Gasztronómiai séták a Hosszúlépéstől

-
2013.10.14.

Gasztronómiai séták a Hosszúlépéstől

A gyorsételek, a kínai és a kóser konyha, a legjobb borok, a kávék és Krúdy kocsmáinak világába kalauzol el benneteket a Hosszúlépés csapata.


 A Hosszúlépés csapata az őszi szezont érdekesebbnél-érdekesebb gazstronómiai sétákkal színesíti.

 

Október 18:  "Streetfood" séta:

 

A gyorsan fogyasztható és szállítható utcai ételeket kínáló büféket, bárokat és bisztrókat, valamint a gyorséttermek kultúráját és múltját mutatja be Fűszeres Eszter gasztroblogger, a túra vezetője.

 

 

Október 19: Borászbástya:

 

A séta a budai Váron és a Tabánon át a Gellérthegy rejtett zugaiba vezet, ahol fény derül arra, hogy mi a csiger, hol éltek a "kutya rácok", hogyan hamisították az ősök a borokat és hogyan igyekezett életben maradni a budai Grinzing a filoxéra kártevő pusztítása után. A sétát Magyar Kornélia borblogger vezeti.

 

 

 

Október 26: Krúdy-fröccs:

 

A program keretében Krúdy Gyula legkedvesebb kiskocsmáit és Óbuda építészeti érdekességeit látogathatjátok végig, Koniorczyk Bori urbanista vezetésével.

 

 

Október 27: Talpig feketében:

 

A Talpig feketében című sétán a budapesti kávékultúra nyomába eredhettek és felfedezhetitek a déli belváros, a Ferencváros, a Kiskörút és a belváros hajdani kávéházait. A szervezők mesélnek a törzsközönséget alkotó irodalmárokról, művészekről és örömlányokról is. A sétát Saly Noémi várostörténész vezeti.

 

 

November 2: Egy falat Kína:

 

Az "Egy falat Kína" című sétán a kínai konyha különleges ízvilága mellett a keleti gyógyászattal, a kínai teákkal, sőt Petőfi kínai népszerűségének történetével is megismerkedhettek  Csontos Sára ázsiai gasztroszakértő segítségével.

 

 

November 10: Kóser Budapest:

 

A  zsidó konyha egyedi világába kalauzol el benneteket Fűszeres Eszter, aki a VII. kerületben valaha virágzott kóser élet emlékeit is bemutatja. Az eseményen felkeresitek az egykori húsüzemeket, éttermeket, pékségeket, miközben megismerhetitek a sólet készítésének fortélyait, számos vallási előírást és érdekességet is.

 

 

 

További részletek itt.

Tetszett a(z) Gasztronómiai séták a Hosszúlépéstől hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Gasztronómiai séták a Hosszúlépéstől hír? Írd meg véleményed!

További Gastro hírek

II. Árpád Párlat Koktélversenyre

Immáron második alkalommal kerül megrendezésre a II. Árpád Párlat Koktélverseny, amelyre idén az Árpád Pálinka Manufaktúra különleges gyömbér-, mandarin- és kávé párlataival készülő egyedi koktélreceptekkel lehetett jelentkezni.

2024.03.04.

Közel tízezer liter sörrel készül az Indoor Sörfesztivál

Százféle különböző sörrel, majd tízezer liter habos nedűvel várja vendégeit február 23-24-én a legnagyobb hazai téli sörfieszta. Az immár 8. alkalommal jelentkező Indoor Sörfesztivál látogatócsúcsra is számít, ezért idén már a Várkert Bazár ad majd helyet a sörkedvelők kánaánjának.

2024.02.23. 17:00 - 2024.02.24. 23:59

Valentin-nap a Matild Palotában

A Matild Palotában Valentin-napon a Michelin Guide által is ajánlott Spago by Wolfgang Puck Budapest egy lenyűgöző, 6 fogásos vacsoraélménnyel lepi meg a szerelmeseket.

2024.02.08.

Kocsonya piknik Vácrátóron

A téli időszak nem múlhat el kocsonya nélkül és ahány ház, annyi módon készítik el ezt a hagyományos ételt. A vácrátótiak pedig immár kilencedik alkalommal ízlelhetik meg a legjobb kocsonyákat a Forralt bor és kocsonya pikniken.

2024.01.20. 13:00 - 2024.01.20. 18:00

"narrow"
Gear.svg