Rázva vs keverve

-
2015.10.06.

Rázva vs keverve

Bond rázva, az új Bond-lány keverve szereti. Most megmutatjuk, hogy hogy hogy készül a 007-es híres vodka-martini koktélja!


 A James Bond 1962-ben rendelt először vodka-martinit a filmvásznon és választása hamarosan fogalommá vált. A lengyel Belvedere vodka a premier beharangozására a Stephanie Sigmannel, az új Bond film Estrellájával forgatott reklámfilmet:

 

 

A vodka-martini klasszikus és elegáns, de egyúttal meglepően sokoldalú ital, amelynek számtalan verziója létezik. Stephanie Sigman, aki a SPECTRE nyitójelenetében Estrellát alakítja, másként szereti, mint James Bond. A színésznő is szárazon és citrommal, de keverve és nem rázva.

 

„A martini egy személyes élmény, az ízlésednek és hangulatnak megfelelően alakítható. A lehetőségek száma végtelen.”

 

A recepteket a rajongók is megismerhetik és elkészíthetik a Belvedere útmutatásával » ITT. Bond vodkája ráadásul két különleges, special edition palackban is elérhető lesz, amelyeken feltűnik a legendás ügynök fegyvere és a 007-es felirat.

 

// Tippek a Bond-féle magabiztos rendeléshez:

 

  • - A vodka-martini alapja a minőség. A Belvedere vodka a világ legtöbbet díjazott vodkája, karakterét a több száz éves lengyel tradícióknak és prémium alapanyagoknak köszönheti; a Dankowskie rozsfajtából és saját kútjuk kristálytiszta vizéből készül.
  • - Attól függően, hogy mennyi vermouth-ot adnak a koktélhoz, a martini koktél lehet „wet” – ilyenkor az aromákban gazdag likőrborból több van benne és jobban érvényesül, vagy „dry” (6:1) – azaz száraz, de szintén komplex, esetleg „extra dry” – amikor épphogy megjelenik az italban a keserédes karakter.
  • - Ha rázva kérjük, akkor az ital levegővel érintkezik, tisztább és hidegebb összhatást ad, mint a kevert változat, amely jobban megtartja a vodka selymes textúráját. Érdemes kipróbálni mindkettőt.
  • - A sós, ízletes olívabogyó vagy a frissítő citrom twist a díszítésen túl újabb aromákat ad hozzá az italhoz. Az olíva karakterét a ’Belvedere SPECTRE 007 martini’ receptjében még jobban kihangsúlyozták, a vodkához és vermouth-hoz egy keveset hozzáadva az olíva sós levéből. (Receptek: http://www.belvederevodka.com/en-int/spectre-007-bottles-and-cocktails#spectre-007-cocktails)

 

Tetszett a(z) Rázva vs keverve hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Rázva vs keverve hír? Írd meg véleményed!

További Gastro hírek

Gourmet fesztivál 2024

Szokásosan a hazai vendéglátás legismertebb képviselőit, változatos étel-, desszert- és italkínálatát sorakoztatja fel Magyarország legkedveltebb gasztronómiai rendezvénye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál. Május 24-26. között idén is több mint 100 kiállító várja a látogatókat a népszerű „országkóstolóra”, a Millenárisra.

2024.05.24. 16:00 - 2024.05.26. 22:00

Török brunch a Dobrumbában

a Dobrumba áprilisban három napra (2024.04.12-14.) elhozza a Boszporuszt a Dob utcába. A törökországi utazásokból és ízemlékekből felépített napindító menüben török húsos és vegetáriánus ételek szerepelnek, no és persze az elmaradhatatlan török tea és az ayran sem maradhat ki.

2024.04.09.

Sopron Gourmet 2024.05.11-19.

Zenés élményfőzés, rendhagyó vidéki villás brunch, vegán vacsoraest, Michelin- csillagos séfek, kiváló borok, prémium kávék és szakmai beszélgetések a SopronFesten 2024 május 11. és 17. között Sopron 12 étteremében és vendéglátóhelyén 27 gourmet program várja a vendégeket.

2024.04.05.

II. Árpád Párlat Koktélversenyre

Immáron második alkalommal kerül megrendezésre a II. Árpád Párlat Koktélverseny, amelyre idén az Árpád Pálinka Manufaktúra különleges gyömbér-, mandarin- és kávé párlataival készülő egyedi koktélreceptekkel lehetett jelentkezni.

2024.03.04.

"narrow"
Gear.svg