2017.03.20.

Ingyen is kóstolhatsz macaront a Macaron Napon

Megújul a Macaron Nap, március 20-án nem egy központi rendezvényhelyszínen, hanem közvetlenül a készítőknél kóstolhatod meg a népszerű francia édességet. Több cukrászda kedvezményesen kínálja a macaronokat, de lesznek olyan helyek is, amelyek ingyenes kóstolókat tartanak.


Vissza a gyökerekhez! A Macaron Nap szervezőinek idén ez a koncepciója. A franciaországi és a new york-i macaron trendhez igazodva nem egy központi rendezvényre invitálja a rajongókat és laikusokat, hanem közvetlenül a desszertkészítőkhöz. A macaront árusító helyek listáját előre meghirdették, segítségként elkészítették az első magyarországi Macaron Térképet is.


Plusz csavar, hogy ezúttal nem szakmai zsűri bírálja majd a parányi finomságokat, hanem maga a fogyasztó pontozhatja azokat. Hétfőn ismert és kevésbé ismert helyek is megnyitják a kapuikat, különböző kedvezményekkel, hagyományos és különleges macaronokkal készülnek. Ráadásul a bevétel bizonyos részét az autista fiatalok életkörülményeit javító Autistic Art Alapítványnak ajánlják fel.

Macaron Térkép

 

Az alábbi helyek csatlakoztak eddig a Macaron Nap 2017-hez:

Chez Dodo macaron manufaktúra

 

Desszert.Neked INGYEN macaron kóstoló (a készlet erejéig)

 

Zazzi cukrászda INGYEN macaron kóstoló (a készlet erejéig)

 

Gerbeaud Café 50 % kedvezmény minden macaronra


a table! boulangerie - patisserie macaron (Retek u., Arany János u., Wesselényi utcai üzletekben)


Émile (hétfői zárvatartás miatt csak március 21.)


L'École de Grande Pâtisserie macaron workshop


Pannonhalma Élmény - Experience Pannonhalma macaron (pop-up kitelepülés: Apátsági Termékek Budapesti boltja V. kerület Károlyi u. 19.)


ÉdességLabor macaron (március 20. HÉTFŐN NYITVA)


Sugar&Candy macaron (Szeged)


Stop Cukrászda macaron (Tatabánya)


Panificio il Basilico pisztáciás sütemények


Portobellochef - Staudinger Niki macaron workshop


Czukor Borsó macaron (március 18-19.) (Siklós)

 

Macaronok

 


A macaron alapja tojásfehérje, mandulaliszt és cukor. A töltetlékeknek számtalan változata van, leginkább édes és sós krémekkel, valamint lekvárral ragasztják össze a pehelykönnyű, törékeny korongokat. A sütemény olasz eredetű, de Franciaországban vált ismertté. Párizsban 2005 óta, New Yorkban 2006-tól, Budapesten pedig 2012-től tartják március 20-án a Macaron Napot. Macaronok

 

Gerlachfalvy Réka