Jön a Badacsony New Yorkban 2015!

-
2015.03.18.

Jön a Badacsony New Yorkban 2015!

30 badacsonyi borászat, kézműves termékek, impozáns közeg. 2015. március 26-án újra vár benneteket a Badacsony New Yorkban rendezvény, a New York Palotában.


A Badacsonyi borvidék ismét egy emberként mozdul meg és mutatkozik be az impozáns budapesti New York Palotában március 26-án. Az eseményen - amelynek fókuszában a könnyed, illatos fehérborok lesznek - a badacsonyi borászok személyesen töltik boraikat szakmai partnereik és a borkedvelők poharaiba.

 

Nemcsak a borkedvelő közönség, hanem borászaink üzleti partnerei is kifejezetten várják ezt a tavaszi találkozást, amely kiváló alkalom a pincészetek újdonságainak megismerésére” – mondta Békássy János elnök a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület részéről, akik a badacsonyi borászok aktív közreműködésével rendezik meg az összborvidéki bemutatkozást.

 

 

Illatos Badacsony

 

A borászok minden évben külön tematikával készülnek: az idei rendezvény fókuszában a könnyed, illatos fehérborok lesznek.

 

 

Ilyenek a badacsonyi borok

 

A badacsonyi borok jellegzetesen testesek, tüzesek, zamatosak. A legnagyobb mennyiségben Olaszrizling terem, amelyet jó évjáratokban hosszabban érlelnek a tőkén és szemelt rizlingként hoznak forgalomba. Nagyobb termőterületen található meg a Szürkebarát, Tramini, Muscat Ottonel, Rajnai rizling és a Chardonnay is. A vidék kuriózuma: a Kéknyelű.

 

 

Hasznos információk:

 

Időpont: 2015. március 26. (csütörtök)


Helyszín: New York-palota (Budapest, Erzsébet krt. 9-11.)

 

Program:

 


14:00-től 16:00-ig - szakmai meghívottak kóstolója


16:00-tól 20:30-ig - sétálókóstoló a nagyközönség részére

Jegyár: 4.900 Ft/fő (elővételben). Jegyeket a www.kostolo.badacsony.com oldalon vásárolhattok. A helyszínen már csak korlátozott számban vehette belépőt, 5.900 Ft-os áron.

 

Résztvevő borászatok:

 

2HA Szőlőbirtok
a’Capella Szőlőbirtok
Bakó Ambrus
Bencze Családi Birtok
Borbarátok Borház
Borbély Családi Pincészet
Csendes Dűlő Szőlőbirtok
Csobánc Bormanufaktúra
Dobosi-Stier Borpince
Edegger Pincészet
Fischer Borház
Folly Arborétum és Borászat
Gilvesy Pincészet
Horváth Pince
Istvándy Pincészet
Laposa Birtok
Málik Pince
NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet
Németh Pince
Nyári Pince
Sabar Borház
SkizoBor
Szarka Gyula Pincéje
Szászi Birtok
Szent György Pince
Szeremley Birtok
VáliBor
Villa Sandahl
Villa Tolnay
Weller Borház

 

 

További kiállítók:

 


Kozári Beáta (aszalt gyümölcsök, szárított zöldségek)
Reneszánsz Badacsonyi Pálinkaház
Szegi Károly (házi sajtok)

 

 

A Facebookon itt tudtok csatlakozni az eseményhez.

Tetszett a(z) Jön a Badacsony New Yorkban 2015! hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Jön a Badacsony New Yorkban 2015! hír? Írd meg véleményed!

További Gastro hírek

Gourmet fesztivál 2024

Szokásosan a hazai vendéglátás legismertebb képviselőit, változatos étel-, desszert- és italkínálatát sorakoztatja fel Magyarország legkedveltebb gasztronómiai rendezvénye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál. Május 24-26. között idén is több mint 100 kiállító várja a látogatókat a népszerű „országkóstolóra”, a Millenárisra.

2024.05.24. 16:00 - 2024.05.26. 22:00

Török brunch a Dobrumbában

a Dobrumba áprilisban három napra (2024.04.12-14.) elhozza a Boszporuszt a Dob utcába. A törökországi utazásokból és ízemlékekből felépített napindító menüben török húsos és vegetáriánus ételek szerepelnek, no és persze az elmaradhatatlan török tea és az ayran sem maradhat ki.

2024.04.09.

Sopron Gourmet 2024.05.11-19.

Zenés élményfőzés, rendhagyó vidéki villás brunch, vegán vacsoraest, Michelin- csillagos séfek, kiváló borok, prémium kávék és szakmai beszélgetések a SopronFesten 2024 május 11. és 17. között Sopron 12 étteremében és vendéglátóhelyén 27 gourmet program várja a vendégeket.

2024.04.05.

II. Árpád Párlat Koktélversenyre

Immáron második alkalommal kerül megrendezésre a II. Árpád Párlat Koktélverseny, amelyre idén az Árpád Pálinka Manufaktúra különleges gyömbér-, mandarin- és kávé párlataival készülő egyedi koktélreceptekkel lehetett jelentkezni.

2024.03.04.

"narrow"
Gear.svg