Évente szoktunk ide ellátogatni egy bajai halászlére. Fatűzön főzik, mindig frissen és a bográcsot helyezik fel az asztalra. Nem a klasszikus bajai, felfelé szűkülő szájú bográcsban, hanem gulyásbográcsban főzik a halászlevet, úgy mint Délvidéken, a határ túloldalán, Zombor környékén. Mindezt végig is lehet nézni, érdemes.
Csúcsminőségű halból, csúcsminőségű kézműves paprikából készül, a fatűz pedig még hozzátesz a minőséghez, a végeredmény fantasztikus. Mi csak halászlével próbálkoztunk, egyszer előételnek kértünk haltepertőt, az is hibátlan.
Az élményt csak fokozza a hangulatos terasz és a Dunaparti látvány. Ajánlom a halételek kedvelőinek, célszerű előre bejelentkezni.
Guide795639
Nagyon jó hely mindenkinek nagyon ajánlom a halászlé nagyon finom és a kiszolgálás is remek 🥇🥇🥇🥇🏆!
AndrasB_12
Olvastam valahol, hogy itt főzik Magyarországon a legjobb halászlét.... Tényleg nagyon finom volt, kettőnknek főzték külön bográcsban....Én a halat kicsit sósabban szeretem, de elég sűrű volt a lé, voltak benne belsőségek is....mindent összevetve meg voltunk elégedve.
Experience666172
A legfantasztikusabb gasztronómiai élményt kaptuk. Igen, be kell jelentkezni, de ez érthető. Csak frissen, a vendég számára készítik el az ételt, nincs hűtőből kivett és felmelegített halászlé. Az élményt elő kell készíteni és ezt a Rév Csárdában maximálisan megteszik. Életem legízletesebb halászlevét ettem ott. Számolom vissza a napokat, mikor jutunk el oda legközelebb.
A 12 éves gyermekem az év eleji nagy osztálybeszélgetésen a Rév Csárdás élményét hozta fel, ami számára a legmeghatározóbb volt a nyári szünetében... Azt hiszem, ettől nagyobb dicséretet nem kaphat egy vendéglátóhely.
Egyébként: kiszolgálás tökéletes, Gábor vendégszerető, Feri halászlevén pedig érződik az a szeretet, odaadás és tapasztalat, amit beletesz/beletett a bográcsba!
erika_halasz
Instagramon tálaltam. Állítólag a 10 legjobb étterem között van Magyarországon...
Nekem csalódás volt.
A Bajai Vizafogó étterem sokkal jobb.
THEBIGguest
Bejelentkezés után érkeztünk sőt az ételeket is megrendeltük előző nap. Nagyon szeretem a halat ezért a társág egy része sok féle variációban kipróbálta. Szerintem mindegyi kiváló volt. A külön rendelt leves mintha otthon készült volna. Nagyon finom volt. A marha hátszínt érte kritika de ezen kívül szerintem minden fogás igazi kulináris élmény volt. Sok sikert kívánok nekik és ha legközelebb a közelben járok feltétlen betérek folytatni az étlap felfedezését.
LJozsef
Családi ebédet költöttünk el. Előre bejelentkeztünk telefonon.
A kiszolgálásra sem az ételekre nem tudok rosszat mondani.
Előételként haltöpörtyűt ettünk.
Főételként pedig egy sült halat, csirkepörköltet és egy szürkemarha burgert. Mindegyik finom volt.
ZsanettK39
Vasárnap ,előre bejelentkezve , erre való a mobil , kiváló halebédet fogyasztottunk a Tinusz családnál. Előételként haltepertőt ,olajos halat és halpastétomot kértünk. A főétel halászlé volt ,házi gyufatésztával.
Megérte elmenni.
Mi kocsival érkeztünk ,de jöttek kerékpárral és csónakkal is.
Jó szívvel ajánlható!
harsanyizs
Isteni halászlé az akasztói Aranyszalag díjas szikipontyból. Megközelíteni viszont csak autóval lehet.
katalinv_utazo
Közvetlen a Duna parton, családias, hangulatos kialakítású vendéglátóhelyen voltunk. A felszolgálás és a fogadtatás nem mindenkinek egyforma. Ági kedves és barátságos, szívélyes a betörő vendégekhez, Gábor a " főúr" elég morózus. Az előre foglaló vendégeket szívélyesebben fogadja. Aki érzékeny erre akkor ezt vegye figyelembe. Sajnos mi nem telefonáltunk előre és mivel átutazóban voltunk nem is vártuk meg a hely nevezetességét a Halászlevet. Sült hátszínt ettünk ( átlagosnál kicsit jobb, de nem "A" csúcs. Kb. 7,5 pont. Sült harcsa és süllő egy kicsit jobb volt kb. 8 pont.) még adunk egy esélyt a helynek csak előtte telefonálunk, csak meg kell kóstolni a Halászlevet is. A hely nem olcsó, sőt.., rá kell szánni az időt is, de cserébe minden friss.
Nagy S
Egy baráti társasággal érkeztünk. A halászlevet előre megrendeltük, így az érkezésünkkor már a bográcsban rotyogott. A hely kellemes Dunára néző, rendezett, jó hangulatú. A halpástétom és halroogós friss és ízletes előételek voltak. A halászlé méltó híréhez, mennyiségben és minőségben is kiemelkedő volt. A házi gyufatészta tényleg isteni volt. Desszertnek gyümölcsös mascarponés különlegességet kínáltak, amely tökéletes befejezést biztosított a szilvás pite társaságában. A kiszolgálás gyors és figyelmes volt. Szívesen visszatérünk egy újabb gasztronómiai élményre. A kártyás fizetés lehetőségét azonban érdemes volna megfontolni.
norbertk494
Pontosan egy éve jártam először Baján, és rögtön megragadtam az alkalmat hogy kipróbáljam az ország leghíresebb hagyományosan főzött halászos halészlevét. Nem csalódtam, sőt azt kell mondanom étteremben még soha nem ettem ilyen finom, autentikusan elkészített halételt (talán máshol se)! Ebben az évben már úgy terveztük a szabadságunkat, hogy Baja ill. Érsekcsanád mindenképp úti cél legyen. A halászlé ismét szenzációs volt, pont olyan állagú ízű, színű mint ahogy emlékeinkben, sőt most még a várakozási időt is lerövídítettük, mert amikor asztalt foglaltam a tulajdonos nagyon kedvesen felajánlotta, hogy elkezdik készíteni, így amire megkaptuk a megrendelt italokat már jött is a forró, kormos bogrács. Pedig mi nagyon szívesen kivártuk volna az ötven percet is, mert valljuk, hogy a halászlé forrón az igazi, és amúgy sem egy kapkodós étel, és a hely szelleme sem a rohanást sugallja! A külön lábasban érkező gyufatészta sem volt túlfőzve, sem nem volt túl kemény. Az egyetlen baj talán az, hogy az első alkalommal a halászlén kívül csak a haltepertőt, most pedig csak a desszertet tudtuk megkóstolni, mert nekünk a halászlé bőségesen elég, de azt ki nem hagynánk! Apropó desszert, egy sárgadinnyés egy csokis volt az ajánlat, mindkettő nagyon finom volt pedig ha csak kicsit lett volna az, akkor se rontana a hely értékelésén! Mindenki nagyon kedves, és van idejük pár szót váltani az érdeklődő vendéggel. Ajánlom nagyon az éttermet, persze főleg annak aki szereti a halat, a halászlevet, és a tésztát sem csak dióval tudja elképzelni! :)
eNZoltan
Életemben nem ettem még bajai halászlevet, az én környékemen más jellegű halászlevet adnak, de egy rossz szavam nem lehet, sőt! Nagyon finom, szerintem tökéletes halászlé volt, kíváncsiságból még egy kis sült hal is lement utána, de az is csak megerősített abban, hogy remek a hely.
TamasN34
A halászlé megérdemelten viseli a legjobb címet, a fordított szilvásgombóc lekvárjából pedig egy üveggel megettem volna helyben. A túrós sütemény nem volt nagy szám, de cserébe a házi, kemencében sült kenyér egyszerűen fantasztikus volt. A székeket tényleg nem arra találták ki, hogy az ember fél napot ücsörögjön rajta. A kiszolgálás pont jó, kedves pincért fogtunk ki. Erősen ajánlott hely.
bumbi0531
Ide érdemes bejelentkezni telefonon, mert ha ott várja valaki ki az ebédet, ahhoz sok idő kell. Helyben készül a kenyér, az édesség, a tészta a halászléhez, nagyon finom minden. A felszolgálás olyan amilyen, még egy kiemelkedő borravalót sem köszönt meg a felszolgáló.
clubcafe2017
A legjobb az, hogy nem olyan mint az összes többi... végre nem a rohanásról szól... hanem egy "pillanat"-ra megáll az ember s élvezi a jelent!!! Szeretjük 😁
Dora P