iPad & bor – sok-sok újdonsággal jön a VinCE Budapest

-
2015.02.15.

iPad & bor – sok-sok újdonsággal jön a VinCE Budapest

A világ legszebb reggelije, iPadon történő pontozás, nemzetközi szakértők, és számtalan jó program vár rátok március 6-8. között, a VinCE Budapesten.


Március elején ismét ellepik a Corinthia Hotelt a hazai és külföldi bortudorok, az egyik legrangosabb közép-európai eseményen közel 160 kiállító több mint 1000 bort kínál számotokra. A szűrő nagyon komoly, a rendezvényen továbbra is csak olyan pincészetek vehetnek részt, amelyek a VinCE Magazin bortesztjein elérték a 4 vagy 5 csillagos minősítést.

 

A rendezvény különlegességét most is elsősorban az előadások adják, összesen 22 másfél órás, különleges borokkal kísért tematikus kurzussal és a VinCE Bárban további minikurzusokkal várnak benneteket.

 

 

 




A francia borvidékek idén külön hangsúlyt kapnak. Sepeciális kurzusokon ismerhetitek meg Chablis, Champagne, Bordeaux, Elzász, Beuajolais és Cahors egy vagy több vezető pincészetét, de a syrah/shiraz mint "a legbujább szőlőfajta" is külön előadást kap a VinCÉ-n.

 

 

Magyarországon is egyre népszerűbbek a pezsgők, champagne-ok és cavák, erre a trendre pedig a VinCE Budapest is reagál. A champagne és pezsgő tematikájú előadásokat Márkus György és Essi Avellan nyitja: az első Pezsgő és Champagne Világbajnokság nem évjáratos díjazottjait mutatják be.

 

 

 

 

A legrégebbi alapítású champagne-ház, a Ruinart pincemestere is Budapestre érkezik, hogy legendás chardonnay pezsgőikről meséljen, majd vasárnap Somlótól Nagy-Britanniáig és Champagne-ig kinyílik a teljes pezsgővilág, az olasz pezsgőkultúrával zárva az előadássorozatot.

 

 


A hazai kínálat ékköveit, Tokaj borait külföldi szakértők, köztük Caroline Gilby és Darrel Joseph mutatják be, Mészáros Gabriella borakadémikus pedig a Pannon Bormíves Céh legjobbjait válogatja be mesterkurzusára.

 

 

 

 


A VinCE Budapest újdonságként két digitális fejlesztéssel készül. Egyikük a Nagy kihívás elnevezésű kurzus, ahol iPadeken pontozva, az eredmények valós idejű feldolgozásával annak járhattok utána, hogy vakon felismeritek-e a csúcsborokat és hasonlóan pontoztok-e, mint a panelben ülő szaktekintélyek.

 

 

A kiállításon pedig okostelefonos alkalmazás segítségével kereshetitek majd, milyen a legkedveletebb bor,  vagy éppen milyen tételek vannak épp a Top10-ben.

 

Idén először: VinCE Awards Gála:



A díjátadó gálát idén először, hagyományteremtő céllal szervezik meg. A 10 kategóriában kiosztott elismeréssel olyan kimagasló teljesítményeket jutalmaznak, amelyek egy klasszikus borverseny keretében nem mérhetőek.

 

 

A szakma visszajelzést adhat a legátgondoltabb borlap, a legeredményesebb borkereskedő személyére, de a gasztronómiai és turisztikai szempontok is érvényesülnek – a borvacsorák, borhotelek és borprogramok között is a legjobbakat díjazzák. A legaktívabb társulás, legkreatívabb bormarketing kampány és legjobb weboldal szintén inspirációként szolgálhat, hogy egyre inkább előremutató megoldások szülessenek.

 


A nevezést szakmai zsűri – köztük a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagjai, neves borszakértőkből álló panel és egy nemzetközi szakíró – végzi, a február 13-án kihirdetett jelöltek közül a VinCE magazin által regisztrált több száz szakmabeli szavazza meg a győzteseket.

 

 

A VinCE Budapest kiállítóterének nyitva tartása:


Péntek: 12.00–20.00
Szombat: 11.00–20.00
Vasárnap: 11.00–20.00

 

A napi belépőjegy korlátlan kóstolásra jogosít, a workshopokra, előadásokra külön kell jegyet vásárolni.

Jegyeket itt tudtok vásárolni.

 

További információkat itt találtok.

Forrás: MTI, vince.hu

Tetszett a(z) iPad & bor – sok-sok újdonsággal jön a VinCE Budapest hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) iPad & bor – sok-sok újdonsággal jön a VinCE Budapest hír? Írd meg véleményed!

További Gastro hírek

II. Árpád Párlat Koktélversenyre

Immáron második alkalommal kerül megrendezésre a II. Árpád Párlat Koktélverseny, amelyre idén az Árpád Pálinka Manufaktúra különleges gyömbér-, mandarin- és kávé párlataival készülő egyedi koktélreceptekkel lehetett jelentkezni.

2024.03.04.

Közel tízezer liter sörrel készül az Indoor Sörfesztivál

Százféle különböző sörrel, majd tízezer liter habos nedűvel várja vendégeit február 23-24-én a legnagyobb hazai téli sörfieszta. Az immár 8. alkalommal jelentkező Indoor Sörfesztivál látogatócsúcsra is számít, ezért idén már a Várkert Bazár ad majd helyet a sörkedvelők kánaánjának.

2024.02.23. 17:00 - 2024.02.24. 23:59

Valentin-nap a Matild Palotában

A Matild Palotában Valentin-napon a Michelin Guide által is ajánlott Spago by Wolfgang Puck Budapest egy lenyűgöző, 6 fogásos vacsoraélménnyel lepi meg a szerelmeseket.

2024.02.08.

Kocsonya piknik Vácrátóron

A téli időszak nem múlhat el kocsonya nélkül és ahány ház, annyi módon készítik el ezt a hagyományos ételt. A vácrátótiak pedig immár kilencedik alkalommal ízlelhetik meg a legjobb kocsonyákat a Forralt bor és kocsonya pikniken.

2024.01.20. 13:00 - 2024.01.20. 18:00

"narrow"
Gear.svg