Kadar is iconic place in Jewish quarter. Every saturday is #solet (cholent - jiddish טשאָלנט) day. Not the best, but likely most popular in the city. Worth to try! And not only in saturday.
Come here for the best and authentic Hungarian cuisine. This place is going to take you back in time. One of the oldest restaurants in Budapest. Felt like eating in an Hungarian home.
Michael P
unbelievably simple&brilliant traditional dishes of hungarian housewives are served in a home-like, friendly milieu. floor&tablecloths are chequered, walls full with photographs, the broth is perfect
The simple and brilliant dishes cooked by Katika are served in a home-like milieu. The floor and the tablecloths are chequered, the walls are adorned with old photographs, and the broth is perfect!
A local institution. A small restaurant open only at lunch (11.30-15.30) and serving fine Hungarian food. Absolutely worth a try at least once during a stay in Budapest.
Flavio P
Isteni a sólet szombatonként!
Panka G.
Vissza a múltba, a régi hagyományos vendéglátáshoz és környezethez, ahol a vendéget szeretettel fogadják és szolgálják ki. Hagyományos ízek és ételek, amelyek egy eltűnő kort és értéket mutatnak be. Az ebéd végén bemondás alapján kell fizetni, de ebben a környezetben és fogadtatásban a becsületesség szinte magától értetődő. Emiatt is az egyik legjobb vendéglátóhely számomra.
Vinous
Remek családias étterem, tipikus kockás abroszos asztalokkal,remek sólet csodákkal, ami után a 10 ujjadat is megnyalod . 66 éve üzemel Budapesten és a mai tulajdonos 33 éve vezeti. 2-3 éve voltunk itt, de szinte semmi nem változott.Ugyanazokat a fenséges ízeket éreztem az omlós liba combban, ami most is visszahozott ide, maceszgombóc levesért érdemes korán érkezni, vagy megrendelni , mert később elfogy.
Iván K
Nagyon kedves a kiszolgálás, de erősen túl van dimenzionálva a hírneve és az ára. A sóletük amúgy tényleg jó 1600-1700-3600 ft feltéttől függően. A maceszgombócos húsleves az egy tök átlagos menzás húsleves, annyi a különlegessége csak, hogy itt maceszgombócot raknak bele. A helynek inkább tényleg az állandóságból, folytonosságból fakadóan, az ott megfordult személyekből adódóan van egy kultikussága, de ennyi. A sólethez kért ibavagdalt egyébként nagyon finom volt, de én pont hidegen ettem meg mert nem sikerült 20 perc alatt kihozni a sóletet és el kellett mennem.
tzakota
Klasszik kockás terítő, segítőkész felszolgáló hölgyek, nagyi főztje fless és még sorolhatnám! Csak ajánlani tudom!👌
_d_mv2017
Hétköznap fél kettő, ideális ebédidő. Hely is akad a kockás viaszosvászon terítős asztalnál. A felszolgáló hölgy azonnal hozza a kissé szakadt kétoldalnyi étlapot, az állandó és a napi(?) kínálattal. Sajnos a klasszikus kelkáposzta-fasírt együttes már elfogyott, de sebaj, jöjjön a zöldséges daragaluska leves, lecsós pulyka rizzsel, káposztás tészta slusszal. Az ételek igen gyorsan érkeznek, a felszolgáló kedves, készséges. A csalódást ugyan nem kértem, de az is jött: a leves sótlan, a daragaluska érdekes módon túlfőtt, ám belül hideg volt. A lecsó jó ízű, a pulyka - mondjuk így - elnagyolt ízesítésű. A rizs katasztrofálisan kiszárítva a mikróban. A káposztás tészta enyhített a csalódáson: jól pirított káposzta, friss tészta, elég bors. Fizetéskor - a szokott helyen a sarokban - vastagon fog a ceruza; az ár-érték arány nem a legjobb. Tanulság: hiába a 60 év, hiába Kádár úr nosztalgikus neve, hiába a sok régi és mai celeb fényképe a falon, az igazi jó ízeket ez nem pótolja. Mindegy, maradjon meg emlékezetünkben a kiváló káposztás tészta meg a ruhákba azonnal beivódó, nehezen múló ételszag...
Zilahy
Kétszer voltam ebben az étteremben. Mindkétszer nagyszerű élményben volt részem. Az ételek nagyon finomak (én húslevest és sült csirkecombot ettem), a személyzet kedves, segítőkész. Az egy baj az, hogy kicsi helyre zsúfoltak be sok asztalt, így nehéz elférni, de ki lehet bírni.
Minden elismerésem!! 👏👏
Footprints726511
Igazi retró hangulat, kedves kiszolgálás, isteni finom ételek és italok. Kicsit sem drága hely. Nagyon tudom ajánlani bárkinek :)
870l_szl_s
A Kádár nem több, mint egy kifőzde. Nagyon hangulatos, ikonikus, neves. De akkor is csak egy kifőzde. Ha többet várunk tőle, csalódunk. Néha betérek, épp a békebeli hangulat miatt. Többnyire főzeléket eszem vagy sóletet.
406endred
Évtizedekkel ezelőtt még fiatal ügyvédként, kollégám és barátom édesapja a kitűnő ügyvéd, Tihanyi dr. vitt el ide ebédelni. Kicsit viszolyogva, hitetlenkedve szálltam ki a kocsijából (nekem akkor még autóm sem volt) a Klauzál téren. Azért ügyvédként nem szívesen ettem étkezdékben.
Azonban már a belépéskor szembejött velem a csoda. Miniszterek, ismert színészek ültek a kis asztaloknál az étterem egyéb látogatóival, a Klauzál téri törzsvendégekkel együtt. És ez nem változott egészen a rendszerváltásig. Ide járt a fél Vidám színpad (már amíg volt Vidám Színpad) de rendszeresen jártak ide miniszterek és más potentátok is. A falakon azoknak a képei és méltató sorai, aki egyszer vagy többször étkeztek itt.
Nem akármilyen nevek! Marcello Mastroianni, Ruggero Ricci (világhírű hegedűművész) Papp Laci, Karinthy Ferenc és hírességek, hírességek, tele van velük a fal.
A sarokban ült Kádár A TULAJ, ott kellett fizetni bemondásra, borravaló nélkül, -ez még ma is így van. Sajnos Kádár Úr már az égi étkezdében számolgatja a bevételt.
A konyhán pedig Kádár néni főzött.
Minden szombaton sólet volt körömmel, -ami egy zsidó negyedben elég furcsa párosítás. De ez a ”tréfli” étel olyannyira közkedvelt lett, hogy a mai napig, immár ötvenedik (igen, ötvenedik!!I) éve nem került le az étlapról és a város másik végéből, -de még külföldről is,- zarándokolnak ide emberek szombatonként, hogy ezt az mennyei ételt elfogyasszák.
Persze van sólet bennefőtt tojással (ahogy kell!) tarjával vagy libacombbal, -tetszés és ízlés szerint.
Időközben persze tulajdonosváltás történt, kétszer is, de az új tulajdonosok soha nem idegenek, mindig ide tartoztak az étkezdéhez, először mint pincérek, később mint tulajdonosok, akik ugyanott ülnek, a bejárat mellett és várják a vendéget, aki jön és mindig visszajön.
Nem lehet szó nélkül hagyni a kedves, aranyos és készséges pincérnőket (csókolom Katika!) akik lesik a gondolataidat és a törzsvendégeknek már kérni sem kell, hozzák a kedvenc ételét.
Én közben elköltöztem a városból, más városban élek, de még mindíg megkeresem a Kádárt, ha jót akarok enni.
Vannak persze standard ételek, ilyenek pl. a stafelspitz –ez mindig is ott volt az étlapon.
Ilyen szombatonként a húsleves maceszgombóccal, ez is egy ilyen örök étel, mindig volt és mindíg lesz. amíg a Kádár áll.
Csütörtökönként pacal, szalontüdő (pejsli) és körömpörkölt.
Akkora adagok, hogy csak győzd megenni. Utána pedig fínom málnaszörp.
Az asztaloknál persze politizálnak az emberek, de a Kádár lényege a BÉKE. Itt megszűnnek a villongások, ide mindenki enni jön.
A Kádár pedig a kockás abrosszal letakart asztalok mellett elsimítja az ellentéteket.
shangri-la-fan
Evtizedek ota jarunk ide,mindig remek volt a konyha es most is az.
Nem sok etkezo hely van a vilagban ahova egy eleten keresztul bizalommal lehet
visszaterni egy jo hazies ebedre.
Baratsagos tulajdonos,kedves felszolgalo holgyek!
Farinellikati
Nem először jártam Náluk, de bármikor szívesen visszamegyek, már ha sikerül az igen szűkre szabott nyitvatartási időben odaérnem. Mint szinte mindig, most is zsúfolásig tele volt, az utolsó szabad asztalhoz huppantunk le, amit már a belépésünk pillanatában jelzett is nekünk az általam valaha látott legfürgébb, legpörgősebb és legbarátságosabb pincérnő. Mire leültünk már ott volt minden az asztalon ami kell - fűszerek, evőeszközök, kenyér, étlapok. Sokat persze nem kellett válogatnunk, bár szép választék van a hagyományon jó értelemben vett "menza" ételekből is, azért itt igazán a nagy klasszikusokat kell választani: maceszgombóc leves, sólet! Én ebből a libacombosat választottam. Hát ilyen sóletet azért bátran kijelentem, talán a nejemen kívül senki sem tud főzni/sütni! Hibátlan! És persze az adagokkal sem kell szégyenkezniük. De igazi otthon érzete van a málnaszörpjüknek is. Ami még megjegyzést érdemel, hogy minden asztalon ott a friss kenyér, ami valódi házi pékségből jön. Olyan tönómör, amilyennek lennie kell!
A kiszolgálás gyors, barátságos és tüneményes. Az árak is a földön járnak. A vicces persze az, hogy gyakorlatilag a baráti körömből szinte senki még csak nem is hallott erről az 50 éve működő műintézményről, miközben alig lehetett magyar szót hallani, annyi volt a turista. Számukra ugyanis kötelezően ajánlott ide ellátogatni, mert minden magára valamit is adó útikönyvben szerepel. Lehet, hogy nekünk is turistaként is el kellene néhanapján látogatnunk szép fővárosunkba, hogy ne csak azt tudjuk hol lehet a legjobb pizzát kapni?
Szóval kötelező kipróbálni! Ja, és nem bírtam ki, hogy egy kis frissen sütütt rántott sertésmájat ne hozzak még haza másnapra.
peterkP3999FC
Jót csak jó helyen, mondja a közmondás és a Vállalkozók Szövetsége mottója is ez. A Kádár egy legenda. A Kádár talán mindig ott állt a jelenlegi helyén és ott is fog a világ végéig. Nagyon finoman és háziassan főznek és a tradicionális zsidó ételek is megtalálhatóak az étlapon, hiszen a hely a budapesti zsidó negyed kellős közepén található. Többször voltunk már itt, mindg nagyon finomakat kaptunk a kifőzde jellegű étkezdében. Olcsó árak és a gyomornak emlékeztes kulinális kalandok vártak a Kádár Étkezdében. Nem hagyható ki ,aki Budapest étteremire szisztematikusan kíváncsi. Érdekesség, hogy borravalót nem fogadtak el, azt a választás szerint a felszolgáló zsebébe kellett bedobni , önkéntes alapon.
Zsuzsa2000
Minden, mint régen: pénztáros az ajtóban, szódásüveg az asztalon, kockás abrosz, klasszikus pincér, hagyományos étlap, még hagyományosabb ételek, a leghagyományosabb ízek. Nincs meglepetés, nincs csalódás. Ilyen volt 50 éve, mint most!
regon2016
Kevés stabil pont van életünkben, ezek egyike a Kádár kifőzde az egykori zsidó piacon. Mostanában többször ettem ott, és minden érkezés emlékezetes marad, azt kaptam, amire számítottam, se keveset, se többet. Ez ma óriási dolog! A maceszgombócleves, a sólet, a töltött karalábé pont az volt, amit a nevük is sugallják! Nem molekuláris, nem jalapeno paprikával vagy salsával izésítve, hanem úgy, ahogy kell! Aki kreatív, Michelin csillagos ételre vágyik, az nem jöjjön! Aki házias, "nagymamás" és magyaros/zsidós konyhára, az nem bánja meg. kár, hogy augusztus végéig vakáció, de akkor újra nyitnak!
Gujlaki
Igazi retró hangulatú étkezde a Klauzál téren. Méregdrága, de legalább finom ételek várnak a kedves személyzet kíséretében. Borravaló külön a felszolgálónak adható.
Laszlo V
A ropogós kacsacomb isteni, de érdemes elfogadni a pincér ajánlatát is. Régivágású hely, magyaros és zsidó ételekkel.
Kicsi_Wei
If you want an old-style authentic Hungarian lunch, Kadar Etkezde is the place. Family-run and operated (the owner is at the till in the front!), Kadar Etkezde transported me back to my Hungarian grandmother’s kitchen many (many) years ago. It is a small, super simple (cozy?) restaurant that is well known (very well known) in the neighborhood. On some days, the line is out the door and down the street. My family (who did not experience the joy of my family’s Hungarian recipes) loved the pork stew and chicken paprikash. My wife said it was the best pork stew she’s every had; my sons were in heaven with their chicken and nokedli dumplings. And our server came to our table several times to make sure we were enjoying our meals . . . Which we did!
RoadWarrior519