Megnyílt a 24. Budavári Borfesztivál

-
2015.09.10.

Megnyílt a 24. Budavári Borfesztivál

Kiváló hazai és külföldi borok, interaktív programok, gasztronómiai élmények – és számtalan élmény vár benneteket vasárnap estig Magyarország legnagyobb borszakmai rendezvényén.


Az idei Borfesztivál a játékosság jegyében zajlik, hiszen a kvízjátékok segítségével tesztelhetitek a boros tudásotokat, részt vehettek az „Év Fesztiválbora” szavazáson, ajánlott útvonalak segítségével felfedezhetitek a magyar szőlőfajtákból készült borokat, értékes nyereményekkel gazdagodhattok cserébe.


Pár Borpár - szakmai kóstoló délutánokkal várnak benneteket szerdán és csütörtökön a programhoz csatlakozó borászok standjainál.


Taste of Hungary: Magyarország legszebb borai

Tematikusan kialakított kóstoló útvonalakat alakítottak ki a szervezők számotokra, hogy könnyebb legyen az ismerkedés a magyar fajtákkal. Idén ismét nagyszerű előadók műsorát élvezhetitek. A világzene legkedveltebb magyar együttesei, népzene, néptánc, és a jazz teszi felejthetetlenné a Borfesztiválon eltöltött órákat.


Ráadásul kitűnő gasztronómiai élményekben lehet részetek. Az Országkonyha kínálatába emeli a magyar konyha egyik tájjellegű, kimondottan laktató ételét, a kanizsai dödöllét. Újdonságként a Nemzeti Galéria Sajtterasza pármai sonkás foccacia-t kínál rukkolával a látogatóknak, a „Nemzetek Sajtversenye” standjánál pedig amerikai sajtkülönlegességeket is megízlelhettek. A Gasztro sétány street food újdonságokat vonultat fel: füstölt ételek, glutén- és tojásmentes Hal & Chips, KOLBice, és bagel.

 


Butlers Borkvíz Bár – Játékra hív a Borfesztivál! Az Oroszlános udvarban felállított Butlers Borkvíz Bárban gyors regisztrációt követően különböző állomásokon tesztelhetitek boros tudásotokat, a játék végén pedig megpörgetheti a Borfesztivál szerencsekerekét. A részvétel ingyenes, az ajándék garantált! A program támogatója a Butlers.


Számos más program és szolgáltatás biztosít még kellemesebb kikapcsolódást kicsiknek és nagyoknak: többek között hétvégi gyermekprogramok és arcfestés, ingyenes wifi, „Év Fesztiválbora” választással is készültek a szervezők.
 

 

 

Hasznos információk:

 

Nyitva tartás:


szeptember 9-10-11. szerda-csütörtök-péntek: 14.00–24.00;
szeptember 12. szombat: 12.00–24.00
szeptember 13. vasárnap: 12.00–22.00

 

Napijegy: 3000 Ft
Bérlet 5 napra: 7000 Ft

 

További információt a rendezvény oldalán találtok.


 

Tetszett a(z) Megnyílt a 24. Budavári Borfesztivál hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Megnyílt a 24. Budavári Borfesztivál hír? Írd meg véleményed!

További Gastro hírek

Gourmet fesztivál 2024

Szokásosan a hazai vendéglátás legismertebb képviselőit, változatos étel-, desszert- és italkínálatát sorakoztatja fel Magyarország legkedveltebb gasztronómiai rendezvénye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál. Május 24-26. között idén is több mint 100 kiállító várja a látogatókat a népszerű „országkóstolóra”, a Millenárisra.

2024.05.24. 16:00 - 2024.05.26. 22:00

Török brunch a Dobrumbában

a Dobrumba áprilisban három napra (2024.04.12-14.) elhozza a Boszporuszt a Dob utcába. A törökországi utazásokból és ízemlékekből felépített napindító menüben török húsos és vegetáriánus ételek szerepelnek, no és persze az elmaradhatatlan török tea és az ayran sem maradhat ki.

2024.04.09.

Sopron Gourmet 2024.05.11-19.

Zenés élményfőzés, rendhagyó vidéki villás brunch, vegán vacsoraest, Michelin- csillagos séfek, kiváló borok, prémium kávék és szakmai beszélgetések a SopronFesten 2024 május 11. és 17. között Sopron 12 étteremében és vendéglátóhelyén 27 gourmet program várja a vendégeket.

2024.04.05.

II. Árpád Párlat Koktélversenyre

Immáron második alkalommal kerül megrendezésre a II. Árpád Párlat Koktélverseny, amelyre idén az Árpád Pálinka Manufaktúra különleges gyömbér-, mandarin- és kávé párlataival készülő egyedi koktélreceptekkel lehetett jelentkezni.

2024.03.04.

"narrow"
Gear.svg