Filmcsillagok boraival debütál az V. VinCE

-
2014.02.15.

Filmcsillagok boraival debütál az V. VinCE

Angelina Jolie és Brad Pitt, Fernando Alonso, Sting borait is megkósótlhatjátok február 28. és március 1. között az V. VinCE Budapesten.


Február végén ismét ellepik a Corinthia Hotelt a hazai és külföldi bortudorok, az egyik legrangosabb közép-európai eseményen 160 kiállító több mint 1000 bort kínál számotokra. A szűrő nagyon komoly, a rendezvényen továbbra is csak olyan pincészetek vehetnek részt, amelyek a VinCE Magazin bortesztjein elérték a 4 vagy 5 csillagos minősítést.

 

Gourmet kiállítóból sem lesz hiány, többek között az ARAZ Étterem, a Sonkamester, a Gerbaud Cukrászda, a Julius Meinl és a Sonkamester ínyencsége közül választhattok.

 

A finom falatokon és nemes nedűkön túl számos különleges program vár rátok. A hétvége során a nemzetközi borvilág nagyjai által vezetett mesterkurzusokat és workshopokat, továbbá boraukciókat, borkaszinókat is szerveznek.

 

 

A VinCE Budapest történetében először kávés témájú mesterkurzust is lesz, amelyet a brazil André Hoinkis kávészakértő vezet. Ha érdekel a pezsgők és a buborékos italok világa akkor, többek között az Abrao Durso mesterkurzuson megismerhetitek például a valódi orosz "birodalmi pezsgőt", részt vehettek Márkus György pezsgőszakértő workshopján, és Moet et Chandon mesterkurzusán is.

 

Tom Stevenson, a világ legnevesebb champagne-szakértője előadásában Veuve-Clicquot tételeken keresztül szemlélteti, miben jobb a magnumban érlelt pezsgő, de bemutatkozik a tűzköves jellegű pezsgőiről ismert champagne-ház, az Alfred Gratien és a katalán Freixenet is.

 

 

Az Oscar-díj gálához kapcsolódóan az idei VinCE-n olyan hírességek borait kóstolhatjátok meg, mint Brad Pitt és Angelina Jolie, Sting, Fernando Alonso, Andrés Iniesta, valamint Francis Ford Coppola.

 

A  felsőfokú borszakértők, vagyis a Master of Wine-ok közül tízen mutatják be kedvenc évjáratuknak egy-egy kedvenc borát, ráadásul Clive Coates bormester kedvenc régióját: Burgenlandot mutatja be a nagyérdemű számára.

 


A legjobb német bortermelőket tömörítő VDP rajnai rizlingeket és Spätburgundereket, azaz pinot noirokat hoz el Budapestre, a Pannon Bormíves Céh top magyar fehér és vörös borokkal ismertet meg benneteket, de külön rendezvényeken a Mádi Kör három tagja és a móri borvidék vezető termelői is bemutatkoznak.


Caroline Gilby MW a Duna-menti országok borairól tart előadást, A világ egyik legnagyobb aukciós háza, a borárverések terén is jelentős szerepet betöltő Sotheby’s, valamint a hazai Kazinczy boraukció képviselői is komoly borsorral egybekötött mesterkurzust tartanak.

 

Órarendek:

A napi belépőjegy korlátlan kóstolásra jogosít, a workshopokra, előadásokra külön kell jegyet vásárolni.

 

Jegyeket itt tudtok vásárolni.

 

Nyitva:

 

Február 28., péntek: 12.00–20.00

Március 1., szombat: 11.00–20.00

Március 2., vasárnap: 11.00–20.00

 

További információkat itt találtok.

 

Forrás: MTI, vince.hu

Tetszett a(z) Filmcsillagok boraival debütál az V. VinCE hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Filmcsillagok boraival debütál az V. VinCE hír? Írd meg véleményed!

További Gastro hírek

Gourmet fesztivál 2024

Szokásosan a hazai vendéglátás legismertebb képviselőit, változatos étel-, desszert- és italkínálatát sorakoztatja fel Magyarország legkedveltebb gasztronómiai rendezvénye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál. Május 24-26. között idén is több mint 100 kiállító várja a látogatókat a népszerű „országkóstolóra”, a Millenárisra.

2024.05.24. 16:00 - 2024.05.26. 22:00

Török brunch a Dobrumbában

a Dobrumba áprilisban három napra (2024.04.12-14.) elhozza a Boszporuszt a Dob utcába. A törökországi utazásokból és ízemlékekből felépített napindító menüben török húsos és vegetáriánus ételek szerepelnek, no és persze az elmaradhatatlan török tea és az ayran sem maradhat ki.

2024.04.09.

Sopron Gourmet 2024.05.11-19.

Zenés élményfőzés, rendhagyó vidéki villás brunch, vegán vacsoraest, Michelin- csillagos séfek, kiváló borok, prémium kávék és szakmai beszélgetések a SopronFesten 2024 május 11. és 17. között Sopron 12 étteremében és vendéglátóhelyén 27 gourmet program várja a vendégeket.

2024.04.05.

II. Árpád Párlat Koktélversenyre

Immáron második alkalommal kerül megrendezésre a II. Árpád Párlat Koktélverseny, amelyre idén az Árpád Pálinka Manufaktúra különleges gyömbér-, mandarin- és kávé párlataival készülő egyedi koktélreceptekkel lehetett jelentkezni.

2024.03.04.

"narrow"
Gear.svg