Gourmet fesztivál 2024
2024.05.24. 16:00 - 2024.05.26. 22:00
Programok, borkóstolók a furmint jegyében harmadik alkalommal rendezik meg a Furmint Februárt: az egy hónapon át tartó országos rendezvénysorozat keretében mintegy hatvan étteremben, borbárban és szaküzletben várják borkóstolók, különleges menüsorok.
A furmint kiemelkedő magyar szőlőfajta, amely sokkal nagyobb figyelmet érdemel mind külföldön, mind Magyarországon. Évszázadokon át nemzetközi hírű édes borok alapjaként volt ismert, de tíz-húsz éve nagyon szép száraz tételek, sőt az utóbbi időben már pezsgők is készülnek furmintból - mondta a Furmint Februárt szervező Vinoport.hu bormagazin főszerkesztője szerdán az MTI-nek.
A borok összehasonlítására a február 9-i Nagy Furmint Február kóstolón nyílik a legjobb alkalom, ekkor a budapesti Vajdahunyadvárban ötvenöt pincészet furmintjait és több gasztronómiai partner készítményeit kóstolhatják meg a látogatók. Tokajból többek között Árvay János, Balassa István, Demeter Zoltán, a Dobogó Pincészet, a Gizella Pincészet, az Oremus Szőlőbirtok, Szepsy István és a Tokaj Hétszőlő, Somlóról mások mellett a Györgykovács Kispincészet, Kolonics Károly és a Kreinbacher Birtok, Köveskálról a Pálffy Pince borai szerepelnek a kínálatban, míg a gyöngyöspatai Losonci Bálint első furmintjával mutatkozik be a kóstolón.
A Furmint Február részletes programját a www.vinoport.hu honlapon találják meg az érdeklődők.
Forrás: MTI
További Gastro hírek
Gourmet fesztivál 2024
2024.05.24. 16:00 - 2024.05.26. 22:00
Török brunch a Dobrumbában
2024.04.09.
Sopron Gourmet 2024.05.11-19.
2024.04.05.
II. Árpád Párlat Koktélversenyre
2024.03.04.