Valentin-napon lesz az idei Borjour Magnum

-
2015.02.06.

Valentin-napon lesz az idei Borjour Magnum

220 borászat, 600 kóstolható bor,a Millenáris két épületében. Az idén Valentin-napon vár benneteket a Borjour Magnum!


Közel négy tucat kiállítóval nagybb lesz a 2015-ös Borjour Magnumon, ahol több, mint 600 borral várnak benneteket. A legnagyobb beltéri boros rendezvénynek idén is a Millenáris "B" és "D" csarnoka ad helyet. A rendszer továbbra sem változott, egy belépő korlátlan borkóstolásra és vízfogyasztásra jogosít, ráadásul jár hozzá egy kóstolópohár és egy bornotesz is.

 

Badacsonytól-Villányig az ország összes borrégiója képviselteti magát. Ismert és kevésbé ismert borászatok nedűit is megkóstolhatjátok. Ezen felül idén is kitelepülnek a határontóli magyar borászatok, többek között a felvidéki, a szabadkai és a ménesi borokat ízlelhetitek meg. A távoli országok borait pedig a legnagyobb hazai borkereskedések stadjainál találjátok.

 

Kulináris élvezetekben sem lesz hiány! A borászatok mellett megtaláljátok: a Bodnár Parasztház Tokaji Sajtmanufaktúra, Bonbonier csokoládé manufaktúra,Csokicsel – Ehető szerszámok, Deli Pékség, Desszert.Neked, Dipmaker, Donum Terrae, Drozdik Töpörtyű, “Galgafarm” I. Magyar Organikus Mezőgazdasági és Fogyasztási Szövetkezet, Grill& Chill, Gurmánia – Taste of Life, Magos Varázs, Magyar Ízek, Olivaliget, Pelle Molnár Bonbon, Stelázsi, Süss – Édes Élet, Sütizz Cukrászat, Szarvasgomba és erdei gombák – Gourmand Company, Tamp & Pull, Tokaji Borecet Manufaktúra, Tündérkert Sajtmanufaktúra, Völgy Manufaktúra standjait is.

 

 

A Borjour története

 

2005-ben a Radio Cafen elindult a Késői Szüret nevű műsor, amely arra hvatott, hogy a magyar borokat népszerűsítse. Az élő rádiós bormagazin hallgatóiban hamar megfogalmazódott az igény a közös borkóstolókra. A két műsorvezető: Megyeri Sára és Nagy Sebestyén ezért 2009-ben rendezvénysorozatot indított.

A Borjour rövid idő alatt rendezvénysorozattá is vált. Ma már heti rendszerességgel zajlanak Budapest-szerte a különböző méretű Borjour-kóstolók, melyek legnagyobb állomása a Borjour Magnum, amit minden év február közepén tartanak.

Évente kb. 8000-en vesznek részt a különböző Borjour-kóstolókon. A Borjour rádióműsort 2012 óta a 90.9 Jazzy-n hallhatjátok, keddenként 19-től 20 óráig.

 

 

Hasznos infók:

 

Hol? Millenáris B és D, II., Kis Rókus u. 16-20.
Mikor? február 14., 16:00 – 22:00 (szakmai és VIP-belépővel: 14:00 – 22:00)

 


Belépők:

 


5900 Ft (normál), mely tartalmazza a korlátlan borkóstolót, ásványvizet és egy kóstolópoharat, 16 órától 10.000 Ft (VIP), mely tartalmazza a korlátlan borkóstolót, ásványvizet és egy extra minőségű kóstolópoharat, már 14 órától, valamint belépőt a Valentin-szalonba!

 

 

A Borjour Magnumon a borok – több, mint 700 tétel – korlátlanul kóstolhatók a belépő megváltása után. A gasztronómiai kiállítók termékeit a helyszínen lehet megvásárolni, a standoknál.

 

A normál belépő elővételben, február 13-ig 5900 Ft, mely tartalmazza a belépőt 16 órától, a korlátlan borkóstolót, Naturaqua ásványvizet, egy 41 cl-es Róna kóstolópoharat, a Bornoteszt az összes kiállított borral és 112 kiállító akciós ajánlatait tartalmazó kuponfüzetet. A normál belépőt február 14-én a rendezvény helyszínén lehet megvásárolni 10 órától, 7500 Ft-ért.

 

A VIP belépő ára 10.000 Ft, csak elővételben kapható, a rendezvény napján már nem. Tartalmazza a belépőt 14 órától, a korlátlan borkóstolót, Naturaqua ásványvizet, belépőt a Valentin-szalonba, egy 59 cl-es Róna kóstolópoharat, a Bornoteszt az összes kiállított borral és 112 kiállító akciós ajánlatait tartalmazó kuponfüzetet.

 

A Valentin-szalonba a belépő ára 1000 Ft/fő, mely megvásárolható elővételben (csak online) és a helyszínen is. Itt a Borkaszinó játékai (borrulett, Bonbon BlackJack), illatmintás tesztek játszhatók, valamint végigkóstolható egy romantikus borsor a következő tételekkel: az Első szerelem (Basilicus Szőlőbirtok), a Flört (Katona Borház), a Szenvedélyes Hétköznapok (Miklóscsabi Pincéje), az Andalgó Zweigelt (Fekete Borpince) és a Bezerics Dani Szexi Kis Gyöngyözőbora. A párok a kóstolóról kedves emléket kapnak, a hölgy vendégek pedig virágot a Wines n’ Roses by Miklóscsabi jóvoltából.

 

Az after partyra a belépő ára 2000 Ft/fő, mely megvásárolható elővételben (csak online) és a helyszínen is. A belépő tartalmaz 2 pohár gyöngyözőbort. Az after party a D épületben lesz 22 órától.

 

További részleteket itt találtok.

 

Tetszett a(z) Valentin-napon lesz az idei Borjour Magnum hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Valentin-napon lesz az idei Borjour Magnum hír? Írd meg véleményed!

További Gastro hírek

Gourmet fesztivál 2024

Szokásosan a hazai vendéglátás legismertebb képviselőit, változatos étel-, desszert- és italkínálatát sorakoztatja fel Magyarország legkedveltebb gasztronómiai rendezvénye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál. Május 24-26. között idén is több mint 100 kiállító várja a látogatókat a népszerű „országkóstolóra”, a Millenárisra.

2024.05.24. 16:00 - 2024.05.26. 22:00

Török brunch a Dobrumbában

a Dobrumba áprilisban három napra (2024.04.12-14.) elhozza a Boszporuszt a Dob utcába. A törökországi utazásokból és ízemlékekből felépített napindító menüben török húsos és vegetáriánus ételek szerepelnek, no és persze az elmaradhatatlan török tea és az ayran sem maradhat ki.

2024.04.09.

Sopron Gourmet 2024.05.11-19.

Zenés élményfőzés, rendhagyó vidéki villás brunch, vegán vacsoraest, Michelin- csillagos séfek, kiváló borok, prémium kávék és szakmai beszélgetések a SopronFesten 2024 május 11. és 17. között Sopron 12 étteremében és vendéglátóhelyén 27 gourmet program várja a vendégeket.

2024.04.05.

II. Árpád Párlat Koktélversenyre

Immáron második alkalommal kerül megrendezésre a II. Árpád Párlat Koktélverseny, amelyre idén az Árpád Pálinka Manufaktúra különleges gyömbér-, mandarin- és kávé párlataival készülő egyedi koktélreceptekkel lehetett jelentkezni.

2024.03.04.

"narrow"
Gear.svg