Rózsa Sándor kedvence a Derby és Gasztroangyal Fesztiválon

-
2015.07.04.

Rózsa Sándor kedvence a Derby és Gasztroangyal Fesztiválon

Tradicionális ételek, új magyar ízek, közös főzés Borbás Marcsival, lóverseny - és számtalan élmény vár rátok a Gasztroangyal Fesztiválon.



Évszázados hagyomány elevenedik meg július 3-5. között a Kincsem Parkban - a Derby és Gasztroangyal Fesztivál szórakozást, kikapcsolódást és különleges ételeket kínál számotokra. A jellegzetes magyar ízek, közel kilencven kiállító, kitűnő hazai borok és pálinkák mellett természetesen izgalmas lóversennyel készülnek a szervezők, a Gasztroszínpadon pedig egész nap sütés-főzés lesz Borbás Marcsival.


Többek között olyan ételeket kóstolhattok, mint az öreglebbencs, kolostoros káposzta, diós-mákos guba, Rózsa Sándor kedvence, tejfölös gombuca, igazi balatoni halászlé és sülthal.

 

 

A Gasztroszínpadon Borbás Marcsiék vendégeikkel együtt sütnek-főznek. Az itt elkészült finomságokat nemcsak elfogyasztani lehet, hanem számtalan praktikát is elleshettek. Gondolunk itt például a réteshúzásra, lekvárfőzésre, halfilézésre, savanyításra, kenyérsütésre, sajt készítésre, és a chili próbára..



„Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy hazai tájegységeinken kívül Erdély, a Délvidék, és a Mura-vidék is képviselteti magát” – mondta el Borbás Marcsi. „Megkértük termelőinket, hogy mindenből készüljenek kóstolóval. Ahogy a tavalyi évben, természetesen most is mindent meg lehet ízlelni, ki lehet próbálni. Lesznek olyan kiállítóink is, akikkel tavaly még nem találkozhattak a nézőink. Ilyenek például Nagykörű kistermelői, Balogh István kecskesajt készítő Szekszárdról, vagy a Bezso tanya Tatáról.”


Az esemény hűen az „Ízre, tétre, befutóra!” szlogenhez semmihez sem hasonlítható izgalmakat kínál lóverseny futamaival, a fogadás- és a nyerés lehetőségével és az ország legkülönfélébb tájainak ízeivel.

 


 

 

Hasznos információk:

 

Belépőjegyek:

 

6 éves kor alatt a belépés ingyenes

gyerek és diák jegy (6 - 18 éves korig) - 1000 Ft

felnőtt jegy - 1600 Ft, mely 600 Ft lóversenyfogadási bónt tartalmaz, ami a

helyszínen a lóversenyfutamokra lefogadható

 

Helyszín:

 

Budapest, Kincsem Park, 1101 Albertirsai út 2 – 4.

 

További információkat itt  és itt találtok.

 

 

Tetszett a(z) Rózsa Sándor kedvence a Derby és Gasztroangyal Fesztiválon hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Rózsa Sándor kedvence a Derby és Gasztroangyal Fesztiválon hír? Írd meg véleményed!

További Gastro hírek

Gourmet fesztivál 2024

Szokásosan a hazai vendéglátás legismertebb képviselőit, változatos étel-, desszert- és italkínálatát sorakoztatja fel Magyarország legkedveltebb gasztronómiai rendezvénye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál. Május 24-26. között idén is több mint 100 kiállító várja a látogatókat a népszerű „országkóstolóra”, a Millenárisra.

2024.05.24. 16:00 - 2024.05.26. 22:00

Török brunch a Dobrumbában

a Dobrumba áprilisban három napra (2024.04.12-14.) elhozza a Boszporuszt a Dob utcába. A törökországi utazásokból és ízemlékekből felépített napindító menüben török húsos és vegetáriánus ételek szerepelnek, no és persze az elmaradhatatlan török tea és az ayran sem maradhat ki.

2024.04.09.

Sopron Gourmet 2024.05.11-19.

Zenés élményfőzés, rendhagyó vidéki villás brunch, vegán vacsoraest, Michelin- csillagos séfek, kiváló borok, prémium kávék és szakmai beszélgetések a SopronFesten 2024 május 11. és 17. között Sopron 12 étteremében és vendéglátóhelyén 27 gourmet program várja a vendégeket.

2024.04.05.

II. Árpád Párlat Koktélversenyre

Immáron második alkalommal kerül megrendezésre a II. Árpád Párlat Koktélverseny, amelyre idén az Árpád Pálinka Manufaktúra különleges gyömbér-, mandarin- és kávé párlataival készülő egyedi koktélreceptekkel lehetett jelentkezni.

2024.03.04.

"narrow"
Gear.svg