Egy hónapig tart az Olasz Fesztivál Budapesten

-
2015.05.31.

Egy hónapig tart az Olasz Fesztivál Budapesten

A Fesztivál az Olasz Lakberendezés hetével indult, az Olasz Éttermek Hetével és az Olasz Gasztronómia Hetével folytatódik, végül az Olasz Divat Hetével zárul.



Május 20-án vette kezdetét az Olasz Fesztivál programsorozat, amely az Olasz Külkereskedelmi Intézet szervezésében, a Budapesti Olasz Nagykövetség védnökségével és az Olasz Kultúrintézet közreműködésével valósul meg.

 

A Fesztivál több mint egy hónapon keresztül mutatja be számotokra Olaszország sokszínűségét és az olasz életstílus jellegzetességeit. Az Olasz Fesztivál a június 2-i Köztársaság Napja olasz nemzeti ünneppel egyidejűleg kerül megrendezésre és a “Made in Italy” különleges bemutatója lesz, mely az olasz gyártás olyan kiemelkedő területeit hivatott felvonultatni, mint a divat, a design és lakberendezés, az élelmiszeripar és borászat, valamint az Olasz Kultúrintézet által szervezett számos programnak köszönhetően a kultúra, a zene és a művészet.

 


A programsorozat keretein belül tematikus hetek szemléltetik egy-egy szektor jellegzetes olasz, „made in Italy” termékeit.


A Fesztivált az Olasz Lakberendezés és Design Hetével kezdődött, az Olasz Éttermek Hetének keretében (június 1-7.) az olasz konyhaművészet kerül a figyelem középpontjába. A programsorozat az Olasz Gasztronómia Hetével (június 8 –14.) folytatódik, majd az Olasz Divat Hetével (június 15 – 20.) zárul.

 

Résztvevő éttermek:

 

L Aranceto, CIAO CIAO Trattoria, Da Mario, Fausto’s Osteria, Il terzo cerchio - budapest, RISTORANTE KRIZIA, Ristorante La Botte, Trattoria La Coppola, La Terrazza, Lezser, Platán Étterem, Trattoria Pomo D’oro, Tom George, Trattoria Toscana, Trattoria Venezia


Ezekben a hetekben Budapest jelentős üzleteiben, showroom-jaiban, éttermeiben és kávézóiban különleges promóciók, valamint olasz ételek, borok, kávékóstolók és számos további program várja az érdeklődőket.

 


A programok közt található a magyarországi olasz éttermek séfjei számára szervezett főzőiskola is, melynek célja az alapanyagok optimális felhasználásának és a tradicionális olasz gasztronómia kultúrájának bemutatása és terjesztése.

 

„Az olasz divat. A csábítás története” című kiállítás Fiorella Galgano és Alessia Toti tervei alapján és kivitelezésében mutat be gyönyörű, válogatott ruhakölteményeket, melyek a legkiválóbb olasz szabók és tervezők alkotásai.

 

A kiállításon, amely az Olasz Külkereskedelmi Intézet és az Olasz Kultúrintézet közreműködésének köszönhetően valósul meg, a “vörös szőnyeg” azon csodálatos kreációit tekintheti meg a közönség, melyeket a premiereken, vagy az Oscar gálán világhírű modellek és hírességek, vagy felejthetetlen, nemzetközi szinten híres filmekben a színészek viseltek.



 

Hasznos információk:

 

A fesztivál FB-oldalát itt találjátok, a hivatalos oldalát pedig itt.

Tetszett a(z) Egy hónapig tart az Olasz Fesztivál Budapesten hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Egy hónapig tart az Olasz Fesztivál Budapesten hír? Írd meg véleményed!

További Gastro hírek

Gourmet fesztivál 2024

Szokásosan a hazai vendéglátás legismertebb képviselőit, változatos étel-, desszert- és italkínálatát sorakoztatja fel Magyarország legkedveltebb gasztronómiai rendezvénye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál. Május 24-26. között idén is több mint 100 kiállító várja a látogatókat a népszerű „országkóstolóra”, a Millenárisra.

2024.05.24. 16:00 - 2024.05.26. 22:00

Török brunch a Dobrumbában

a Dobrumba áprilisban három napra (2024.04.12-14.) elhozza a Boszporuszt a Dob utcába. A törökországi utazásokból és ízemlékekből felépített napindító menüben török húsos és vegetáriánus ételek szerepelnek, no és persze az elmaradhatatlan török tea és az ayran sem maradhat ki.

2024.04.09.

Sopron Gourmet 2024.05.11-19.

Zenés élményfőzés, rendhagyó vidéki villás brunch, vegán vacsoraest, Michelin- csillagos séfek, kiváló borok, prémium kávék és szakmai beszélgetések a SopronFesten 2024 május 11. és 17. között Sopron 12 étteremében és vendéglátóhelyén 27 gourmet program várja a vendégeket.

2024.04.05.

II. Árpád Párlat Koktélversenyre

Immáron második alkalommal kerül megrendezésre a II. Árpád Párlat Koktélverseny, amelyre idén az Árpád Pálinka Manufaktúra különleges gyömbér-, mandarin- és kávé párlataival készülő egyedi koktélreceptekkel lehetett jelentkezni.

2024.03.04.

"narrow"
Gear.svg