Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál

-
2012.05.07.

Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál

„Ha május és pálinka, akkor Újszilvás!” - tartja a fesztivállátogatók körében íratlan, ám rendíthetetlen mondás. S ahogyan telnek az évek, Újszilvás saját Ágyaspálinka Fesztiválja úgy nemesedik és gazdagodik, mint az igazi magyar pálinka.


Aki ellátogat a nyárelőn ebbe a közel 3000 lelket számláló békés községbe, megtapasztalhatja az itt élő emberek vendégszeretetét és alaposan megismerkedhet Magyarország nemzeti italával, a hungarikumnak számító pálinkával, sőt, tucatnyi Kiváló Magyar Élelmiszer díjas magyar vállalkozással is.
Hiszen erről szól Újszilváson a fesztivál: változatos programkínálat és egy seregnyi különleges gasztronómiai ínyencség biztosította különleges utazásról és jó szórakozásról.

Bolyhosék 2011-ben magasra tették a mércét, melynek eredményeként körülbelül 15.000 embert számláltak a Pálinkafesztivál végére, akiket olyan népszerű zenekarok mozgattak meg, mint az Edda, a Zanzibar vagy az Origo.
A tradicionálisnak tekinthető ökörsütésre, törkölyzsák-toló versenyre illetve főzőversenyre is sokan kíváncsiak voltak, a Bolyhos büfésátorban pedig hűtött italok és igazi pálinkakülönlegességek biztosították, hogy torok ne maradjon szárazon.

A 2012-es, azaz VII. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál lesz az első az újszilvási Pálinkafesztiválok történelmében, amely kétnapos lesz: 2012 május 18 és 19 között ez a hétvége igazi, tartalmas kikapcsolódást ígér, amiért érdemes lesz ellátogatni Újszilvásra.
Természetesen a Fesztivál idén is hű hagyományaihoz: továbbra is teljesen ingyenesen látogatható lesz és bizony a Kiváló Magyar Élelmiszerek sem hiányoznak majd a rendezvényről, szóval aki az előző évben nem tudott eljönni, az idén bepótolhatja Magyarország mindenféle területének jellegzetes élelmiszereinek végigkóstolását.
Jó ételhez jó pálinka dukál, pálinkából márpedig nem lesz hiány, erre garancia a kiváló 2011-es gyümölcstermés és a főzőmesterek szakértelme.
Kell ennél több? Hát persze! A programot előreláthatóan február közepén hozzuk majd nyilvánosságra. Addig is ne feledjék, 2012 május 18-19-én ismét Ágyaspálinka Fesztivál Újszilváson! 

Tetszett a(z) Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál hír? Írd meg véleményed!

További Gastro hírek

Gourmet fesztivál 2024

Szokásosan a hazai vendéglátás legismertebb képviselőit, változatos étel-, desszert- és italkínálatát sorakoztatja fel Magyarország legkedveltebb gasztronómiai rendezvénye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál. Május 24-26. között idén is több mint 100 kiállító várja a látogatókat a népszerű „országkóstolóra”, a Millenárisra.

2024.05.24. 16:00 - 2024.05.26. 22:00

Török brunch a Dobrumbában

a Dobrumba áprilisban három napra (2024.04.12-14.) elhozza a Boszporuszt a Dob utcába. A törökországi utazásokból és ízemlékekből felépített napindító menüben török húsos és vegetáriánus ételek szerepelnek, no és persze az elmaradhatatlan török tea és az ayran sem maradhat ki.

2024.04.09.

Sopron Gourmet 2024.05.11-19.

Zenés élményfőzés, rendhagyó vidéki villás brunch, vegán vacsoraest, Michelin- csillagos séfek, kiváló borok, prémium kávék és szakmai beszélgetések a SopronFesten 2024 május 11. és 17. között Sopron 12 étteremében és vendéglátóhelyén 27 gourmet program várja a vendégeket.

2024.04.05.

II. Árpád Párlat Koktélversenyre

Immáron második alkalommal kerül megrendezésre a II. Árpád Párlat Koktélverseny, amelyre idén az Árpád Pálinka Manufaktúra különleges gyömbér-, mandarin- és kávé párlataival készülő egyedi koktélreceptekkel lehetett jelentkezni.

2024.03.04.

"narrow"
Gear.svg