Furmint Február 2012

-
2012.02.06.

Furmint Február 2012

Programok, borkóstolók a furmint jegyében harmadik alkalommal rendezik meg a Furmint Februárt: az egy hónapon át tartó országos rendezvénysorozat keretében mintegy hatvan étteremben, borbárban és szaküzletben várják borkóstolók, különleges menüsorok.


   A furmint kiemelkedő magyar szőlőfajta, amely sokkal nagyobb figyelmet érdemel mind külföldön, mind Magyarországon. Évszázadokon át nemzetközi hírű édes borok alapjaként volt ismert, de tíz-húsz éve nagyon szép száraz tételek, sőt az utóbbi időben már pezsgők is készülnek furmintból - mondta a Furmint Februárt szervező Vinoport.hu bormagazin főszerkesztője szerdán az MTI-nek.   

A borok összehasonlítására a február 9-i Nagy Furmint Február kóstolón nyílik a legjobb alkalom, ekkor a budapesti Vajdahunyadvárban ötvenöt pincészet furmintjait és több gasztronómiai partner készítményeit kóstolhatják meg a látogatók. Tokajból többek között Árvay János, Balassa István, Demeter Zoltán, a Dobogó Pincészet, a Gizella Pincészet, az Oremus Szőlőbirtok, Szepsy István és a Tokaj Hétszőlő, Somlóról mások mellett a Györgykovács Kispincészet, Kolonics Károly és a Kreinbacher Birtok, Köveskálról a Pálffy Pince borai szerepelnek a kínálatban, míg a gyöngyöspatai Losonci Bálint első furmintjával mutatkozik be a kóstolón.

    A Furmint Február részletes programját a www.vinoport.hu honlapon találják meg az érdeklődők.

Forrás: MTI

 

Tetszett a(z) Furmint Február 2012 hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Furmint Február 2012 hír? Írd meg véleményed!

További Gastro hírek

Gourmet fesztivál 2024

Szokásosan a hazai vendéglátás legismertebb képviselőit, változatos étel-, desszert- és italkínálatát sorakoztatja fel Magyarország legkedveltebb gasztronómiai rendezvénye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál. Május 24-26. között idén is több mint 100 kiállító várja a látogatókat a népszerű „országkóstolóra”, a Millenárisra.

2024.05.24. 16:00 - 2024.05.26. 22:00

Török brunch a Dobrumbában

a Dobrumba áprilisban három napra (2024.04.12-14.) elhozza a Boszporuszt a Dob utcába. A törökországi utazásokból és ízemlékekből felépített napindító menüben török húsos és vegetáriánus ételek szerepelnek, no és persze az elmaradhatatlan török tea és az ayran sem maradhat ki.

2024.04.09.

Sopron Gourmet 2024.05.11-19.

Zenés élményfőzés, rendhagyó vidéki villás brunch, vegán vacsoraest, Michelin- csillagos séfek, kiváló borok, prémium kávék és szakmai beszélgetések a SopronFesten 2024 május 11. és 17. között Sopron 12 étteremében és vendéglátóhelyén 27 gourmet program várja a vendégeket.

2024.04.05.

II. Árpád Párlat Koktélversenyre

Immáron második alkalommal kerül megrendezésre a II. Árpád Párlat Koktélverseny, amelyre idén az Árpád Pálinka Manufaktúra különleges gyömbér-, mandarin- és kávé párlataival készülő egyedi koktélreceptekkel lehetett jelentkezni.

2024.03.04.

"narrow"
Gear.svg