Megjelent a Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz

-
2014.05.28.

Megjelent a Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz

TOP 100 Étterem, TOP 10 Kínai, TOP 7 Gyros, TOP 8 Pho – a Dining Guide Étteremkalauza igazi iránytű a vendéglátóhelyek szövevényes világában.


Bizonyára mindannyiotokon ismerős az az érzés amikor nem tudjátok eldönteni, hogy hova menjetek el vacsorázni, hova vigyétek el a külföldről érkezetett ismerőseiteket, hol egyetek megbízható kínait vagy éppen gyrost.

 

A Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz 2014 nemcsak a felsorolt kérdésekre ad választ, hanem a legszélesebb éttermi adatbázisként is funkcionál, hiszen még további 850 étteremmel kapcsolatban tartalmazza a legfontosabb információkat.

 

A Dining Guide kritikusai szerint hazánk három legjobb étterme sorrendben az Onyx, a Costes és a ZONA. A kiadvány további érdekessége, hogy egy komoly street food melléklettel is kiegészült, hiszen a Dining Guide áll szervezőként a június 7-e és 9-e között a Főzdefeszttel egyidőben és egy helyszínen megrendezésre kerülő Street Food Show mögött is.

 

 

A kalauzból megtudhatjátok melyik a legjobb kínai étterem, hol csodás a görög gyros vagy a pho leves, listázza a kalauz top gastropubukat, reggelizőhelyeket, levesbárokat és kávézókat, és persze a hamburger, valamint pizza kategóriát sem felejtették ki a street food rangsorolásokból. A Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz 2014 végül 15.000 példányban jelent meg, és a legnagyobb könyvesboltokban és benzinkutaknál is megvásárolhatjátok.

 

Különlgessége, hogy a tesztelők a vendéglátóhelyeket számos alkalommal látogatták meg és ennek alapján, vagyis több tapasztalat összegzéseként értékeltek. Tehát nem a konyha egyszeri teljesítményét vették alapul.

 

„Ellentmondásosnak és kevésbé informatívnak tartjuk, hogy egyszeri étkezési alkalom során tapasztaltakat tegyünk be egy évkönyvbe, amit jószerivel egy évig is használhat a fogyasztó. Igyekszünk a pozitívumokat hangsúlyozni, mondhatni, inkább a félig tele pohár felől közelítünk, mintsem a félig üres pohár felől”– Vajda Péter.

 

 

Szempontok:

 

A tesztelők a TOP 100-as lista, közel duplaannyi étterembe látogattak el. 1-20 pont között értékeltek egy-egy helyet. A szempontjaik a következők voltak:

1. Az étterem személyisége, hangulata, a környezet

2.  Alapanyagok minősége

3. Az elkészítés szakszerűsége

4. Ízek harmóniája, kreativítás

5. Kiszolgálás, szervíz

 

A legjobb helyek:

 

Étterem: Costes

Kínai: Milky Way

Görög Gyros: Kerkyra

Pho: Funky Pho

Gasztropub: Fekete kutya

Pizza: Pomo D’oro

Reggeli: Szendzso+Kolosy Ébresztő

Levesbár: Bors

Kávézó: Tamp&Pull

 

 

Hasznos infók:

 

Az étteremkalauz 2490 forintba kerül.

A tesztelők fizettek az ételekért.

A kiadvány kétnyelvű.

Főszerkesztő: Vajda Péter

További infók: http://www.diningguide.hu

 

 

 

 

 

 

Tetszett a(z) Megjelent a Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Megjelent a Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz hír? Írd meg véleményed!

További Gastro hírek

Gourmet fesztivál 2024

Szokásosan a hazai vendéglátás legismertebb képviselőit, változatos étel-, desszert- és italkínálatát sorakoztatja fel Magyarország legkedveltebb gasztronómiai rendezvénye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál. Május 24-26. között idén is több mint 100 kiállító várja a látogatókat a népszerű „országkóstolóra”, a Millenárisra.

2024.05.24. 16:00 - 2024.05.26. 22:00

Török brunch a Dobrumbában

a Dobrumba áprilisban három napra (2024.04.12-14.) elhozza a Boszporuszt a Dob utcába. A törökországi utazásokból és ízemlékekből felépített napindító menüben török húsos és vegetáriánus ételek szerepelnek, no és persze az elmaradhatatlan török tea és az ayran sem maradhat ki.

2024.04.09.

Sopron Gourmet 2024.05.11-19.

Zenés élményfőzés, rendhagyó vidéki villás brunch, vegán vacsoraest, Michelin- csillagos séfek, kiváló borok, prémium kávék és szakmai beszélgetések a SopronFesten 2024 május 11. és 17. között Sopron 12 étteremében és vendéglátóhelyén 27 gourmet program várja a vendégeket.

2024.04.05.

II. Árpád Párlat Koktélversenyre

Immáron második alkalommal kerül megrendezésre a II. Árpád Párlat Koktélverseny, amelyre idén az Árpád Pálinka Manufaktúra különleges gyömbér-, mandarin- és kávé párlataival készülő egyedi koktélreceptekkel lehetett jelentkezni.

2024.03.04.

"narrow"
Gear.svg