Kalandozások Jégvirágtól-borvirágig

-
2014.01.08.

Kalandozások Jégvirágtól-borvirágig

Ismét kinyílnak a monori Strázsahelyen a pincék. 16 helyen kóstolhattok forralt borokat és ehettek finom falatokat.


Lehet, hogy elsőre bizarrnak tűnik számotokra a  téli szabadtéri gasztronómia fesztivál, de kipróbálva már koránt sem az. A strázsahegyi borászok négy éve összedugták a fejüket és kitalálták, hogy színt visznek a szürke a hétköznapokba.

 

Márpedig ha van egy jó hely, több hordó bor, finom falatok, akkor a hangulat is garantált, de nem csak papíron, hanem a gyakorlatban is. Az ötlet annyira innovatív volt, hogy évről-évre egyre többen látogatnak el Monorra, hogy bögrével a kezükben pincéről-pincére járva kóstolhassanak.

 

 

 

A IV. Kalandozások Jégvirágtól-borvirágig Forralt Bor Fesztiválon a tematika hasonló lesz az előző évekhez. A Monori Pincefaluban 16 pincében kínálnak forralt borokat és ételeket.

 

A hagyományos és különleges, meleg forró italokról a borosgazdák gondoskodnak, amíg a hideg és meleg fogásokat a helyi, budapesti éttermek, szakácsok és gasztronómusok készítik. 

 

 

Itt végre nincsenek kuponok, fesztiválkártya és letéti díj. A belépőjegyhez kaptok egy bögrét, térképet, karszalagot és szabadon fogyaszthattok egész nap. 

 

 

Budapestről a legkönyebben vonattal juthattok el a Nyugatiból. Monoron igénybevehetitek a Bali Taxi szolgáltatásait. A társaság 200 Ft/fő áron szállítja a fesztivál helyszínére a vendégeket. 

 

A taxi száma:


06-70/3-595-595

 

Szerkesztőnk híres pálinkás-csokis aszaltszilvás kenyere

 

Íme a kínálat:

 

1. H-Pince

 

Horváth Bence: Málnás forraltbor családi titkos recept alapján, Club11 Kastélyvendéglő: Zöldborsókrémleves pirított tökmaggal, bacon chips-szel, Házi szegfűszeges almás kolbász velőkrémmel

2. VMSZ Pince

 

Mikla László: Classic vörös by Lacóka, La Toscana Bistro: Marinált Tilápia halfilé, Kacsapástétom házikyenyérrel lilahagymával, Újragondolt "Osso buco".


3. Ceglédy családi pince

 

Czeglédy hagyományos, Rigolettó Cukrászda: Hájassütemény, lekvárosbukta,
Forrás Vendéglő: Nógrádi nagygönc, Sajtos-virslis kígyórétes


4. KétSzabó Borpince

 

Bodzás olaszrizling, KétSzabó Borvendéglő: Birsalmakrémleves édes felhővel, Kadarkás kacsarizottó, 8 Bár Kávéterasz Budaörs Ipacs féle kávékülönlegességek


5. Kovács Gomez Pince

 

Mézes teák Kovács Gomez Pince: Méz, viaszgyertyák, propolisz


6. Gosztola Pince

 

Gabi citrusos bora, Napibio.hu Bio: sütik


7. Franci Pince

 

Franci Rózsakőfőzete, Borhab Étterem: Kapros vadmalacragu gnochival, Szarvasragu házi burgonyafánkkal


8. Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

 

Kamara forraltja, NAK Hagymás bagett


9. Csúzi Családi Pince

 

Othello és kékfrankos találkozása a lábasban hagyományos fűszerekkel, Csúzi Családi Pince: almalekvár és almasajt különlegességek, aszaltgyümölcsös pálinkás kenyér, almalekváros-szegfűszeges rétes


10. Aranyi Családi Pince

 

Rozé forralt, Petrovai édesség: Mézes puszedli, kürtőskalács


11. Lukácsy pince

 

Lukácsy zweigelt fűszerezve, Tanyacsárda: Disznótoros lakoma


12. Kult pince

 

Rozmaringos / Gyömbéres - KULT Forraltbor, Sült hagymás kacsamáj tapas aszalt szilvával, Főtt tojásos libatepertő kencefice


13. Megyeri Hanti Pince

 

Tomi Kedvence: sárgamuskotály körtével és lime-al,Szabi kedvence: kékfrankos rozé piros gyümölcsökkel GasztroRéka: Chilisbab a’la Réka, Pálinkás-csokis kenyér, Házi sajtos keksz


14. Bóka János

 

Cilike kedvence, Acsai Sándor: Házi pogácsa


15. Sabo Pince

 

Sabata féle klasszikus monori forraltbor ,Tóth Tanya: Monori helyi sajt


16 László Péter pincéje

 

Borbarátok főzete, Péteri Borbarát Kör Egyesület: malackrumpli abáltszalonnával, lilahagymával, parasztkenyérrel

 

 

Helyszíni megvásárlás esetén a támogató jegy ára: 4990 Ft 

 

 

További információkat itt találtok.

 

Tetszett a(z) Kalandozások Jégvirágtól-borvirágig hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Kalandozások Jégvirágtól-borvirágig hír? Írd meg véleményed!

További Gastro hírek

Gourmet fesztivál 2024

Szokásosan a hazai vendéglátás legismertebb képviselőit, változatos étel-, desszert- és italkínálatát sorakoztatja fel Magyarország legkedveltebb gasztronómiai rendezvénye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál. Május 24-26. között idén is több mint 100 kiállító várja a látogatókat a népszerű „országkóstolóra”, a Millenárisra.

2024.05.24. 16:00 - 2024.05.26. 22:00

Török brunch a Dobrumbában

a Dobrumba áprilisban három napra (2024.04.12-14.) elhozza a Boszporuszt a Dob utcába. A törökországi utazásokból és ízemlékekből felépített napindító menüben török húsos és vegetáriánus ételek szerepelnek, no és persze az elmaradhatatlan török tea és az ayran sem maradhat ki.

2024.04.09.

Sopron Gourmet 2024.05.11-19.

Zenés élményfőzés, rendhagyó vidéki villás brunch, vegán vacsoraest, Michelin- csillagos séfek, kiváló borok, prémium kávék és szakmai beszélgetések a SopronFesten 2024 május 11. és 17. között Sopron 12 étteremében és vendéglátóhelyén 27 gourmet program várja a vendégeket.

2024.04.05.

II. Árpád Párlat Koktélversenyre

Immáron második alkalommal kerül megrendezésre a II. Árpád Párlat Koktélverseny, amelyre idén az Árpád Pálinka Manufaktúra különleges gyömbér-, mandarin- és kávé párlataival készülő egyedi koktélreceptekkel lehetett jelentkezni.

2024.03.04.

"narrow"
Gear.svg