Gastro magazin

étteremkritika
Az olasz kávé örök divat - a ManueLben jártunk

Isteni kávék, forró csokik, teák és panettone vár rátok a ManueL Caffé&Delicate-ban.

gastro könyvek
Így főz Bernáth József & Nyereményjáték!

Nyerd meg a Konyhafőnök séfjének első szakácskönyvét! Bernáth József fázisfotókkal mutatja be legnépszerűbb ételeinek elkészítési módját.

gastro könyvek
Déri Szilvia: Főzni szexi & Nyereményjáték!

Pikáns történetek, nemzetközi receptek, sok-sok praktika – mindez Házisáfrány szingli szakácskönyvében. A könyvet most megnyerhetitek!

étteremkritika
Klauzál téri Vásárcsarnok – régi piac új kivitelben

A megújult Klauzál téri Vásárcsarnok nemcsak az őstermelőknek, hanem a közösségi programoknak is az otthona.

étteremkritika
Budapest legfinomabb bejglije, avagy karácsony Auguszt módra

A város legfinomabb bejglije nyomába eredtünk, és azt is megtudtuk, hogyan készül az Auguszt család a 150. évfordulóra.

gastro könyvek
Sallay Fanni: Álom sütikivitelben & Játék!

Sallay Fanni könyve négy évszakon keresztül mutat be mintegy hatvan süteményt és desszertet. A gesztenyegolyót mi is kipróbáltuk.

étteremkritika
Orosz fine dining Magyarországon – a 25 éves Aranykaviárban jártunk

Az Arany Kaviárban a fókusz továbbra is az orosz konyha, de 2015-ben mégis sok minden változott.

gastro hangulat
Kávéházi történetek 4. – A Zöld Vadász fiai

A Kossuth Lajos tér jelentős kávéházainak alapítói a Gönczi fivérek voltak. Édesapjuk Gönczi Márton volt, a híres Zöld Vadász étterem tulajdonosa.

gastro hangulat
Kávéházi történetek 5. – Kávéház-forradalom a Kossuth Lajos téren

Az 1920-as évek végétől sorra nyíltak a kávéházak a Kossuth Lajos téren.

gastro hangulat
Kávéházi történetek 6. – Unio a Nádor utca sarkán

Az egykor kétes hírű Unio megszűnt, majd 1932-ben ugyanezzel a névvel nyílt meg Lipótváros legelőkelőbb kávéháza.

gastro hangulat
Kávéházi történetek 7. – A Parlament Étterem

1930-ban a parlament árkádsorán a Gönczi Testvérek nyilvános éttermet nyitottak, amelynek belső kiképzése magyar motívumokból állt.

gastro hangulat
Kávéházi történetek 8. – Uzsonna árveréssel

1932-ben elárverezték a Monico berendezését, ezért Gönczi László többször kísérelt meg öngyilkosságot.

gastro hangulat
Kávéházi történetek 9. – A Monico végórái

1932-ben Budapest egyik legelegánsabb kávéháza: a Monico bezárt.

gastro hangulat
Kávéházi történetek 10. – Az Elysée sorsa a háborúban és a szocializmusban

Az Elysée a második világháború viszontagságait is túlélte, az államosítás után azonban Szófia étteremként működtették. 2015-től pedig ismét Elysée.

bor
Pavlova torta és Wellington bélszín – Új-Zéland brunch az Arazban

A Hobbitok földjén az angolszász, a polinéz és a dél-kelet ázsiai ízek keverednek. Ezeket most mi is megkóstoltuk az ARAZ Étteremben.

gastro hangulat
Kávéházi történetek 1. – Budapest ékköve: A MÁK-palota

A Kossuth tér egyik meghatározó épülete a MÁK-palota. Amely az első kávéházaknak adott otthont.

gastro hangulat
Kávéházi történetek 2. – Az Élysée-történet kezdetei

84 éve nyitotta meg a kapuit az Elysée, a Kossuth tér második kávéháza.

gastro hangulat
Kávéházi történetek 3. –Bár-kávéházból bridzs-kávéház

Az 1930-as évek kedvelt játéka volt a bridzs. Többek között a híres író: Ottlik Géza is ezért járt kávéházba.

gastro design
Belső udvarból közösségi tér

Közösségi összefogással és a Mol Zöldövezet Program segítségével megújult, zöldfelülettel gyarapodott az Ostrom utca 15. társasház belső udvara.

étteremkritika
Akademia Italia – Budapest, az olasz meló

Mi az Akademia Italia? Étterem? Piac? Olasz gourmet bolt? Főzőiskola? Minden egyben! De ez igazán akkor lesz érthető, ha személyesen látjuk. Ha össze kéne röviden foglalni, akkor azt mondanám, hogy egy hely az olasz életérzésnek...

étteremkritika
bEAT Étterem – az ízek ritmusa

A bEAT a vidéki vendéglátás viszonylag új és ígéretes színfoltja. Középpontban a megújult, kreatív magyar ételek, egyenesen Fülepi Kálmántól.

étteremkritika
Buda Gourmet – market & bistro

Óbuda gastro fellegvárában a volt Új-Udvarban nyílt meg a Buda Gourmet market & bistro, közel 3.000 négyzetméter alapterületen, így itt tényleg mindent megtalál, aki minőségi alapanyagot keres (a cápauszonytól a krokodik steak-ig tényleg mindent...)

Rumos körteleves

Az alábbi körtelevesnek a rum adja a karakteres ízét. Levesbetétként alapvetően mazsola szolgál, de megszórhatjátok pirított dióval, vagy mandulával is.

Almás palacsinta

Szívecske alakú tükörtojásformával készültek az amerikai jellegű, gyümölcsös finomságok. Kiváló lehet vasárnapi reggelire, uzsonnára, vagy csak vendégváró ételként is.

Brokkolis-tonhalas tészta

Tonhal + tészta + valami zöld, a gyors és egyszerű finomság garantált.

Fűszeres sült hokkaido tök

A karakteres fűszerek feldobják a tököt, az illatos étel igazi testet-lelket melengető fogás, tökéletes hűvös időben.

Töltike – fehérboros töltött szőlőlevél

Töltikének a magyar konyhában a töltött káposzta alternatíváját szokták becézni, amelyet zsenge levelekből készítenek.

Zsályás só

A bolti fűszerkeverékeknek kiváló alternatívája, ráadásul gasztroajándéknak is tökéletes.

Dán tejberizs

A vaníliával, mandulával, tejszínhabbal kombinált tejberizs a XIX. század végén vált népszerűvé Dániában.

gastro fesztivál
Jubilál az Édes Napok – nyereményjáték

Szeptember 18-20 között ismét a Budavári Palotában vár benneteket az év legédesebb rendezvénye. Ha szeretnétek belépőt nyerni, akkor játsszatok velünk!

gastro fesztivál
Kézműves sajtok, házi tarhonya – Mesterségek Ünnepe gastro szemmel

Paranyica, gomolya, kürtőskalács, padron paprika – megnéztünk milyen a gasztronómia a Mesterségek Ünnepe.

étteremkritika
Zimoo – a vendégbarát fagylaltozó

Belga étcsokoládé, sós mogyoró, mangó – pár íz, amiért mindenképpen érdemes betérnetek a Zimoo Fagylaltozóba.

Erdei gyümölcsös kölespite

Ez a gyümölcsös pite nemcsak finom, hanem laktató is. Ráadásul reform alapanyagokból készült.

gastro esemény
A Business Wine hazatalált

Pálinkás bonbon, céklás keksz, somlói olaszrizling, kapcsolatépítés, virágillat – a Business Wine Vigadóbeli eseményén jártunk.

étteremkritika
Aragvi étterem – grúz ízek a Rózsadombon

Házi készítésű sajt, blini, bor kecskeszarvból, szilvaszósz, tárkonyos üdítő – igazi grúz életérzés vár rátok a II. kerületben.

gastro design
Társult a Prestige Hotel és a Costes Downton

A Prestige Hotel Budapest éttermi együttműködő partnere a Michelin csillagot fialó Ráday utcai Costes új márkatagjaként nyílt Costes Downton.

gastro fesztivál
Sóskafagyi és krokodilhús – a Gourmet Fesztiválon jártunk

Paprikás-csirkés pelemnyi, vegán tökfőzelék, kacsamájas linzer – az ország legjobb éttermei mutatkoztak be a Millenárison.

gastro esemény
Hisztéria Cukrászda, a magyar fagyi nap bölcsője

A magyar kézműves fagylalt nap egyik kitalálója Ipacs Balázs, a Hisztéria tulajdonosa. A tápiószecsői cukrászdájukban jártunk.

bor
A Business Wine Gresham legjobb borai

Linbrunn Pincészet 2013-as Syrah, Sándor Zsolt 2013-as Kétszer450 Zweigelt, Angyal Borászat 2008-as 5 puttonyos aszú – csak egy pár jó bor az április Business Wineról.

étteremkritika
Sharing concept, avagy közösségteremtő étkezés a KIOSK-ban

Minőségi házias fogások, piros lábas, rusztikus asztal – a KIOSK-ban egyedi módon láthatjátok vendégül a barátaitokat, családtagjaitokat.

gastro branding
Costa Coffee már a Gozsduban is!

A népszerű Costa Coffee legújabb üzlete március végén nyitotta meg kapuit a Gozsdu udvarban. A negyed igényeihez igazodva, hosszú nyitva tartással várnak benneteket.

menüvariációk
Húsvéti menütipp Havas Dórától és Fördős Zétől

Sonkás-tormás quiche, csokoládés éclair fánk. Próbáld ki te is a népszerű gasztrobloggerek receptjeit!

menüvariációk
Húsvéti ínyencségek a Trattoria Gustótól

Az olasz ünnepi menü elmaradhatatlan fogásai bárányból, tojásból és kelt tésztából készülnek, a desszertek között pedig a csokoládés-krémes finomságok a népszerűek.

étteremkritika
DIÓ delicate:cantine – egy falat monarchia a belvárosban

Dióburger, diópeszto, dióskolbász, dióskenyér, tematikus menü, házi készítmények – és sok-sok finomság vár rátok Klaus birodalmában.

étteremkritika
Eiffel Bistro&Bar – a környezettudatos étterem

Budapest legmodernebb és legzöldebb irodaházában kapott helyet az Eiffel Bistro & Bar, mely az alig egy éves nyitva tartása alatt számos elismerésben részesült.

bor
Trattoria Gusto – farsangi vacsora olasz módra

Sütőtökfelfújt, tésztabatyu tőkehallal töltve,grillezett csontos sertéskaraj, pecsenyeszafttal – csak egy pár fogás a Trattoria Gusto farasangi menüjéből.

bor
Belga sörvacsorák a Dunaparti Matróz Kocsmában

„Ha kedd, akkor ez Belgium” címmel február 19-től indul el a belga sörvacsora-sorozat, ahol kiderül, hogy a sült burgonyán és a gofrin túl is van élet.

gastro fesztivál
Ínyencségek a Bazilikánál

Forró mangó puncs, minőségi forralt bor, gesztenyés macaron, halászlé – az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvényen jártunk.

étteremkritika
Békeidők cukrászdája

A nagymama Sacher tortája, valódi kakaó, francia krémes – a pesthidegkúti cukrászda hangulata valóban a boldog békeidőket idézi.

étteremkritika
Hot Dog Cold Beer: forrókutya-mennyország a belvárosban

A Hot Dog Cold Beerben nevükből adódóan ízletes forrókutyákat, illetve jéghideg csapolt söröket kínálnak.

gastro design
KOLBice – Vidéki ízek városi léptekkel

Kenyértölcsérben tálalt, mini, roppanós kolbászkák tetszőleges feltéttel - ez Radnai Tamás és Behovits Attila közös, védett gasztronómiai találmánya.

gastro fesztivál
SÜTNICAKE – a kreatív torták és sütemények fesztiválja

Csodálatos formatorták, finom sütemények, marcipánképek, híres cukrászok – november 8-9. között vár benneteket a SÜTNICAKE.

étteremkritika
Kandalló Pub – a kiváló burgerek és a kézműves sörök otthona

Ínyenc burgerek, kézműves sörök, fesztiválhangulat – a Kandallóban jártunk.

gastro fesztivál
Ma még tart a Kürtőskalács Fesztivál a mesés Vajdahunyad váránál!

A Hősök terénél járva nem csak az Oktoberfestről kiszűrődő bajor muzsikára figyelhetünk fel. A levegőben friss kalácsok illata száll, így elég ha az orrunk után megyünk és a Kürtőskalács Fesztiválon találjuk magunkat!

étteremkritika
Padthai Wokbar – az interaktív ázsiai étterem

Thai ételek, látványkonyha, egyedi fejlesztésű 3D-s Augmented Reality applikáció – a legújabb Padthaiban jártunk.

gastro fesztivál
A legjobb párlatok nyomába eredtünk

„Mindenki jó bírálója lehet a pálinkának, ha ismeri a gyümölcsöt” – ezzel a gondolattal fogadott minket Jani bácsi, a Márton és lányai pálinkafőzde mestere a VIII. Pálinka-és Kolbászfesztiválon.

étteremkritika
Levendula fagyik ételallergiásoknak is

Laktózmentes levendulafagyi, glutén-, és tojásmentes mentás málnafagyi – a Levendula-lánc az ételallergiásokra is gondol.

étteremkritika
Villásreggeli a Cafe Fiveban

Angol reggeli, házi pestos-sült csirkemelles szendvics, kávékülönlegességek helyben fogyasztásra és elvitelre is – kezdjétek a napot a Cafe Fiveban!

gastro fesztivál
Az édességek birodalmában jártunk

Rózsaborsos bonbon, levendulás baracklekvár, gyömbéres madeleine – csak pár kiragadott gyöngyszem, de ennyinél nem lehet megállni.

gastro fesztivál
Újra itt a csokoládék és édességek ünnepe & játék!

Szeptember 19. és 21. között a Budai Várba költözik az Édes Napok Budapest, Magyarország legnagyobb csokoládé-, és édesség ünnepe. Nyerj velünk páros belépőt az eseményre!

gastro fesztivál
Hétvégén is gazdag élményekkel vár a Budavári Borfesztivál!

Törley Pezsgőlovag avatás, Nemzetek Sajtversenye, szüreti felvonulás – a Borfesztivál kiváló programokat tartogat számotokra.

étteremkritika
Matróz Kocsma Söntése – a belga sörök mini fellegvára

Húsz sörcsap, kétszáz féle üveges belga sör, tapasok és magyar kóstolótálak – a Söntésben jártunk.

étteremkritika
The Donut Library – könyv, fánk és kávé egy helyen

Színes fánkok, könyvek, finom kávé és különleges jégkrém – Budapest első fánkozójában jártunk.

étteremkritika
Pirítós Pub – a sörkorcsolyák birodalma

Velős pirítós, pecsenyés pirítós, chilis sör – a Pirítós Pubban jártunk.

étteremkritika
Vintage Garden – egy falat Franciaország

Francia hangulat, kiadós ételek, sok-sok kacaj – az egyik legelbűvölőbb belvárosi helyen jártunk.

étteremkritika
KAlap bár – ahol a fejfedőért jutalom jár

Kézműves sörök, élőzene, otthonos hangulat – a KAlap bárban jártunk, ahol külön díjazzák, ha fejfedőben érkeztek.

étteremkritika
Rengeteg RomKafé: ahol azt iszol, amit megkívánsz

Kávé, tea, szörp és forrócsokoládé-mennyország,plüssmackók birodalma, régiségek tárháza - ez a Rengeteg, avagy a Míves 2.0.

étteremkritika
Mazel Tov – a történelmi zsidónegyed gyöngyszeme

Izraeli ételek, látványkonyha, érdekes programok – megnéztük milyen Budapest új kultúrmulatója.

gastro technológia
Testközelből a Legenda: megnéztük, hogyan készülnek a kézműves sörök

Magyarország után Amerikát is meghódította a Legenda Sörfőzde, utána jártunk a siker titkának és végignéztük, hogy lesz a malátából sör.

étteremkritika
W35 ROM – több, mint burgerező

Különleges hamburgerek, tex-mex ételek, a W35-csoport romkocsmájában jártunk.

étteremkritika
Ramenka – egy falat japán a belváros szívében

Rámenek, gyoza,integető macska – ilyen a street food japán módra.

gastro fesztivál
Így ünnepelik a hungarikumokat a Várban

Csabai kolbász, tokaji aszú, szódavíz, pálinka – a hungarikumok a Budai Várba költöztek.

gastro technológia
Így készülnek a Levendula kézműves fagylaltjai

Bazsalikom, menta, málna, tokaji bor, búzasör – a Levendula Fagyizó műhelyében nem ismernek lehetetlent, összesen 80 féle fagyit készítenek.

étteremkritika
Pita Pest és Pasta Bar – New York Tel Aviv szomszédságában

Két ízvilág, két hangulat, két eltérő élmény egyetlen helyen.

étteremkritika
Sörmanufaktúra.hu – ahol a vendég az első

„Mindent a sörnek rendelünk alá" – mondták a Sörmanufaktúra.hu tulajdonosai.

étteremkritika
Itt találod Budapest legfinomabb pereceit

A Ritter Perecezde nem nagyobb egy trafiknál, ám annál finomabb illatot áraszt. Utána jártunk,hogy igaz-e a városi pletyka, miszerint itt kaphatóak Budapest legfinomabb perecei.

étteremkritika
A hentes konyhája – szendvicsek mesterfokon

A név magáért beszél. A Hentes konyhájában kiváló húsos szendvicsek, házias ízek és bőséges adagok várnak benneteket.

gastro fesztivál
Magyarország tényleg finom!

Lajosmizsei zöldpaprika, őrségi tökmagolaj, balatoni bor, bükki gyógytea – a Gasztroangyal Fesztiválon megkóstolhatjátok a legjobb hazai termékeket.

étteremkritika
Pocakmaci – a modern tejivó

A kedves kis étterem a régi, jól ismeret tejközpontú reggelizőhelyek hangulatát idézi, némi modern légkörrel suhintva.

gastro esemény
2860 kilométer a Vitéz Kürtőssel

Duna 2680 címmel a Vitéz Kürtős Team kajakosai jótékonysági akcióba kezdtek. A túráról készült dokumentumfilmet ti is megnézhetitek a II. Kürtőskalács Fesztiválon.

gastro fesztivál
Prágai hangulat a belvárosban – a Cseh Sörkertben jártunk

30 sörfőzde, 100 féle sör, cseh ételek, vidám hangulat – idén egy hónapon át kóstolhattok cseh söröket a Városháza Parkban.

gastro fesztivál
Ilyen a Budavári Sörfesztivál

Kézműves magyar sörök, cseh sörkülönlegességek, sörös fagyi – a IV. Budavári Sörfesztiválon jártunk.

gastro branding
Püski kolbász – avagy a legenda újraéled

Só, sertéshús, fokhagyma, szalonna, sertésbél,köménymag – így készülnek a Püski kolbászok. A minőségi alapanyag kevés, ezeket a termékeket a szeretet teszi különlegessé.

gastro fesztivál
Kálibuli Köveskálon

Mautner Zsófi, Herczeg, Ágnes, Nyáry Krisztián, degusztációs menü – csak egy pár dolog amiért érdemes a Kálibulira látogatnotok.

gastro fesztivál
Összeállt a Főzdefeszt és a Street Food Show

Japán búza, biosör, kiwis sör, pho leves, ehető sör – sok-sok finomság vár benneteket a Műegyetem rakparton.

gastro esemény
Ízorgazmus idén is – Gourmet Fesztivál 2014

Rakott krumpli mousse, Lali "fő", Tafelspitz burger, Michellin csillagos séfek – a Gourmet Fesztiválon jártunk.

konyhafőnökök
Alain Caron és Jacques Pourcel Budapesten

Alain Caron és Jacques Pourcel főzőkurzusán jártunk. A Michelin csillagos séfek ételeit ti is megkóstolhatjátok a Sofitel Hotelben.

gastro fesztivál
Megkóstoltuk az Év Körtepálinkáját

Az Év Körtepálinkájával debütált a IX. Pálinkafesztivál, ami a régi helyén: a Városháza Parkban vár benneteket.

gastro fesztivál
Megkóstoltuk a legjobb belga söröket

Duvel Tripel Hop, Brugge Tripel, Corsendonk Rousse, Carolus Classic,Petrus Aged Red - ezek voltak az V. Belga Sörfesztivál legjobb sörei.

gastro fesztivál
Michelin-csillagos rakott krumplikkal hódít a Gourmet & Játék

Tekercsbe csomagolt rakott krumpli, édesburgonya chipses rakott krumpli – és hasonló különlegességek várnak rátok a Gourmeten.

étteremkritika
Királyi reggeli a Paris Budapestben

Minőségi alapanyagok, francia séf, csodálatos panoráma – a Sofitel Hotel Paris Budapest Éttermében reggeliztünk.

gastro bloggerek
Blogger interjú: Molnár Orsi

Egészséges ételek, ázsiai specialitások a wannabe chef bloggereinek szenvedélye a főzés. Interjúnk első részében Molnár Orsival beszélgettünk.

gastro könyvek
Új Stahl kiadvány a piacon: 30 perces ételek

Ízletes vacsora fél óra alatt, garnélarák és kelkáposzta fusilivel. A Stahl Magazin új különszámát szemléztük.

gastro hangulat
Októberben jubilál a világ legszebb kávéháza

Októberben ünnepli 120. születésnapját a New York Kávéház, amit 2011-ben a világ legszebb kávéházának tituláltak. Ismerjétek meg a történetét!

gastro esemény
Rendhagyó magyar estek az ARAZ-ban

Gulyásleves, ropogós libacomb, mákos guba és népzene – az ARAZ Étteremben minden pénteken a magyar kultúrát ünnepelik.

étteremkritika
Bruno&Bruno – ahol a rántott szelet jó!

Aranyló húsleves és felejthetetlen rántott hús, a nagyin túl a Bruno&Brunoban is tudják, hogyan kell tökéletes vasárnapi ebédet készíteni.

gastro fesztivál
Tejcsarnokká változott a Millenáris

Gomolya, parenyica, juhtúró, vaj, kecskesajt – a Millenárist ellepték a hazai és a határontúli magyar sajtkészítők.

gastro bloggerek
Blogger interjú: Túry Amália

Tönkölylisztből palacsinta? A Colors in the Kitchen szerzőjénél semmi sem lehetetlen, reform alapanyagokból készít kényeztető desszerteket.

gastro fesztivál
Tarolt a Rákóczi túrós macaron

Rákóczi túrós a Paris Budapesttől, kézműves csokis macaron a Rózsavölgyitől – ezek voltak az Macaron Nap abszolút győztesei.

étteremkritika
Charlie Loft – a közösségi étterem

Házi burger, mexikói finomságok, bisztró menü és hétvégi buli – csak egy pár dolog a sok közül, amiért ajánljuk a Charliet.

gastro bloggerek
Blogger interjú: Kern Ágival

Ági egyaránt otthonosan mozog a magyar és a balkáni konyhában, szakácskönyveket és gasztro-novelláskötet írt, ráadásul évek óta mosolyt csal az olvasók arcára.

étteremkritika
Központ Bisztró – kulináris élvezetek a külvárosban

Híres séfek, trendi bisztrókonyha, kézműves magyar sörök – mindez nem a belvároban, hanem Újpest központjában.

étteremkritika
Családi ételek a Bodrogiban

Családi receptek, magyar borok, látványkonyha, a híres színészpáros fia által vezetett étterem egyaránt jó választás lehet hétköznapi ebédre és családi vacsorára is.

étteremkritika
Croissant fánkkal hódít a Donut Fabbrica

Az amerikai fánk és a croissant házasságából született híres sütemény New York után, már a Hajós utcában is kapható.

étteremkritika
Pasta Manufaktura

Ha gyors, ugyanakkor minőségi ételt szeretnétek enni, akkor jó választás lehet a belvárosi design tésztázó, ahová még a kisállataitokat is bevihetitek.

gastro fesztivál
Ilyenek a gasztrofesztiválozók

Az első magyar felmérés szerint a 39 éves, párkapcsolatban élő, budapesti nő a gasztrofesztiválok tipikus vendége.

gastro könyvek
Receptek a Két cica konyhájából

Bezselics Ildikó a Két cica blog szerzője is kilépett a virtuális térből. Első szakácskönyvébe legnépszerűbb receptjeit gyűjtötte össze.

gastro könyvek
Csupa csoki – a csokoholisták magazinja

A Stahl magazin ezúttal egy csokis különszámmal rukkolt elő. Kezdőtől a haladókig a lapban mindenki megtalálhatja a számára megfelelő receptet.

gastro fesztivál
Advent a Bazilikánál – a karácsonyi vásár ízei

A karácsonyi vásárok száma folyamatosan bővül, de igazi kulináris élményeket továbbra is a Szent István téren lévő vásár kínál.

étteremkritika
Padron – a spanyol tapas bár

A Palotanegyedbe beköltözött a spanyol virtus. Ínycsiklandó falatokkal és spanyol italokkal várnak benneteket a Padronban.

gastro esemény
Karácsony a Sofitelben

November végén kigyúltak a karácsonyi fények a Sofitel Hotelben. A híres szálloda az újragondolt fatörzs torta mellett mini vásárral is készült az ünnepekre.

gastro design
Megnyílt a ChocolArt

A Fény Utcai Piac igazi kincsesbolttal gazdagodott. Budapest első ChocolArt üzlete ugyanis itt nyitotta meg kapuit. Az időzítés tökéletes, kiváló ajándékokat találtok itt Mikulásra és Karácsonyra is.

menüvariációk
Magyaros menü az ARAZ-ban

Tradíció és Kultúra néven Magyar Népművészeti napokat tartanak ZARA Continental Hotelben. A tematikus napokra készített magyaros menüt november 24-ig ti is megkóstolhatjátok.

gastro bloggerek
Blogger interjú: Wessely Mártival

Wessely Mártival a Mirelle konyhája szerzőjével beszélgettünk. Márti nem csak főz, hanem több fronton tanítja az érdeklődőket. Ma már a ikerlányaival együtt tevékenykedik a konyhában.

étteremkritika
Libás ételek a Cafe Fiveban

A Cafe Five Szépvölgyi rendhagyó libás menüsorral rukkolt elő november alkalmából. A libaburger annyira népszerű, hogy a betérők jelentős része automatikusan ezt választja.

gastro bloggerek
Blogger interjú: Nagy Zitával

Nagy Zitával a Zizi kalandjai blog szerzőjével beszélgettünk. A vega blogger receptjeiért a húsevők is rajonganak.

gastro könyvek
Végtelen Spagetti - a család szakácskönyve

November 10-én családi program keretében mutatta be Vrábel Krisztina új könyvét: a Végtelen Spagettit.

gastro fesztivál
Halak és a Vadak a Kézműves Ízek Vásárán

Vasárnap estig vár benneteket a VI. Kézműves Magyar Ízek Vására a Millenáris Park B csarnokában.

étteremkritika
Nemo Fish&Chips&Salad Bar

Bel-Buda gasztrosétányán nyitotta meg kapuit a Nemo. Ez még csak az első állomás, a tervek szerint behálózza a várost a népszerű halbár.

gastro bloggerek
Blogger interjú: Terei-Vígh Krisztinával

Terei-Vígh Krisztinával az Á la carte kulinária szerzőjével beszélgettünk. A kedvelt blogger nem csak különleges ételeket készít, hanem szeret fotózni és utazni is.

étteremkritika
Madame Noi

Elsőosztályú ázsiai, így lehet jellemezni Budapest trendi, indokínai éttermét: a Madame Noi-t.

gastro bloggerek
Blogger interjú: Borbély Anitával

Borbély Anitával a Kávé és Csokoládé blog szerzőjével beszélgettünk. A három gyerekes családanya megszállottja a régi családi recepteknek.

menüvariációk
Market Brunch a Paris Budapestben

Market Brunch néven francia hangulatú, vasárnapi ebédet indított a Sofitel Hotel: Paris Budapest Étterme.

gastro fesztivál
Az I. Kürtőskalács Fesztiválon jártunk

Vasárnap estig vár benneteket a Kürtőskalács Fesztivál, ahol a hagyományos változatok mellett a modern kalácsok is debütálnak.

gastro bloggerek
Blogger interjú: Hadarik Ritával

Hadarik Ritával a reformkonyha amazonjával, a Rita konyhája oldal és a Köles A Reformkonyha tulajdonosával beszélgettünk.

menüvariációk
Szezonális teszt a Gesztenyésben

A Budai Gesztenyés Étterem egyedi akcióval rukkolt elő. Ingyenes ételteszt keretében ismertetik a szezonális ajánlataikat.

gastro design
Kézműves Desszertek a kifutón

Divatbemutatóhoz hasonló show keretében mutatta be a Kézműves Desszert a legújabb őszi-téli kollekcióját, az nU Bisztróban.

gastro design
Különleges drazsé a chocoMetől

„Raffinée” nevű finomsággal rukkolt elő a legsikeresebb magyar kézműves csokimanufaktúra a chocoMe.

konyhafőnökök
Megkóstoltuk Cyril Haberland menüjét

Cyril Haberland a Paris Budapest Étterembe látogatott, ahol megkóstolhattuk az exkluzív, négy fogásos menüjét.

étteremkritika
KÖLES A Reform Konyha

KÖLES néven hiánypótló ételbár nyílt a belvárosban. Gluténmentes és reform ételeket kínálnak a Rita konyhája blog szerzői: Hadarik Rita és Juhász Krisztina.

étteremkritika
Várfok Cukrászda

Hagyományos sütemények, finom fagyi és barátságos vendégszeretet jellemzi az Várfok Cukrászdát. A klasszikus vendéglátóhelyen a nagymamáink is jól érezték volna magukat.

étteremkritika
Vörös Homár Gasztrobár és Grillterasz

A Vörös Homár szolgáltatásai folyamatosan bővülnek. A tengeri alapanyagokat már nem csak árusítják, hanem ételeket is készítenek belőle. A Hegyvidék Központban kialakított gasztrobárban és grillteraszon az osztrigától a lazacig mindent megkóstolhattok.

étteremkritika
Baltazár – a gasztronómia élményközpont

A Pierrot, 21, Pest-Buda, Spíler és az ÉS után itt a Baltazár. Az újvállalkozás nem más, mint egy gasztronómiai élményközpont: étterem, borbár és smart luxury boutique hotel egyben.

étteremkritika
Petrus – a csúcs kisvendéglő

Ferencváros dinamikusan fejlődő városrésze nyár elején újabb gasztronómiai gyöngyszemmel bővült. A híres séf Feke Zoltán megvalósította álmát és megnyitotta a francia stílusú vendéglőjét.

étteremkritika
ÉS Bisztró

Luxushotelben bisztró: a koncepció különös, de igazán vendégbarát. Az ÉS-be akár csak egy pohár italra is érdemes betérni.

gastro fesztivál
A Budapesti Pálinkafesztiválon jártunk

Több száz párlat, különleges ételek, jókedv és könnyűzene jellemezte a VIII. Budapesti Pálinkafesztivált. A főszereplő meggy több formában is visszaköszönt. A kóstoláson túl pálinkát is lehetett készíteni, amit mi is kipróbáltunk.

gastro fesztivál
A meggy lesz a sztár a Pálinkafesztiválon

Május 16 és 19 között ismét a belvárosban, az Erzsébet téren nyitja meg kapuit a Budapesti Pálinkafesztivál. Ezúttal a meggyes pálinkák és ételkülönlegességek kapják a kiemelt szerepet.

gastro design
Magyar Konyha Bistro: Mangalica

a Magyar Konyha Bistro mai beszélgetésében a mangalicáról beszélgettünk

gastro design
HUNgarika: BIO italok

megkóstoltuk a HUNGARIKA termékeit: a bio alapanyagból készíült nektárjait és mustját

étteremkritika
Café Provance Bistro

Modern, trendi éttermeket teszteltünk az elmúlt hetekben. Olyan étteremkritikákat teszünk közzé, amely vendéglátóhelyeket a nyár derekán is szívesen ajánlunk. Igényesen elkészített ételek, jó szakácsok, jó hangulat, terasz, frissítő koktélok, napsütés...

étteremkritika
Bodrogi café & restaurant

Modern, trendi éttermeket teszteltünk az elmúlt hetekben. Olyan étteremkritikákat osztunk most meg veletek, amely vendéglátóhelyeket a nyár derekán is szívesen ajánlunk. Igényesen elkészített ételek, jó fej szakácsok, terasz, frissítő koktélok, napsütés...

étteremkritika
fagylalt rózsa tövis nélkül » Gelarto Rosa

Gelarto Rosa egy kézműves fagyizó Budapesten, a Bazilika szomszédságában. Különleges ízvilágú és formájú fagylaltokat készítenek, ezeket meg kell kóstolni! Ezen kívül még macaron is kapható náluk.

gastro esemény
Késeket a magasba! - Sonkafesztivál a Larusban

„A sonka világa, a világ sonkái” címmel rendezett sonkaszeletelő versennyel egybekötött termékbemutatót és konferenciát a Magyar Konyha Magazin. A május 9-ei rendezvénynek a Larus Rendezvényközpont adott otthont.

étteremkritika
LEVES. » leves. Se több, se kevesebb

A LEVES. (ejtsd: levespont) új kultikus hely lett a fiatalok körében. Nem csoda, mert jó minőségű ebédet lehet kapni, amit gyorsan elfogyaszthatnak és nem mellesleg elfogadható áron lehet megkapni. Ráadásul még a nagymamánk is büszke lenne ránk! :)

gastro bloggerek
Kenessey Alexandra

Kenessey Alexandrával, a Sydneyben élő, magyar származású gasztroblogerrel beszélgettünk. Nem csak a kenguru hússal ismerkedhetünk meg, hanem a paleo (étrend) rejtelmeivel is

Halazás felsőfokon I.

Az emberiség egyik ősi foglalkozása volt a halászat és ezért a halak az egyik legfontosabb táplálékaink voltak.

első

A gasztronómia divattá válásának köszönhetően egyre több érdekes téma és eljárás lát napvilágot. Trendi lett a diétás étkezés, a molekuláris gasztronómia, a különlegesebbnél különlegesebb ételek. Ezeket fogom bemutatni, átnézni!

Budafoki borfesztivál 2011

Budafokon idén a XXII. borfesztivált tartották. Kimentem, megnéztem a forgatagot és közben ettem-ittam, amíg be nem sötétedett és be nem zártak a faházikók...