Mariska (Tiszafüred)
A Mariska étterem 7 fogásos degusztációs menüt (kiegészítőkkel 10) kifejezetten a Tisza-tó és a Hortobágy ízvilágát, receptjeit és gasztrokulturális történetét követve a saját családunk történetén keresztül. Alapanyag kiválasztását, alapanyag minőségét, technológiáját és tálalást tekintve a térségben mindenképp előremutató megoldást választottunk. A kóstoló menü április 13-tól foglalható a Mariska étteremben, Tiszafüreden. A menüsor érdekessége, hogy gyakorlatilag feldolgozunk és modernizáltunk családi recepteket, 80%-ban helyi alapanyagokból főztünk és az alkotási folyamatba bevontuk a helyi termelőket, népművészeket, alkotókat. Még izgalmasabb, hogy végig úgy gondolkodtunk, nagymamánk megenné-e és ízlene-neki és a gyerekünk mit szólna hozzá. A legnagyobb kihívás az volt, hogy lesznek ezekek az ételek kortalanok, hogy lesznek generációról, generációra elfogadhatók és befogadhatók. A most elkészült menüsor egyszerre "elavult" és progresszív, ahogy haladunk ételről ételre. Igen, nem egy stílusban készült, váltunk akár évtizedeket ételek felfogása között. Viszont egységesen csúscsminőségű és átgondolt.