Kávébárrá alakul a Corinthia szálló

-
2015.02.16.

Kávébárrá alakul a Corinthia szálló

Csernus Imre, Szántó Tibor, 50 kiállító, több száz kóstolható termék, versenyek – február 21-22-én rendezik meg VI. KávéBár Bazárt a Corinthia Hotelben.


Február 21-22-én immár hatodik alkalommal zajlik a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye, a KávéBár Bazár, melynek idén is a belvárosi, ötcsillagos Corinthia Hotel Budapest ad otthont.

 

A belépőjegy megvásárlásával ötven kiállító több mint kétszáz termékét – kávékat, borokat, párlatokat, kísérőfalatokat – kóstolhattok meg. A kiállítás nemcsak a szakmabelieknem, hanem számotokra is rengeteg újdonságot, ínyencséget és látványos programokat kínál.

 

A szakma legjobbjai közé tartozó baristák és bártenderek munkája legalább annyira izgalmas és kreatív, mint a séfeké, és itthon is egyre népszerűbb a bárpult mögött alkotni.

 

Nemcsak Michelin-csillagos éttermeinkre, hanem a nemzetközi színtéren is számon tartott bárjainkra, kávézóinkra is büszkék lehetünk, nem beszélve a világbajnoki címeket és hírnevet szerzett magyar barista és bártender szakemberekről.

 

 

A kétnapos KávéBár Bazáron bepillantást nyerhettek a szakma fortélyaiba, elsajátíthatjátok, hogyan kell profin kóstolni az italokat, és számos új terméket fedezhettek fel. Jól ismert márkák és a piac új szereplői egyaránt jelen lesznek, ráadásul előadások, bajnokságok kísérik a hétvégi rendezvényt.

 

Az illycaffé olaszországi képviselőinek témája elsősorban az eszpresszó kultúra lesz, de szóba kerül az idei milánói világkiállítás is, ahol az illycaffé feladata a Coffee Cluster létrehozása.

 

Kaido Laanet Franciaországból érkező cognac-szakértő az eredetvédett, exkluzív párlatokkal ismertet meg benneteket. Különleges programnak ígérkezik Dr. Csernus Imre Kávé-Bor-Mámor előadása társaival közös pincészetéről és sajátmárkás kávéjáról, valamint ifj. Szepsy István gondolatai a mádi földről és borokról.

 

 

Nem mindennapi kortyokra számíthatunk Márton János pálinkamester érlelt pálinkakóstolóján, Los Péter bártender pedig a világ legjobb rumjait mutatja be nektek. Szántó Tibor csokoládémester idén is hatalmas érdeklődésre számíthat, hiszen az óvilági forró csokoládék mellett olyan specialitásokkal is készül, mint a kakaóhéj-tea vagy a kávéhéjból főzött cascara.

 

 

Az előadások mellett szombaton zajlik a III. AeroPress Bajnokság, melyen a kávészerető civilek is indulhatnak, hiszen az AeroPress olyan alternatív kávéfőző eszköz, ami kitűnően funkcionál a háztartásokban, s használata könnyen elsajátítható.

 

A verseny nyertese Seattle-ben képviselheti Magyarországot az áprilisi világbajnokságon. Látványos, kreatív program, s egyúttal pénzdíjas megmérettetés lesz a II. Latte Art Throwdown, melyet a Barista School Budapest szervez vasárnap délután, előtte pedig barista világbajnokok tartanak cup tasting előadást a kávék pörköléséről.

 

A Magyar Koktél- és Flair Bajnokság szintén vasárnap zajlik, a klasszikus és flair kategória nyertesei 2015-ben a szófiai világbajnokságon képviselik hazánkat. A baristák és bármixerek versenyei mellett a Magyar Sommelier Bajnokság is a kétnapos rendezvény keretében szerveződik február 22-én.

 

A két nap során borász kiállítók is kóstoltatnak a rendezvényen, és több mint 30 tételnyi szabadon kóstolható bort tartalmaz a belépőjegy ára. A kortyolgatás mellé ínyenc kísérőfalatokból sem lesz hiány.

 

 

PROGRAMOK:

Február 21., SZOMBAT

 

EXHIBITION CENTER

 

11.00 II. Országos AeroPress Bajnokság
A hazai nyertes képviselheti Magyarországot az áprilisi világbajnokságon Seattle-ben
18.00 AeroPress Bajnokság – díjátadó

 

ÁTRIUM TERASZ


12.00 Kávé-Bor-Mámor
Dr. Csernus Imre - Almagyar-Érseki Szőlőbirtok, Depresso kávé
13.00 Mád, a tokaji X-faktor
Föld, bor, filozófia Tokaj-Hegyaljáról Ifj. Szepsy Istvánnal – Szent Tamás Pincészet
14.00 Exkluzív rumok a nagyvilágból
Előadás és vezetett kóstoló Los Péter bártenderrel - Bar Pharma
15.00 Luxus a pohárban – cognac-különlegességek kóstolója
Kaido Laanet cognac-szakértő/Cognac Maxime Trijol (tolmáccsal)
16.00 Érlelt pálinkák vs párlatok
Márton János pálinkamester kóstolóval egybekötött előadása
17.00 Tradicionális forró csokoládék
Szántó Tibor csokoládémester bemutatója
20.00 After party@Cirkusz (1074 Bp., Dob utca 25.)

 

Február 22., VASÁRNAP

 

EXHIBITION CENTER

 

11.00 Casino Mocca cup tasting
Pörkölési módok, ízprofilok kezdőknek és haladóknak
12.00 Espresso italiano az illyvel
A világ egyik leghíresebb kávémárkájának olaszországi képviselőinek előadása (tolmáccsal)

14.00 II. Latte Art Throwdown
Pénzdíjas latte art bajnokság helyszíni nevezéssel
17.00 Óvilági folyékony kísérletek: kakakóhéj-tea, cascara és társaik
Szántó Tibor csokoládémester előadása

 

CORINTHIA BÁLTEREM


10.00 – 13.00 Magyar Sommelier Bajnokság (zárt elődöntő)
15.00 - 18.00 Magyar Sommelier Bajnokság (nyilvános döntő)
18.00 Eredményhirdetés, díjátadó

COCKTAIL ROOM

10.00 -19.00 Magyar Koktél- és Flair Bajnokság
19.00 Eredményhirdetés, díjátadó

 

Hasznos infók:

 

A belépőjegy a programokon, előadásokon való részvétel mellett korlátlan kávékóstolást biztosít, valamint párlatok, koktélok és borok tételes, ingyenes kóstolását délelőtt tíztől este hét óráig.

 

A napi belépő 3500 forintba kerül a helyszínen, elővételes jegy (napijegy 3000 Ft, kétnapi jegy 5500 Ft, napi párosjegy 2 fő részére 5500 Ft) budapesti partnerpontokon vásárolható és online is megrendelhető.

 

Jegyértékesítéssel és a programokkal kapcsolatban a www.kavebar.hu oldalon találhattok bővebb információt.

 

A belépőjegy tartalmazza a programokon való részvételt (helyek függvényében), valamint a kóstolókat. A programváltozás jogát fenntartjuk!

 

 

Tetszett a(z) Kávébárrá alakul a Corinthia szálló hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Kávébárrá alakul a Corinthia szálló hír? Írd meg véleményed!

További Gastro hírek

Gourmet fesztivál 2024

Szokásosan a hazai vendéglátás legismertebb képviselőit, változatos étel-, desszert- és italkínálatát sorakoztatja fel Magyarország legkedveltebb gasztronómiai rendezvénye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál. Május 24-26. között idén is több mint 100 kiállító várja a látogatókat a népszerű „országkóstolóra”, a Millenárisra.

2024.05.24. 16:00 - 2024.05.26. 22:00

Török brunch a Dobrumbában

a Dobrumba áprilisban három napra (2024.04.12-14.) elhozza a Boszporuszt a Dob utcába. A törökországi utazásokból és ízemlékekből felépített napindító menüben török húsos és vegetáriánus ételek szerepelnek, no és persze az elmaradhatatlan török tea és az ayran sem maradhat ki.

2024.04.09.

Sopron Gourmet 2024.05.11-19.

Zenés élményfőzés, rendhagyó vidéki villás brunch, vegán vacsoraest, Michelin- csillagos séfek, kiváló borok, prémium kávék és szakmai beszélgetések a SopronFesten 2024 május 11. és 17. között Sopron 12 étteremében és vendéglátóhelyén 27 gourmet program várja a vendégeket.

2024.04.05.

II. Árpád Párlat Koktélversenyre

Immáron második alkalommal kerül megrendezésre a II. Árpád Párlat Koktélverseny, amelyre idén az Árpád Pálinka Manufaktúra különleges gyömbér-, mandarin- és kávé párlataival készülő egyedi koktélreceptekkel lehetett jelentkezni.

2024.03.04.

"narrow"
Gear.svg