Ilyen az V. Jubileumi Sörfesztivál a Budai Várban

-
2015.06.14.

Ilyen az V. Jubileumi Sörfesztivál a Budai Várban

200 különböző sör, 130 féle étel, ismert előadók, jó hangulat – jubilál a Sörfesztivál.


Az V. Jubileumi Sörfesztivál színesebb palettát kínál a magyar és az egyre inkább növekvő létszámú külföldi sörkedvelő közönség számára, így cseh, szlovák, szlovén, német, osztrák, angol és ír sörök erősítik a nemzetközi ízkavalkádot.

 

Idén is van Cider Liget, ahol immár 20 régi ismerős és izgalmas újdonság közül válogathattok. Az ötödik jubileumra való tekintettel pedig megelepetésekkel várnak benneteket.

 

 

A hazai kézműves sörfőzdék mellett − az előző évekhez hasonlóan − az ország vezető sörgyártói is képviseltetik magukat. A Borsodi Sörgyár többek között olyan népszerű, több száz éves múltra visszatekintő belga sörkülönlegességeket hozott el, mint a Stella Artois, Leffe és a Hoegaarden.

 

A Dreher Sörgyár két újdonsággal, a Kingswood almaciderrel és a Dreher Hidegkomlóssal mutatkozott be. Az utóbbi a sörfogyasztók akaratából került a termékpalettára, a tavalyi DreherFeszten elért sikert követően. Emellett a Pilsner Urquellel standján három különleges technikával csapolt sörből is választhattok, sőt, délutánonként szűretlen, fahordós sört is csapra verhettek Kasza Péter sör sommelier segítségével.

 


A HEINEKEN Sörgyár − az idén nemrég véget ért „Ez vagyok én” játék nyomán – a Sörfesztiválra Bud Spencer menüvel készült, amely a pofongyáros kedvenc ételéből, hagymás babból és egy korsó Arany Fácánból áll.

 

A legrátermettebb látogatók bokszgépen próbálhatják ki magukat, és, ha legalább akkora pofont tudnak adni, mint Bud Spencer, vendégül látjuk őket egy hagymás bab-Arany Fácán menüre. A Soproni pedig az „Együtt, még finomabb” ajánlattal jelentkezik. A délutáni órákban ingyenes sörkóstolót is tartanak igazi különlegességekkel, újdonságokkal.

 

 

Az eseményen idén kiemelt szerepet kapott a gasztronómiai vonal, ezen belül is a streetfood, így 17 gasztronómiai kitelepülő közel 130 féle fogást készít. A vendégország szerepét Belgium tölti be, így 30 fajta belga sört és többféle belga csokoládé is kipróbálhattok a Belga Udvarban.

 


Az izgalmas sör- és gasztroélmények mellett hamisítatlan, hajnalba nyúló utcabál hangulat vár benneteket.

 

 

Hasznos információk:

 

A környezettudatosság jegyében betétdíjas korsókból fogyaszthatjátok a minőségi söröket, a hölgyek kedvéért pedig idén először limitált számban kapható 4 dl-es pohár is. A rendezvényre napijegy és teljes bérlet egyaránt váltható. A fesztivál csütörtökön és pénteken 15:00 és 03:00 között, szombaton és vasárnap 11:00 és 03:00 között látogatható.

 

További információkat és a részletes programokat itt találtok.

 



 

Tetszett a(z) Ilyen az V. Jubileumi Sörfesztivál a Budai Várban hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Ilyen az V. Jubileumi Sörfesztivál a Budai Várban hír? Írd meg véleményed!

További Gastro hírek

Gourmet fesztivál 2024

Szokásosan a hazai vendéglátás legismertebb képviselőit, változatos étel-, desszert- és italkínálatát sorakoztatja fel Magyarország legkedveltebb gasztronómiai rendezvénye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál. Május 24-26. között idén is több mint 100 kiállító várja a látogatókat a népszerű „országkóstolóra”, a Millenárisra.

2024.05.24. 16:00 - 2024.05.26. 22:00

Török brunch a Dobrumbában

a Dobrumba áprilisban három napra (2024.04.12-14.) elhozza a Boszporuszt a Dob utcába. A törökországi utazásokból és ízemlékekből felépített napindító menüben török húsos és vegetáriánus ételek szerepelnek, no és persze az elmaradhatatlan török tea és az ayran sem maradhat ki.

2024.04.09.

Sopron Gourmet 2024.05.11-19.

Zenés élményfőzés, rendhagyó vidéki villás brunch, vegán vacsoraest, Michelin- csillagos séfek, kiváló borok, prémium kávék és szakmai beszélgetések a SopronFesten 2024 május 11. és 17. között Sopron 12 étteremében és vendéglátóhelyén 27 gourmet program várja a vendégeket.

2024.04.05.

II. Árpád Párlat Koktélversenyre

Immáron második alkalommal kerül megrendezésre a II. Árpád Párlat Koktélverseny, amelyre idén az Árpád Pálinka Manufaktúra különleges gyömbér-, mandarin- és kávé párlataival készülő egyedi koktélreceptekkel lehetett jelentkezni.

2024.03.04.

"narrow"
Gear.svg