Gastro Hírek

Megnyitott a Krúzer, a legújabb kézműves soroző borítóképe

Megnyitott a Krúzer, a legújabb kézműves soroző


A Klauzál utcában található Krúzer elsősorban a magyar kisüzemi sörökre helyezi a hangsúlyt- legyen az akár búza, pilsner, IPA, APA, stout, porter vagy egyéb sörfajta. A bár fő célja, hogy a sokszínű kínálat alatt minden ínyenc sörfogyasztó megtalálja a kedvenc italát.

2018.12.15.
VII. Food Truck Show Budapest (2018) borítóképe

VII. Food Truck Show Budapest (2018)


A hazai street food legnagyobbjai immáron hetedik alkalommal gyűlnek össze, hogy megmutassák mi az, ami a különleges konyháktól a hazaiig, a hamburgertől a gazdagon rakott, mártott szendvicseken át a kézműves sörökig lázban tartotta idén Budapestet. A rendezvény helyszíne a jól bevált Kincsem park, ahol idén is ló- és agárversenyekkel, utcazenészekkel, utcazenészekkel és gyerekprogramokkal várnak benneteket.

2018.05.04. - 2018.05.06.
Macaron Nap a TESLA Budapestben március 20-án borítóképe

Macaron Nap a TESLA Budapestben március 20-án


A Macaron Napot (Macaron Day, Jour du Macaron) Párizsban és New Yorkban, több, mint 10 éve ünneplik, 2012 óta pedig Magyarországon is csatlakoztunk a különleges, színes francia édesség ünnepéhez. Idén a TESLA Budapestben kóstolhatod meg a legfinomabb macaronokat!

2018.03.20. - 2018.03.20.
Csak a Mentes Tavaszi Vásár - Mindenmentes Egészséges Egy Helyen borítóképe

Csak a Mentes Tavaszi Vásár - Mindenmentes Egészséges Egy Helyen


A Csak a Mentes csapata sok éves tapasztalattal a háta mögött, elérkezettnek érezte az időt arra, hogy egy tavaszi vásár keretein belül egy helyen vonultassa fel a hazánkban megtalálható mentes termékek legjavát, bemutatva azokat a vállalkozásokat, akik a műfaj legfinomabb mentes termékeit gyártják, kínálják vagy forgalmazzák.

2018.04.14. - 2018.04.15.
Advent a Pancs-gasztroplaccon borítóképe

Advent a Pancs-gasztroplaccon


Birsalmás székelykáposzta, almapuncs, egyedi ékszerek - a Pancs Gasztroplacc advent alkalmából különleges dolgokkal vár benneteket.

2017.12.15.
Készülj az ünnepekre a Larussal! borítóképe

Készülj az ünnepekre a Larussal!


Bajai halászlé gyufatésztával, korianderes lazac, kacsacomb meggyes lilakáposztával, flódni, sóskaramell torta – csak egy pár étel a Larus Étterem ünnepi kínálatából. A menüt Várvizi Péter chef állította össze, figyelembe véve a magyar szokásokat és a szezonális alapanyagok használatát.

2017.12.10.
Megújult választékkal vár Budapest legjobb mexikói étterme: a Calavera  borítóképe

Megújult választékkal vár Budapest legjobb mexikói étterme: a Calavera


A tavaly ősszel nyílt mexikói étterem a téli hónapokra új étlappal, izgalmas új fogásokkal készül. Az étterem szemtelenül fiatal séfje, a 24 éves Elek Krisztián ügyesen frissített az étlapon, meghagyva a nagy kedvenceket, beemelve a mexikói és a tex-mex konyha legizgalmasabb fogásait.

2017.12.03.
Autizmussal élő fiatalok rajzai teszik különlegessé a borokat borítóképe

Autizmussal élő fiatalok rajzai teszik különlegessé a borokat


Bolyki, Etyeki Kúria, Gilvesy, Konyári, Luka és a Vylyan borászatok üvegeit autizmussal élő fiatalok színes rajzai díszítik. A limitált darabszámú palackok eladásából az autizmussal élőket segítő Autistic Art Alapítványt támogatja minden vásárló. Az alapítvány 10 autizmussal élő fiatalokat ellátó lakóotthont segít, melyek közül hatban egy különleges művészetterápiás programot is működtet. Ez az egyedülálló művészeti foglalkozás kapcsolja össze a design-t és a jótékonyságot.

2017.12.02.
Esthajnal '17 – téli sörkülönlegesség a Szent Andrástól borítóképe

Esthajnal '17 – téli sörkülönlegesség a Szent Andrástól


A Szent András Sörfőzde elkészítette Esthajnal sorozatának ötödik darabját, az Esthajnal ’17-et, ami idén nem csupán karácsonyi meglepetés, de télnyitó desszertsör is egyben. Ünnepi sörük különleges alkalmak sztárvendége, izgalmas desszertek alapanyaga, de a sörhöz készült díszcsomagolásban akár karácsonyi ajándék is lehet.

2017.12.01.
Évente 330 milliárd forintot költünk zöldségre és gyümölcsre borítóképe

Évente 330 milliárd forintot költünk zöldségre és gyümölcsre


A hazai háztartások évente 165 kg zöldséget és 89 kg gyümölcsöt vásárolnak, évente több mint 330 milliárd forint értékben, melynek felét a piacokon szerzik be. A magyar lakosság egyre jobban figyel arra, hogy zöldség és gyümölcs hetente többször kerüljön a tányérra, valamint a köztes étkezések – tízórai, uzsonna – szerepe szintén felértékelődik-

2017.10.18.