Macaron Nap 2014

-
2014.03.17.

Macaron Nap 2014

Párizs, New York és London mellett Budapesten is ünnepeljük a macaront. Március 20-án ismét jön a Nemzetközi Macaron Nap, aminek ezúttal a Bálna ad otthont.


Több, mint két éve macaron-lázban égünk és március 20-án Budapesten is megünnepeljük a parány, mandulalisztből készített süteményt. Ez most sem lesz másként, sőt! Sokkal nagyobb és impozánsabb helyszínre költözik a rendezvény. Március 20-án délután a macarongyártók és a macaron rajongók megszállják a Bálna Budapest emeletét.

 

A felhozatal rendkívül ígéretes, olyan neves kiállítók lesznek, mint például a Sofitel - Paris Budapest Restaurant & Bar, a La Praline, Sugar!, Rózsavölgyi Csokoládé, Rosinante, Gerbeaud, Sarki Fűszeres és a Gundel Étterem.

 

 

A résztvevők egytől-egyig kimondottan erre az alkalomra készítik el saját variációjukat. A neves szakemberekből álló zsűri pedig külön kategóriákba sorolva díjazza a cuki süteményeket.

 

 

A színes csodák alapvetően sok cukrot, adott esetben ételfestéket is tartalmaznak, Az egyik újonc az ÉletKonyha kemény fába vágja  a fejszéjét. 100%-ban egészséges és természetes összetevőkből készült „macaron”-nal debütálnak.

 

 

 

Idén a roppanós, szájban olvadó édességnek kísérője is lesz: minőségi kávékat is kortyolhattok a macaronokhoz. A karakteres "feketéket" a kitelepülő újhullámos kávézók főzik.

 

Ezek a helyek nem csak az alapanyagokra figyelnek, hanem a technikára és a kávépincérre is. Kompromisszumot nem ismerő baristák készítik a kávékat szigorú beállítási paraméterek alapján.

 

 

Ha a kávétól és a sok-sok parány, színes finomságtól nem pörögnétek fel eléggé, akkor ráadásként még tombolát is vehettek. A nyereményjátékban értékes ajéndékokat sorsolnak ki, a bevételt pedig jótékonysági célra fordítják a szervezők.

 

Legelszántabb macaron-kedvelőként a tavalyi évhez hasonlóan akár párna vagy kitűző formájában is megvásárolhatjátok kedvenc desszerteteket.

 

 

Milyen a jó macaron?

 

A jó macaron minőségi alapanyagokból készül, könnyű, légies, a külső kérge finoman roppan, de éppen csak annyira, hogy rövid hatásszünet után az ember azonnal a tömör közepénél találja magát.

 

Itt már a mandulás massza átveszi a töltelék nedvességtartalmát, és a desszert belső fele már erről szól. Ez még trükkösebb, hogy ne legyen túl ragacsos és túl édes.

 

A töltelék nagyon fontos szerephez jut, mivel az biztosítja a macaron jellegzetes ízét, és azt, hogy ne egy édes, semmilyen ízű massza legyen az egész falat. Ennek tehát arányaiban elegendőnek és lehetőség keserűnek, vagy savanykásnak célszerű lennie.

 

 

 

Jegyek:

 

Elővélben 1700 forint a belépő, amit az alábbi helyeken tudtok megvenni:

 

Sarki Fűszeres

 

1137, Budapest, Pozsonyi út 53.

Nyitvatartás: hétköznap 8-20 óráig, szombat: 8-15 óráig, vasárnap: zárva.



A table! Boulangerie - Patisserie


Retek utca 6, Budapest 1024
Arany János utca 16, Budapest 1051
Wesselényi utca 9, Budapest 1077

 

Online felületen pedig  itt.

 

A jegyek a helyszínen 2200 forintba kerülnek.

 

Nyitva:

 

2014. március 20.
15 órától 21 óráig
Bálna Budapest, Vámház krt. 11-12.

 

További infókért katt ide.

 

 

 

Tetszett a(z) Macaron Nap 2014 hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Macaron Nap 2014 hír? Írd meg véleményed!

További Gastro hírek

Gourmet fesztivál 2024

Szokásosan a hazai vendéglátás legismertebb képviselőit, változatos étel-, desszert- és italkínálatát sorakoztatja fel Magyarország legkedveltebb gasztronómiai rendezvénye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál. Május 24-26. között idén is több mint 100 kiállító várja a látogatókat a népszerű „országkóstolóra”, a Millenárisra.

2024.05.24. 16:00 - 2024.05.26. 22:00

Török brunch a Dobrumbában

a Dobrumba áprilisban három napra (2024.04.12-14.) elhozza a Boszporuszt a Dob utcába. A törökországi utazásokból és ízemlékekből felépített napindító menüben török húsos és vegetáriánus ételek szerepelnek, no és persze az elmaradhatatlan török tea és az ayran sem maradhat ki.

2024.04.09.

Sopron Gourmet 2024.05.11-19.

Zenés élményfőzés, rendhagyó vidéki villás brunch, vegán vacsoraest, Michelin- csillagos séfek, kiváló borok, prémium kávék és szakmai beszélgetések a SopronFesten 2024 május 11. és 17. között Sopron 12 étteremében és vendéglátóhelyén 27 gourmet program várja a vendégeket.

2024.04.05.

II. Árpád Párlat Koktélversenyre

Immáron második alkalommal kerül megrendezésre a II. Árpád Párlat Koktélverseny, amelyre idén az Árpád Pálinka Manufaktúra különleges gyömbér-, mandarin- és kávé párlataival készülő egyedi koktélreceptekkel lehetett jelentkezni.

2024.03.04.

"narrow"
Gear.svg