Szeptemberfeszt (2011 szeptember 2-4.)

-
2011.09.02.

Szeptemberfeszt (2011 szeptember 2-4.)

Idén a Népligetben rendezik meg a Szeptemberfeszt nevű rendezvényt. Gasztronómiai vonala miatt érdekes számunkra


A Szeptemberfeszt nekem valahogy mindig kiesett, periférián levő esemény volt: nem volt olyan része, ami engem érdekelt volna. Amikor idén megnéztem a programot és láttam, hogy lesz egy Fásy színpad (benne Fásy szupersztár tehetségkutató középdöntőjével, amiről valamelyik TV adást rögzít - sic!) akkor ismét úgy gondoltam, hogy kihagyom...
Bár igaz, ez inkább családoknak szóló rendezvény, így nem is az a cél, hogy a fiatal korosztálynak kedvezzenek (arra ott a többi fesztivál).

Viszont gasztronómiai vonatkozása miatt mégiscsak utána néztem egy kicsit:

1. Pörköltek tere
Szerintem a pörkölt a logoban található malacból fog készülni. Abban biztos vagyok, hogy nem itt fogunk Gordon Ramsey utódjára találni és csillagokat sem fogunk osztogatni (azt meghagyjuk Fásy Ádámnak ;) de arra biztosan jó lesz, hogy aki megéhezett ehessen a versenyanyagból
De nem csak pörköltfőző verseny lesz, hanem megrendezik az amatőr/nemzeti grillbajnokságot is - a Magyar Grillszövetség közreműködésével. (Ma már mindennek van szövetsége...)

2. Bor- és sajtkörút
Ez már jobban hangzik, mert egészen jó felhozatalnak tűnik a beharangozó alapján. Ez a része felkeltette az érdeklődésünket, itt körül fogunk nézni!

3. rétesvonat
35 féle rétesből választhatnak a látogatók. Én egy meggyes-mákos rétest biztos meg fogok kóstolni!

 

időpont: 2011 szeptember 2-4.
helyszín: Népliget
belépő: a rendezvényre a belépés ingyenes!

 

_____________________

 

Teljesség igénye nélkül számunkra fontosabb részek a sajtóközleményből:

2011. szeptember 2-4. között újra fantasztikus programokkal, különleges ízekkel, fergeteges koncertekkel várja a SzeptEmber Feszt a kicsiket és nagyokat a Népligetbe.

 

A rendezvény nevéhez híven igazi gasztronómiai élményekben lesz részük a látogatóknak. Lesz hal, vad s mi szem szájnak ingere, hiszen a Pörköltek Terén 30 féle pörköltet kóstolhatnak meg, melyeket neves éttermek mesterszakácsai készítenek el. A desszertről sem lehet lemondani, mivel a Rétesvonatban folyamatosan sülnek a helyszínen húzott tésztából, frissen készített rétesek. A kínálatban szereplő 35 féle rétes között megtalálható a hagyományos túrós, meggyes rétesektől egészen a puliszkás-gyümölcsös, káposztás-szarvasgombás különlegességekig szinte minden. És ezzel még nem ér véget az ínyenceknek szóló ajánlat. A koktélbárban a SzeptEmber Feszt hivatalos koktélját ihatják, Bor- és Sajtkörút mind a 10 állomását is meglátogathatják vagy éppen a Magyar Grillbajnokság versenyzőitől gyűjthetnek tapasztalatokat.

 

A koncerteken is igazán változatos zenei kínálat vonul fel. Az 5 színpadon 3 napon keresztül folyamatosan váltják egymást a zenekarok a pop, rock és jazz világából. Igazi újdonság, hogy itt kerül megrendezésre a III. Magyar Jazz Napja, ahol a magyar jazzélet kiválóságai lépnek fel. A szombati koncert sztárvendége Billy Cobham amerikai jazzdobos és a Morgan Workshop.

 

Akik gyerekekkel jönnek ki a Népligetbe, azok sem fognak unatkozni. A Gyerekbirodalomban mesejáték, játszóház, kézműves foglalkozások, vidámpark, állatsimogató, pónilovaglás várja a kicsiket. A babaetető és pelenkázó sátor pedig elősegíti a kényelmesebb időtöltést a kisgyermekes családok számára.

 

Egy-egy koncert vagy kóstoló között érdemes lesz megnézni az Amerikai- és Tuning Autók Találkozóját, ahol a több száz autó között igazi ritkaságokat is lehet majd látni. De lesznek kézműves bemutatók és vásár, Egészség liget, íjászat és rengeteg más érdekes látnivaló.

 

Tetszett a(z) Szeptemberfeszt (2011 szeptember 2-4.) hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Szeptemberfeszt (2011 szeptember 2-4.) hír? Írd meg véleményed!

További Gastro hírek

Gourmet fesztivál 2024

Szokásosan a hazai vendéglátás legismertebb képviselőit, változatos étel-, desszert- és italkínálatát sorakoztatja fel Magyarország legkedveltebb gasztronómiai rendezvénye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál. Május 24-26. között idén is több mint 100 kiállító várja a látogatókat a népszerű „országkóstolóra”, a Millenárisra.

2024.05.24. 16:00 - 2024.05.26. 22:00

Török brunch a Dobrumbában

a Dobrumba áprilisban három napra (2024.04.12-14.) elhozza a Boszporuszt a Dob utcába. A törökországi utazásokból és ízemlékekből felépített napindító menüben török húsos és vegetáriánus ételek szerepelnek, no és persze az elmaradhatatlan török tea és az ayran sem maradhat ki.

2024.04.09.

Sopron Gourmet 2024.05.11-19.

Zenés élményfőzés, rendhagyó vidéki villás brunch, vegán vacsoraest, Michelin- csillagos séfek, kiváló borok, prémium kávék és szakmai beszélgetések a SopronFesten 2024 május 11. és 17. között Sopron 12 étteremében és vendéglátóhelyén 27 gourmet program várja a vendégeket.

2024.04.05.

II. Árpád Párlat Koktélversenyre

Immáron második alkalommal kerül megrendezésre a II. Árpád Párlat Koktélverseny, amelyre idén az Árpád Pálinka Manufaktúra különleges gyömbér-, mandarin- és kávé párlataival készülő egyedi koktélreceptekkel lehetett jelentkezni.

2024.03.04.

"narrow"
Gear.svg