VinCe Budapest 2012

-
2012.03.14.

VinCe Budapest 2012

„Ha Villány, akkor Cabernet Franc!”. Három napon át, tizenegy villányi pincészet prémium cabernet franc bemutatót tart a luxus hotel, belső, függő teraszán.


VinCE Budapest 2012

 

Vegyen részt Ön is a Villányi borvidék első olyan programján, ahol közösen mutatjuk be a termőtáj - minden bizonnyal - legkiválóbb borát.



A VinCE Magazin nagy boreseménye, amely a borkedvelők számára maga a paradicsom, a szakmabelieknek pedig egyszerűen kihagyhatatlan. A hazai és külföldi kiállítók borai egy jeggyel kóstolhatók, a borvilág sztárjai pedig mesterkurzusokat tartanak, ahol a legjobb borok kóstolásával tanulhatunk és lehet részünk felejthetetlen élményben.

A villányi borászok hisznek abban, hogy a cabernet franc értékeivel felvértezve Villány végre a világ bortérképére is felkerül!

E Bordeaux-i szőlőfajta, a Cabernet Sauvignon szelídebb rokona. Fellelhető az egész világon, de általában nem önálló fajtaborként, hanem a Bordeaux-i triumvirátus tagjaként, házasításokban használják.

Nem úgy Villányban! A borvidék vitorlájába a cabernet franc fújja a szelet, a fajta talán itt mutatja legszebb értékeit a világban!


Milyen is a Villányi Franc?
Elegáns, összetett, gazdag, jó tartású, lendületes bor, illatos fűszerekkel, komoly struktúrával, élénk, feszes savakkal, bársonyos tanninokkal, azaz szép egyensúllyal.
Minderről a VinCe függőteraszán most Ön is meggyőződhet.

Tizenegy villányi borász mutatja be legszebb prémium borait, köztük cabernet franc -t kóstoltat, s a kurzusokon az is kiderül, hogy mi a prémium, s mit keres a Magyar Kikerics, ez a kedves, fehér virág a villányi palackokon.

Villányi pincészetek: Bock -, Csányi -, Gere Attila -, Gere Tamás és Zsolt -, Heumann -, Kiss Gábor -, Malatinszky -, Maul -, Polgár -, Tiffán Ede és Zsolt -, Vylyan Pincészetek. 

Mesterkurzus a 70 fős teremben lesz március 24-én, 17.30-19.00 óráig, ahol előadók: Malatinszky Csaba és Ipacs Szabó István.

A rendezvénnyel kapcsolatos további információ a rendezvény honlapján olvasható.

 

 

 

 

Tetszett a(z) VinCe Budapest 2012 hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) VinCe Budapest 2012 hír? Írd meg véleményed!

További Gastro hírek

II. Árpád Párlat Koktélversenyre

Immáron második alkalommal kerül megrendezésre a II. Árpád Párlat Koktélverseny, amelyre idén az Árpád Pálinka Manufaktúra különleges gyömbér-, mandarin- és kávé párlataival készülő egyedi koktélreceptekkel lehetett jelentkezni.

2024.03.04.

Közel tízezer liter sörrel készül az Indoor Sörfesztivál

Százféle különböző sörrel, majd tízezer liter habos nedűvel várja vendégeit február 23-24-én a legnagyobb hazai téli sörfieszta. Az immár 8. alkalommal jelentkező Indoor Sörfesztivál látogatócsúcsra is számít, ezért idén már a Várkert Bazár ad majd helyet a sörkedvelők kánaánjának.

2024.02.23. 17:00 - 2024.02.24. 23:59

Valentin-nap a Matild Palotában

A Matild Palotában Valentin-napon a Michelin Guide által is ajánlott Spago by Wolfgang Puck Budapest egy lenyűgöző, 6 fogásos vacsoraélménnyel lepi meg a szerelmeseket.

2024.02.08.

Kocsonya piknik Vácrátóron

A téli időszak nem múlhat el kocsonya nélkül és ahány ház, annyi módon készítik el ezt a hagyományos ételt. A vácrátótiak pedig immár kilencedik alkalommal ízlelhetik meg a legjobb kocsonyákat a Forralt bor és kocsonya pikniken.

2024.01.20. 13:00 - 2024.01.20. 18:00

"narrow"
Gear.svg