A ma esti vacsora egy egzotikus utazás volt a gasztronómia világában.
Köszönet mindenért, hamarosan ismét találkozunk!👏🤗
Gábor Balogh
Különleges hangulat. A kiszolgálás kifogástalan. Az ételek és az italok is finomak voltak. Bár készültem a pici adagokra rossz volt abbahagyni az evést pár falat után hiszen nagyon jól esett minden.
P.I.
Kedves Krisztina!
Köszönjük a kulináris élményt, melyen november 18-án részt vehettünk.
Kívánunk sok sikert, és ugyanilyen lendületet és kitartást ami eddig is jellemezte.
Szabó László
Máté Szabó
Zseniális! Nem csak Szegeden kiemelkedő, de országosan is a legjobbak között van!
Gábor Hegedűs
Csodálatos minden! Szív- lélek- gasztronómia- tökéletes harmóniája. ♡
Judit Dr Barta
Az előző véleményekben leírtak mind igazak. DE: sajnos a 3 órás vacsora után ennünk kellett, mert az ételek mennyisége összességében a gyerekmenü adagját sem érték el. A társaság női tagjai is éhesek maradtak,a férfiakról nem is beszélve. (Pedig nem vagyok egy nagyétkű...)Tényleg minden szuper, de egy vacsoráról ilyen éhesen még nem távoztam!
László Szögi
Szeged legérdekesebb és valószínűleg legjobb étterme az Alkimista, ami sokkal többet nyújt annál, amit egy hagyományos vendéglátóhelytől megszokhattunk.
A fine dining kedvelőinek talán már nem is kell bemutatni a Műhelyt, de ha mégis, számukra a nyugodt, érdekességekkel tűzdelt, családias mégis igényes környezet; a kiváló, a vendégeket a legjobb értelemben véve partnerként kezelő felszolgálás; az újító ízekkel, egy érdekes tematikára felépített zseniálisan kivitelezett menü és a vacsoraest az épp aktuális alapanyagokkal párhuzamos, folytonos megújulása ragadhatja meg. Itt a vacsora egyszerre gasztronómiai élmény, előadás, konyhaművészeti továbbképzés és relaxáció. Annak, aki tényleg ki tudja élvezni az ízek és az állagok minden apró változását a tányérján, nagyon megéri bejelentkezni.
Azoknak pedig, akik nyitottak erre a világra, de nem mernek belekezdeni, az Alkimista egy biztonságos pont, ahol nem a karóra márkája a mérvadó és a tálalás során kérdés nélkül megkapod a tippeket, épp mihez nyúlj. Ha te is úgy érdeklődsz a konyhaművészet és az alapanyagok iránt, mint a vacsorát lebonyolító, egyszersmind velünk együtt átélő séf és sommelier, egyből az Alkimista világának részeként érezheted magad.
A magam részéről ezt az élményt egy "Mangalicák, buborékok, jégvirágok" című estén élhettem át és élvezhettem minden pillanatát a szalonnahabtól a a rózsavizes véres hurkán keresztül egészen a szerecsendió fagylalt utolsó kanaláig. Megtanulhattam, hogy a magyar disznótoros mellé zseniálisan passzolnak a citrusfélék, a gránátalma vagy az ananász, de idáig kellett várnom arra is, hogy ráébredjek, valójában szeretem a velőt. Legfőképpen pedig párommal egy kis időre kiszakadhattunk a mindennapok valóságából egy olyan mesevilágba, ahol az étel igenis kissé játék is és minden összetevőnek története, sőt néha neve is van.
BGYI1991
Egyedi kivételes hely keményen elkötelezettség minőség orientált séf tulajdonossal kiváló személyzettel. Meghitt beltér, osszessegeben maradandó élmény.
Dorozsmai Endre
6 csillag nincs? Kár!
Köszönjük a tegnap estét!
István Barta
Meghitt, családias, mégis kulináris élményekben gazdag, vibráló ízekkel teli vacsora. Törődés, elkötelezettség, alázat érződik az ételekből. Nagy szavaknak tűnnek, nem is gyakran használom, de ha kell, ott a helyük. 😍❤
Varázslatos utazas a tengerek vilagaban, beleszove Szeged környékének kulinaris hagyatéka... Lehet-e vegyíteni? Izgalmas eredmény született!
• Algás vaj, perzselt kovászos kenyér
• Rák, barack, barackmag, füst
• Kukoricahab, citromnád, füstölt kaviár, bonitopehely
• Lazac, görögdinnye, tarhonya, füstölt, sült kápia paprika és jus rozsavízzel
• Homár bisque, préselt kenyérhéj, homárpástétom, füstölt fűszerpaprika
• Tőkehal, paradicsom, kumquat, gyulai kolbász morzsa, paradicsomvíz
• Kékkagylo, szalonna paprikás krumpli, ropogós bébipolip
• Jakab kagyló, fehér csokoládé hab, gomba, málna, málnapor
• Citrom, feketetea hó, Chantille krém, kecsketej, torma
Zoltán Karádi
Mindig igazi élmény! 💛🧡
Gabriella Sas
Csodálatos környezet, maximális profizmus! Nagyon jól felépített este volt.
Egy igazi ékszer, a nyüzsgő mindennapokbban.
László Bacsa
Egyszerűen fantasztikus...
Orsolya Poloma
Sokáig kerestem a szavakat,amelyek kifejezik milyen élmény volt a családunknak az itt elköltött ünnepi ebéd! Elegancia,a menüben,a tálalásban,a vendéglátásban.! A chef és csapata profizmusa mély alázattal párosul a vendég és a szó legnemesebb értelmében vett vendéglátás iránt.Hálásak vagyunk, köszönjük
Judit Pintérné Tóth
Nehéz szavakban elmondani milyen a hely. Az atmoszféra, az ételek, a kiszolgálás és ezáltal a hangulat és a végeredmény non plus ultra. Minden egyes falatot úgy eszik itt az ember, hogy időt hagy a kulináris katarzisnak falatról falatra. A borok különös gondossággal vannak válogatva, ezáltal lesz teljes az élmény. Nem mindennapi. Kriszta a chéf szenvedéllyel viszi a helyet, élmény hallgatni minden szavát. Köszönjük, hogy családunkkal részesei lehettünk.
Toth Szabolcs
Private restaurant
Gabor B
Highly refined and innovative kitchen, one of the best in the region
Gabor B
Egyszerűen fantasztikus, egy kincsesláda elrejtve Szeged szívében...Egyik ámulatból a másikba estünk...Minden elképzelést felülmúl...Köszönjük az élményt!
Mosolya888
Egy őszi sétára érkeztünk! Egy "egész napos" gasztro sétán vehettünk részt, reggel gyűjtögettünk, estére megpihentünk! Egy mesés menüt ehettünk végig, ami elénk varázsolta az őszi természet csodáit! Változatos ízek, állag, textúrák! Csodás tálalás, kreatív megoldások! Ezt az egészet körülveszi az a nyugodt, laza családias hangulat, amit a Séf teremt az ételek bemutatásával. A kis történetek a tányérok elkészítésének profi technikáját mutatják be! Felejthetetlen élmény volt! Köszönöm!
borost4
Feleségemmel a vesztegzár utáni nyitás első estéjén voltunk vendégei a háznak. Már maga a hely is megfogott bennünket a barátságos, családias enteriőrrel és a házigazdák kedves fogadtatásával. A menüsor egyszerre volt különleges és végtelenül egyszerű. Különleges az ízek fantasztikus kombinációi miatt, és egyszerű a felhasználta alapanyagok miatt. Minden fogás külön élmény volt, melyet Katkó Krisztina séf élményszerű szóbeli felvezetése tett még különlegesebbé. Az ételhez felrakott borok sora hibátlan volt, ahogy a sommelier szakértelme és végtelenül szimpatikus működése is. Felejthetetlen három órát töltöttünk házigazdáinknál, szerintem Szegeden járva ez egy kihagyhatatlan élmény.
nnnnnn123456789
Januárban látogattunk el az étterembe céges vacsorára. Az étterem elegáns, hangulatos. A menüsor és az ételek a séf asszony magas fokú hozzáértéséről árulkodnak, aki nem mellesleg készségesen válaszolt minden felmerülő kérdésünkre, nem csak az ételekkel kapcsolatban. A fogások fantasztikusak, ötletesek, ízletesek, nagyszerű bor-párosításokkal.
Nem csak az ételek, de maga a vacsora is elképesztő élmény volt.
hannahbaranyi
Fantasztikus, változatos, mesés, családia, elegáns gyöngyszem. Mindenkor, mindenkinek, bárhonnan is jön, ajánlott!!!!
kecsa75
Hatalmas kulináris élmény volt. Nagyszerű ételek gyönyörűen találva. Kiváló kiszolgálás. Gasztro gyongyszem Szeged belvárosában.
629attilaf
The Alkimista is a fine dining restaurant that stands in its own category in Szeged. What you get is not just a dinner, but a full culinary journey that rivals the best of Budapest.
If you are the kind of person who is willing to travel far for a dinner, this is the place that is worthy of it. If you just happen to be in town, try to call and pray that you can get in. If you live in Szeged, then you are lucky, because you can come every week.
An outsdanding place, thank you and congratulations!
469bencev
We had an amazing dinner with my partner and a friend. The atmosphere is unique, it is a very special place of Szeged, whert tastes told us a story. Through food and tastes we could learn mosre of the region. The plates were so inspiring to talk and remember. It was a memorable quility time and we felt taken care of.
Laszlo F
Alkimista is the only place in Szeged for real fine dining! After knowing it for a couple of years, the quality increased constantly and it is a truly culinary experience each time we go there. We are fine dine lovers, thats why we are regular guests since years.
A cozy and elegant place serving the best food and wines of the city! A must to go for any Szeged visitor or Fine dinning lover.
birgitc646
We've been visiting the Alkimista for about four years now and it's absolutely amazing. It is situated in the very heart of Szeged, very close to all the tourist attractions, but it's an attraction in itself. The restaurant is very tiny, offering space for max 14-16 guests (even less now) at once, so it's ideal if you prefer intimate settings. The Alkimista is famous for its progressive kitchen (among the top8 in Hungary) and offers 7-course degustation menus made of local, seasonal, top quality ingredients. What we like the most is not just the dinners but all the rest they have to offer: we love spending a whole evening in this jewellery box listening to the chef's amazing stories about "the secret life of food", tasting carefully selected wines, eating courses prepared in a form we have never seen before, and being served by this great team. Visiting Alkimista is a whole-evening adventure that you'll remember for long!
gabriellaberki
My fiancée and I visited 3 times in total, a french themed, a spring themed dinner and one based around craft beers.
While all there were remarkably different experiences, the dinners were masterfully composed and the dishes were superbly stringed together leaving behind a sense of fulfillment.
The many dishes inspired on local, and hungarian cuisine all touch on something, some subconscious memory that leaves the guest almost emotional, and even more experimental dishes seen familiar in other ways. The french influence is felt, and is most welcome, there aren't many restaurants outside Budapest which offer that.
A fair word of warning though: This is no place to "just have dinner" the dishes, and the whole of evening demands and deserves attention, patience and respect.
On a more technical note:
-Punctiality is a must
-Price may seem steep, but value for money is superb
In summary: Extraordinary dining experience in rural Hungary. Do not miss if you are travelling in the area. If you are a really committed it is worth a detour for.
5/5
445gergelyr
Small place in city center - a small 500 sq feet one room apartment that has been converted into the very small diner. Cozy and elegant place offers a very private dining experience, you feel that you are really the guest. Chef formerly from the famous Olimpia restaurant in Budapest.
The chef understand the concept that ingredients has to be local and very fresh. She buys everything locally, and cooks local cuisine, mostly from the southern plane with some French accent. The result is something between fine dining and bistrot cuisine that is very much missing outside Budapest: a food that is very high end, albeit understandable for most people who wants to eat better. She is also very good in renewing the old fashioned Hungarian meals that are classic, however no longer cooked in most of the families.
I would encourage every restaurant manager in Szeged to follow the principle the chef is doing: cook that is locally available in the region. Use local fishes like catfish instead of bringing moderately fresh seafood from 500 miles.
pcsikos