Ha május, akkor Rosalia!

-
2015.04.24.

Ha május, akkor Rosalia!

Nyárköszöntő borünnep, Rosé és Pezsgő Kert, Rosé és Pezsgő Mustra – 2015. május 8-10. között ismét Rosalia a Gesztenyés kertben.


Májusi napsütés, Rosalia! A gesztenyefák árnyékában sétálgatva megismerhetitek hazánk roséinak, pezsgő és habzó borainak ezer arcát. Jöjjetek el a borünnepre, és válasszátok ki az idei kedvenc rosétokat, pezsgőtöket!

 

Rosé és Pezsgő Kert

 

Május 8-10. között a Gesztenyés kertben széles borkínálattal, kiemelt rosé palettával, gyöngyöző és habzó borokkal, valamint pezsgőkkel várnak benneteket. A több mint 50 borász borai mellett a street food ételek széles kínálatát ismerhetitek meg.

 

A Jazzy színpadon minden este koncert és éjszakába nyúló zene szórakoztatja a borozókat. Fellép Csemer Boglárka „Boggie”, a Mary PopKids, és az iLLfon gT. A záróráig mulatók szórakoztatásáról a Jazzy DJ-je és Juhász Laci gondoskodik.

 

A VINOLION borértékelő játékkal kiválaszthatjátok a tavasz legkedveltebb roséját. A Rosaliara gyerekkel is érkezhettek, hiszen számos program várja a legkisebbeket: lesz közös tánc, kézműveskedés, kenyérsütés, kürtőskalács készítés, arcfestés, és mini KRESZ pálya. Ha mélyebben szeretnétek elmerülni a rosék és pezsgők világában, akkor feltétlenül látogassatok el május 9-én, szombaton a Rosé és Pezsgő Mustrára.

 

 

Gasztronómia

 

A Rosalia hangulatába kiválóan illeszkednek a sétálgatva elfogyasztott ínyencségek: a bisztró konyha kínálata, tengeri halak, osztriga variációk, sajt és sonka, kemencés buci, kolbászkák kenyértölcsérben, lepénykenyérben kínált hazai felvágottak, Fish & Chips, olaszos falatok, kürtőskalács, bonbonok, csokoládés finomságok, macaronok, finom kávé.

 

VINOLION borértékelő játék

 


A szervezők keresik 2015 tavaszának legkedveltebb roséját! Értékeljétek és osszátok meg barátaitokkall, hogy nektek melyik a kedvenc rosétok. A játékban részt vevők véleményükért cserébe garantált ajándékot kapnak. Aki igazán lelkes borkóstoló, az akár minden órában gazdagabb lehet egy üveg finom roséval vagy a nap végén kisorsolt ajándék páros belépővel, amivel a szeptemberi Budavári Borfesztivál választékát is megkóstolhatja. A VINOLION csapata a helyszínen várja a játszani vágyó borkedvelőket.

 

Jazzy színpad

 

A Jazzy színpadon izgalmas zenei produkciók teremtenek jó hangulatot a borozgatáshoz. Május 8-án, pénteken 16 órától élő műsorral jelentkezik a 90.9 Jazzy Rádió Happy Hours magazinműsora Bálint Edinával. A rendezvényt 19.30 órakor nyitja meg Pokorni Zoltán polgármester.

 

Este 20 órától fellép Csemer Boglárka „Boggie”, aki élete egyik legfontosabb megmérettetése, a Bécsben megrendezésre kerülő Eurovíziós Dalfesztivál döntője előtt tart főpróbát. Az énekesnő Parfüm című videoklipjével vált világszerte ismertté. Az utóbbi hetekben rengeteg felkérésnek kellett eleget tennie amellett, hogy nagy energiával készül a Dalfesztiválra. A Rosalián ennek ellenére teljes koncertet ad pár nappal a bécsi megmérettetés előtt. Éjfélig a Jazzy DJ-je ígér fergeteges szórakozást: hangulatos háttérzene vagy bulira hívó funky, igény szerint minden megszólal.

 

Szombat este 20 órától a Mary PopKids zenekar lép fel. Saját definíciójuk szerint „jövőzenét” játszanak. Energikus, a soul, funk és az elektronikus zene határait elmosó élő koncertjeikkel szereztek maguknak hírnevet. Megfordultak már az összes jelentős budapesti klubban és néhány havonta teltházas koncerteket adnak az A38 Hajón.

 

A fesztiválok nagyszínpadain kopogtató együttes 2014 áprilisában jelentette meg „The Blue Inside” című bemutatkozó nagylemezét, amely a szakma és a közönség szerint az év egyik kiemelkedő lemeze. A 2014-es év az eddigi talán legnagyobb áttörést hozta meg a zenekarnak, akik bemutatkozhattak a VOLT és a SZIGET fesztiválok nagyszínpadain is. A koncert után éjfélig Juhász Laci keveri a talpalávalót, a közönség hangulatához igazodva mindent hallható lesz.

 

Vasárnap 18 órától az iLLfon gT játszik mindenki számára ismerős Illés, Fonográf, Generál és LGT dalokat a ’70-es évekből. A zenekar tagjai korábban megfordultak a Hobó Blues Band, Takács Tamás Dirty Blues Band, a Universal és a Kovács Katit kísérő zenekarokban, valamint közreműködtek több zenés színházi produkcióban is. De ami még fontosabb, hogy a csapat egy ősrégi baráti társaságból állt össze, akik a műsorukban elhangzó dalokat évtizedek óta együtt énekelik.

 

 

Gyerekeknek

 

A fesztiválon a gyerekek kipróbálhatják, milyen autót vezetni, közlekedni. A ŠKODA KRESZ Parkban felállított közlekedési táblák és elektromos kisautók mókás, de biztonságos szórakozást nyújtanak a kicsiknek.

 

A gyerekek kipróbálhatják a mini járgányokat és kerékpárokat, és ha ügyesek egy ŠKODA jogosítványt is szerezhetnek, amíg szüleik megismerhetik az új ŠKODA Fabiát. Idén a sütés fortélyait is megtanulhatják a gyerekek a Szittya Pita kuckójában és a Kürtős Legenda műhelyében, ahol maguk dagaszthatnak és süthetnek kifejezetten a számukra készített kellékekkel, berendezett mini konyhában. Vasárnap a gyerekeknek szól a Délutáni prograMOM: a kézműves műhelyben parafa dugóból készíthetnek játékokat, dísztárgyakat.

 

Ebéd előtt a Tündök zenekar koncertje és a Budai Babszem Táncegyüttes táncbemutatója szórakoztat, majd a zenekar és tagjai táncház keretében tanítanak a kicsiknek néhány mókás tánclépést. Vasárnap ingyenes arcfestéssel válhatnak a gyerekek is igazi fesztiválozókká. A rendezvény alatt a Gesztenyés Kert nagy játszótere, pár percnyi sétára pedig a MOM Kulturális Központ játszótere várja a kicsiket.

 

Hasznos információk:

 

Rosé és Pezsgő Kert nyitva tartása:

Május 8. péntek 14-24 óra között

Május 9. szombat 10-24 óra között

Május 10. vasárnap 10-21 óra között

 

Belépés: ingyenes. Kóstoláshoz 1000.- forintért kristály kóstolópohár vásárolandó. A rendezvény fizetőeszköze az 500.- forintért bérelhető és feltölthető Metapay fesztiválkártya, illetve ingyenesen használható az érintés nélküli MasterCard PayPass bankkártya.

 

Rosé és Pezsgő Mustra

 

Május 9-én, szombaton bemutatásra kerül a közel teljes magyar rosé kínálat, valamint a siller borok, gyöngyöző és habzó borok, pezsgők széles palettája. A borászok személyesen kínálják jégbe hűtött boraikat, melyek a rendezvény alatt szabadon kóstolhatók.

 

A 14.30-ra érkezőknek Zilai Zoltán, nemzetközi borbíráló ad szakmai útravalót a kóstoláshoz, valamint beszámol az április végén megrendezett Rosé Világversenyen (Mondial du Rosé) szereplő magyar borok eredményeiről. Akinek van kedve illatfelismerést játszani vagy egy kicsit tanulni, az feltétlen keresse fel a Borszakkört. Szórakozva tanulhatjuk meg, milyen különbségek léteznek rosé és rosé között. A játékosoknak azt kell kitalálni, hogy az álcázott palackok milyen fajtájú rosét rejtenek, ehhez persze segítséget kapnak a fajták jellemző aromajegyeit bemutató illatminták által. A résztvevők között borismereti tanfolyam kerül kisorsolásra.

 

A Rosé és Pezsgő Mustrán a borok mellé kreatív borkorcsolyák, falatkák vásárolhatók. Az első 100 vendég ajándék cseppőrt vihet haza.

 

 

Nyitva tartás:

 

Május 9. szombat 14-19 óra között, pénztárzárás 18 órakor

 

Jegyárak és jegyelővétel:

 

Jegyek a Rosé és Pezsgő Mustrára elővételben a www.broadwy.hu oldalon, illetve a Magyar Szőlő- és Borkultúra irodájában vásárolhatók 3500.- forintért, a helyszínen 4500.- forintért. A Mustrára kóstolópoharat 1000.- forintért lehet bérelni. A Mustrára jegyet vásárlók között ŠKODA ajándékcsomag kerül kisorsolásra.

 

További infoért kattintsatok ide!

 

Tetszett a(z) Ha május, akkor Rosalia! hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Ha május, akkor Rosalia! hír? Írd meg véleményed!

További Gastro hírek

II. Árpád Párlat Koktélversenyre

Immáron második alkalommal kerül megrendezésre a II. Árpád Párlat Koktélverseny, amelyre idén az Árpád Pálinka Manufaktúra különleges gyömbér-, mandarin- és kávé párlataival készülő egyedi koktélreceptekkel lehetett jelentkezni.

2024.03.04.

Közel tízezer liter sörrel készül az Indoor Sörfesztivál

Százféle különböző sörrel, majd tízezer liter habos nedűvel várja vendégeit február 23-24-én a legnagyobb hazai téli sörfieszta. Az immár 8. alkalommal jelentkező Indoor Sörfesztivál látogatócsúcsra is számít, ezért idén már a Várkert Bazár ad majd helyet a sörkedvelők kánaánjának.

2024.02.23. 17:00 - 2024.02.24. 23:59

Valentin-nap a Matild Palotában

A Matild Palotában Valentin-napon a Michelin Guide által is ajánlott Spago by Wolfgang Puck Budapest egy lenyűgöző, 6 fogásos vacsoraélménnyel lepi meg a szerelmeseket.

2024.02.08.

Kocsonya piknik Vácrátóron

A téli időszak nem múlhat el kocsonya nélkül és ahány ház, annyi módon készítik el ezt a hagyományos ételt. A vácrátótiak pedig immár kilencedik alkalommal ízlelhetik meg a legjobb kocsonyákat a Forralt bor és kocsonya pikniken.

2024.01.20. 13:00 - 2024.01.20. 18:00

"narrow"
Gear.svg