még sok más színes látnivaló.
A legkisebbek egész napos játszóházban tehetik próbára ügyességüket Mikuskáné Jutka nénivel, a nagyobbakat a Faluházban tardi Matyó kiállítás várja. A Palóc Galéria és az IKSZT kapui nyitva állnak az érdeklődők számára.

Forrás: Kozárd település honlapja

Időpont, nyitva tartás 2012. április 28. /szombat/




ElérhetőségekCím: Kozárd, Kozárdi Almavölgy 

Tetszett a(z) Almavirág Fesztivál, Kozárd hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Almavirág Fesztivál, Kozárd hír? Írd meg véleményed!

További Gastro hírek

II. Árpád Párlat Koktélversenyre

Immáron második alkalommal kerül megrendezésre a II. Árpád Párlat Koktélverseny, amelyre idén az Árpád Pálinka Manufaktúra különleges gyömbér-, mandarin- és kávé párlataival készülő egyedi koktélreceptekkel lehetett jelentkezni.

2024.03.04.

Közel tízezer liter sörrel készül az Indoor Sörfesztivál

Százféle különböző sörrel, majd tízezer liter habos nedűvel várja vendégeit február 23-24-én a legnagyobb hazai téli sörfieszta. Az immár 8. alkalommal jelentkező Indoor Sörfesztivál látogatócsúcsra is számít, ezért idén már a Várkert Bazár ad majd helyet a sörkedvelők kánaánjának.

2024.02.23. 17:00 - 2024.02.24. 23:59

Valentin-nap a Matild Palotában

A Matild Palotában Valentin-napon a Michelin Guide által is ajánlott Spago by Wolfgang Puck Budapest egy lenyűgöző, 6 fogásos vacsoraélménnyel lepi meg a szerelmeseket.

2024.02.08.

Kocsonya piknik Vácrátóron

A téli időszak nem múlhat el kocsonya nélkül és ahány ház, annyi módon készítik el ezt a hagyományos ételt. A vácrátótiak pedig immár kilencedik alkalommal ízlelhetik meg a legjobb kocsonyákat a Forralt bor és kocsonya pikniken.

2024.01.20. 13:00 - 2024.01.20. 18:00

"narrow"
Gear.svg