Visszatér a Bedeco kakaó
2024.08.07.
Megújul a Macaron Nap, március 20-án nem egy központi rendezvényhelyszínen, hanem közvetlenül a készítőknél kóstolhatod meg a népszerű francia édességet. Több cukrászda kedvezményesen kínálja a macaronokat, de lesznek olyan helyek is, amelyek ingyenes kóstolókat tartanak.
Vissza a gyökerekhez! A Macaron Nap szervezőinek idén ez a koncepciója. A franciaországi és a new york-i macaron trendhez igazodva nem egy központi rendezvényre invitálja a rajongókat és laikusokat, hanem közvetlenül a desszertkészítőkhöz. A macaront árusító helyek listáját előre meghirdették, segítségként elkészítették az első magyarországi Macaron Térképet is.
Plusz csavar, hogy ezúttal nem szakmai zsűri bírálja majd a parányi finomságokat, hanem maga a fogyasztó pontozhatja azokat. Hétfőn ismert és kevésbé ismert helyek is megnyitják a kapuikat, különböző kedvezményekkel, hagyományos és különleges macaronokkal készülnek. Ráadásul a bevétel bizonyos részét az autista fiatalok életkörülményeit javító Autistic Art Alapítványnak ajánlják fel.
Az alábbi helyek csatlakoztak eddig a Macaron Nap 2017-hez:
Desszert.Neked INGYEN macaron kóstoló (a készlet erejéig)
Zazzi cukrászda INGYEN macaron kóstoló (a készlet erejéig)
Gerbeaud Café 50 % kedvezmény minden macaronra
a table! boulangerie - patisserie macaron (Retek u., Arany János u., Wesselényi utcai üzletekben)
Émile (hétfői zárvatartás miatt csak március 21.)
L'École de Grande Pâtisserie macaron workshop
Pannonhalma Élmény - Experience Pannonhalma macaron (pop-up kitelepülés: Apátsági Termékek Budapesti boltja V. kerület Károlyi u. 19.)
ÉdességLabor macaron (március 20. HÉTFŐN NYITVA)
Sugar&Candy macaron (Szeged)
Stop Cukrászda macaron (Tatabánya)
Panificio il Basilico pisztáciás sütemények
Portobellochef - Staudinger Niki macaron workshop
Czukor Borsó macaron (március 18-19.) (Siklós)
A macaron alapja tojásfehérje, mandulaliszt és cukor. A töltetlékeknek számtalan változata van, leginkább édes és sós krémekkel, valamint lekvárral ragasztják össze a pehelykönnyű, törékeny korongokat. A sütemény olasz eredetű, de Franciaországban vált ismertté. Párizsban 2005 óta, New Yorkban 2006-tól, Budapesten pedig 2012-től tartják március 20-án a Macaron Napot.
Gerlachfalvy Réka
További Gastro hírek
Visszatér a Bedeco kakaó
2024.08.07.
Rendhagyó jógaóra a Kopaszi-öböl partján
2024.06.25.
Év Strandétele 2024
2024.06.13.
8. Debrecziner Gourmet fesztivál (2024)
2024.05.03.
Egyedül étteremben? Tippek, hogy élvezd a saját társaságod
2024.11.28.