Ifjúsági Szakács Világbajnokság Budapesten

-
2015.02.15.

Ifjúsági Szakács Világbajnokság Budapesten

2015. szeptember 11-én Budapesten rendezik meg a Chaine des Rotisseurs gasztronómia egyesület rangos eseményét: az Ifjúsági Szakács Világbajnokságot.


A Chaine des Rotisseurs világszervezet évente rendez világbajnokságot az ifjú szakács tehetségeknek. A versenyen 27 év alatti 20 ifjú szakács méretetti meg magát. A versenyzők nem előre begyakorolt menüsort készítenek, hanem a fogadó ország alapanyagaiból állítanak számukra össze egy úgynevezett black boxot, amelynek tartalmából  4 óra alatt készítenek egy három fogásos, négy személyre szóló menüsort.

 

A 12 tagú nemzetközi zsűrit elismert szakemberek alkotják. A bajnokság alatt hárman a versenyzők kézségét, az alkalmazott technológiát, a higéniát, az anyagfelhasználás gazdasságosságát, és a rendezett munkát figyelik. Kilencen pedig az elkészített ételek látványát, ízeit értékeli, valamint ellenőrzik az előírt alapanyagok felhasználását. A versenyzők anonimként dolgoznak.

 

 

A világbajnokság a METRO Gasztro Akadémián zajlik. az ünepélyes eredményhirdetés 2015. szeptember 12-én lesz, a Hilton Budapest szállodában. A verseny lebonyolításához a BGF hallgatói nyújtanak segítséget. A versenyrl 6 órás internetes közvetítést biztosítanak a szervezők.



A Chaine egyesület magyarországi szervezete 2015. február 9-én együttműködési megállapodást írt alá a szakmai partnerekkel. Az eseményen a világbajnokság zsűrijének elnöke: Dr. David Tetrault is részt vett.

 

 

Érdekességek:

 

A Chaine des Rotisseurs gasztronómiai társaságot 1248-ban Franciaországban alapították. A magyar egyesület 1990. január 2-án alakult, és rendszeresen küld versenyzőket a világbajnokságra.

 

A korábbi években Kovács Lázár, Bicsár Attila, Götz Zsolt, Szulló Szabina, Széll Tamás, Ádám Csaba értek el dobogós helyzést, Barka Áron pedig a nemzetközi zsűri magyar tagja volt a 2014-ben Dél-Afrikában megrendezett versenyen.

 

A világbajnokságról bővebben itt olvashattok, a Magyarországi Chaine Egyesületének hivatalos oldalát pedig itt találjátok.

 

Fotók forrása: www.chainedesrotisseurs.com

 

 

Tetszett a(z) Ifjúsági Szakács Világbajnokság Budapesten hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Ifjúsági Szakács Világbajnokság Budapesten hír? Írd meg véleményed!

További Gastro hírek

Gourmet fesztivál 2024

Szokásosan a hazai vendéglátás legismertebb képviselőit, változatos étel-, desszert- és italkínálatát sorakoztatja fel Magyarország legkedveltebb gasztronómiai rendezvénye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál. Május 24-26. között idén is több mint 100 kiállító várja a látogatókat a népszerű „országkóstolóra”, a Millenárisra.

2024.05.24. 16:00 - 2024.05.26. 22:00

Török brunch a Dobrumbában

a Dobrumba áprilisban három napra (2024.04.12-14.) elhozza a Boszporuszt a Dob utcába. A törökországi utazásokból és ízemlékekből felépített napindító menüben török húsos és vegetáriánus ételek szerepelnek, no és persze az elmaradhatatlan török tea és az ayran sem maradhat ki.

2024.04.09.

Sopron Gourmet 2024.05.11-19.

Zenés élményfőzés, rendhagyó vidéki villás brunch, vegán vacsoraest, Michelin- csillagos séfek, kiváló borok, prémium kávék és szakmai beszélgetések a SopronFesten 2024 május 11. és 17. között Sopron 12 étteremében és vendéglátóhelyén 27 gourmet program várja a vendégeket.

2024.04.05.

II. Árpád Párlat Koktélversenyre

Immáron második alkalommal kerül megrendezésre a II. Árpád Párlat Koktélverseny, amelyre idén az Árpád Pálinka Manufaktúra különleges gyömbér-, mandarin- és kávé párlataival készülő egyedi koktélreceptekkel lehetett jelentkezni.

2024.03.04.

"narrow"
Gear.svg