Kihagyhatatlan, ha a Szegeden jársz. Kitűnő még a haltepertő és a szegedi sült hal is!
Calvin T
Az ország legjobb halászleve!!!!
Török B
Great food, friendly stuff
Big soups, the sour one is a great idea, otherwise nothing special besides the quantity. The haltepertő is a bad Xerox copy of Régi Híd.
Daniel M
Like everyone else said - this place is absolute champion of Hungarian fish dishes. Fish soup portion here is 1 liter - ask for half portion, or share one with friends. Great terrace too.
Sveta S
The best Halàszlè and Harcsapaprikàs ever. Trust me!
Nem szeretem a halat , de a kollégák szerint minden rendben volt , sőt a haltepertő talán itt a legjobb Szegeden
MedvigyM1
Alapból nem szeretem a halászlét, mert félek a szálkától...
De mivel üzleti ebédről volt szó, így a kedves meghívást nem lehetett visszautasítani...és mennyire jó, hogy nem is utasítottam vissza.
Hallgattunk a hely ismerőjére és nem csalódtunk.
A haltepertő mennyei volt, és ez talán még nem is a legkifejezőbb szó mindarra, ami elénk került.
Utána a kétszemélyes halászlét hárman sem tudtuk megenni, így a maradékot elhoztuk.És egyetlen szálkát sem találtunk.
Az egészet egy "zóna túrós csuszával" zártuk, szintén hibátlan kivitelben.
Bárkinek merem ajánlani ezt a trilógiát, nem fog csalódni, ahogy a kiszolgálásban sem.
Oda vissza több mint 500 km utaztunk - nyilván nem ebédelni - , de a napot megkoronázta.
esztergom-anno
Algyőre, mint célállomásra, úgy esett a választás, hogy az egyik exem (akivel a mai napig jóban vagyok), anno bejelentkezett egy itteni hotelbe (Levendula, erről egy külön feljegyzés lesz) az utánam következő csajával és ezt láttam az Arckönyvön. Lecsekkoltam a hotel weboldalát és szembejött egy remek, őszi csomagajánlat. Direkt olyan csomagot választottam, amiben csak reggeli volt, mert van bennünk nyitottság arra, hogy ahova ellátogatunk, ott ismerjük meg a helyi specialitásokat és jóféle vendéglátóipari egységeket. Google a barátom, beírtam, hogy „éttermek Algyő”; az első helyen jegyzik a Halászcsárdát. Pénteken 14 órától lehetett elfoglalni a szállást, mi kb. 16 órára értünk oda. Olvastam, hogy célszerű minden esetben foglalni, ezt akkor meg is tettem. 17:30 magasságában értünk oda és meglepően kevesen voltak. Két asztalnál ültek, amikor érkeztünk, de az este folyamán sem volt foglalt 5-nél több asztal. Ezen felbuzdulva szombaton nem foglaltunk, ez hiba volt, de erről később….
Kockásabroszos hely, jó értelemben vett vidéki attitűddel bíró felszolgálókkal. Mi nagyon proaktív, vicces pincért kaptunk, aki egyrészt ajánlott is ételt, másrészt lehetett vele jókedélyűen beszélgetni. Előételnek haltepertőt ettünk, a párom aztán kecsegét sült krumplival, én pedig filézett pontyból halászlevet. Rajongok a halászléért, de mint mindenben, ebben is válogatós vagyok: csak olyan helyen eszem, ahol híre van a minőségének; csak azért, mert az étlapon van, nem választom. Úgy tudom, hogy ennek a helynek a tulajdonosa uaz, aki a szegedi Kiskőrössy Halászcsárdának, így nyitott szívvel adtam esélyt az ottani variációnak és nem bántam meg. Egy főre kértem adagot, de ez a volumen kettőnek is elegendő, különösen úgy, ha a másik felünk mást is eszik. Cca 4 éve ettem Szegeden, az is piszkosul finom volt, de bátran ki merem jelenteni, hogy ez volt életem legfinomabb halászleve. Pesten sajnos nem ismerek olyan helyet, ahol nekiveselkednék a halászlé evésnek, Pátyon van egy étterem, ahol még pozitív élmény ért. Desszertnek mindketten palacsintát ettünk, diósat és almásat. Az alma nem csak úgy bele volt ám reszelve, hanem mintha párolva lett volna, krémes volt. Vaníliasodóval volt locsolva az almás, csokival a diós. Más első este eldöntöttük, hogy nem kísérletezünk szegedi helyek felkutatásával, illetve rántott karajt meg egyebeket itthon is tudunk enni, sőt, én is elkészítem, és megbeszéltük, hogy szombaton is uitt eszünk. Érdemes tudni, hogy H nem szereti a halászlevet. Pénteken mind megette, amit hagytam, szombaton pedig magának külön adagot kért és az általam meghagyottat is megette.
Másnap hatalmas önbizalommal érkeztünk az egésznapos gyógyfürdős punnyadás után hasonlóan 18 óra körül és mivel körben telibe ablakos hely, felszökött szemöldökkel konstatáltuk, hogy talán érdemesebb lett volna telefonálni. Felvettem a legszebb mosolyomat, besétáltam és bár közel minden asztalon ott virított a Foglalt tábla, mindent feltettem egy lapra és mondtam, hogy ketten jönnénk. Megkérdezték, mit ennénk…nyilván hamarabb kihoznak egy halászlevet, mint egy frissensültet és ez volt a szerencsénk. Péntek este láttuk, hogy a halászlé után kb mindenki túrós csúszát kér, így ráfeküdtünk erre a hullámra és mondtam, hogy mi is ezt a kettőt fogyasztanánk. Ennek fényében leültetett a pincér és egy óra alatt végeztünk a vacsorával. A szalonnás, tejfölös csuszához természetesen kértünk cukrot. Választható a kristály-, és a porcukor is.
A péntek esti körért (2 kólával) 13.000 forintot, míg a második esti vacsoráért, szintén két kólával, 5800 forintot fizettünk. A kecsege önmagában húzós, közel 6000 forintos tétel.
Csuszából én zóna adagot kértem, H teljes adagot.
Fizetni SZÉP kártya vendéglátás zsebéből, sima bankkártyával vagy kp-vel lehet. Miután véletlenül kicsúszott a szánkon, hogy az algyői Levendula Hotelben vagyunk, kiderült, hogy jár 10 % kedvezmény. Ezt a második este is megkaptuk, illetve hoztunk haza két adag halászlevet, arra is.
A mosdó tiszta (bár kicsit szoci, de kit érdekel, ha rend van és jó illat, meg tisztaság), a pincérek nagyon jófejek. este van cigányzene: igen, odajönnek megkérdezni, mi a kedvenc nótád, de ha udvariasan megköszönöd, megértik és arrébb sétálnak.
Minden szempontból tökéletes hely: ha rám hallgattok, halászlevet és csuszát esztek, ami két főre baráti áron fér bele és nem is kell újabb és újabb helyeket keresni, mert ez itt Jolly Joker.
Vissza fogunk menni a Hotelbe is és akkor is itt fogunk enni. A jó dolgokat az ember megtartja az életében.
cservi_absolu
Finom ételek, kedves kiszolgálás.Az étterem szép, tiszta. A kerthelység is hangulatos nyáron.) Érdemes kipróbálni.
Andrea H
A legfinomabb étel a környéken. Családdal èrkeztünk, nem csak halat kóstoltunk, minden kifogástalan volt, kedves a személyzet.
Bolondturistak
Szegeden és környékén a legeslegjobb halászcsárda. Autentikus környezet, tiszta hely, óriási választék halételekből. Igazán jó tiszai halászlé. Ízletes pontyfilédarabokkal, így nem kell a szálkákat keresni. A halászlében a belsőség is pont megfelelően volt főzve, ami ritkaság. Az alaplé íze lenyűgöző! Sehol semmi iszapíz vagy szag. Tökéletesen eltalált fűszerezés. Máskor is menni fogok.
AttilaA130
Kezdetben a pincérünk elég mogorva volt. Halászlét rendeltünk, az én vegyes halászlém helyett mást hoztak, de visszavitték, és kb 10 perc múlva kaptam egy másik adagot. A pincér ettől kezdve jóval kedvesebb volt. A halászlé átlagos volt, sajnos alapból csípős, így a kislányom nem tudott enni belőle. Kellemes élő muzsika is volt.
krisztinap2014
csillagos 5os, nem inkabb tripla csillagos 5os, sehol nem fozik igy, csak itt! sok helyen ettem mar halat, de ez valami csoda, ha tehetem es utam arra vezet mindig megallok egy halleert, kivallo kiszolgalas, hangulatos, csodas, de aki nme szereti a halat az maradjon kint :) minden alaklomra, mindenkor!
Tomi T
Ünneplés alkalmával próbáltunk a helyet két halkedvelővel. Én személy szerint nem szeretem a halat, így próbáltam valami mást választani. Halas éetteremként elismerés jár, hogy azért próbálnak mást is kínálni mégha a választék szűk is, és megmarad a standard rántott sajt szintjén. Az ételek finomak voltak, a kiszolgálással sem volt gond, viszont 4-en nyomorugtunk egy kis asztalnál, a kikért ételeket se nagyon tudtuk hová pakolgatni. Iszonyú tömeg volt, feszélyezve éreztük magunkat.
AnettS181
Valahányszor Szeged felé járunk, útba ejtjük az Algyői Halászcsárdát. A haltepertő fenséges, a libamáj isteni. A halászlevüket is érdemes megkóstolni.
LeventeM45
A nyár egyik legforróbb napján igazi felfrissülés volt itt ebédelni. A halételek választéka nagyon bőséges, de az egyéb húsételek is nagyon jók. A kiszolgálás nagyon profi volt, a hölgy nagyon kedves, talpraesett és gyors volt.
Orsi_DV
Az ételek finomak voltak. A halászlé valóban nagyon finom. A kiszolgálás lehetne kedvesebb, nekünk sajnos egy kioktató pincér jutott, de az ételek kompenzálták :)
csivett
Kedves kiszolgálás, isteni ételek, este cigányzene. Kulturált, igazi halázscsárda hangulat és nagyon ízletes hagyományos ételek. Csak így tovább! Mindenkinek ajánljuk!
bagolyk
Voltunk már itt többször,de kizárólag a halételek miatt jövünk ide.Kellemes hely,gyors kiszolgálás.A rendelt étel,halfatányéros-túrós csusza.Rövid várakozás után felszolgált étel kellemes látvány,ízletes.Ár-érték arány rendben.Sajnos három negatív észrevételem kell hogy leírjam,az evőeszköz tartó belső textil huzat jól láthatóan koszos volt,a kenyér már száradásnak indult (valószínű a nem alapos letakarás miatt,így sajnos a légy is rá tudott menni,Női mosdó modern,padló össze csepegtetett,ragacsos,szappanadagoló üres,egy kis odafigyelés és teljesen rendben lenne minden.
H István
Sunshine665702
Itt a legfinomabb a halászlé az összes szegedi étterem közül, nekünk legalábbis ez a tapasztalatunk. Kedves kiszolgálás, jó árak, isteni ételek. Ajánlom!
lizanna35
Számtalanszor voltam itt halászlé pipa, kórhely halászlé is nagyon jó az egyik legjobb amit ettem. Halas ételek miatt érdemes ide jönni meg 1-2 deszert. A tészta állítólag a csuszában házi sajnos, annyira nem jött át. Személyzet kedves rendes 1x benézték a rendelést és cserébe meghívtak egy palacsintára. Jó hely, ha valaki halat akar enni.
NagyL74
Jóízű, friss halételek a tradícionális választékból és különleges fogások is: füstölt angolna, rátott kecsege, stb.. Csapon Ogre sör. Széles borválaszték. A kiszolgálás gyors, kedves és precíz. Az árak korrektek, az adagok normálisak. Nem árt előre asztalt foglalni.
AK310000
Érdemes be térni ha erre jársz, a haltepertő nagyon finom. Halászlét is többször ettem már itt, még háza is szoktam vinni belőle, azt is csak ajánlani tudom.
meleghegyil