2017.12.15.

Advent a Pancs-gasztroplaccon

Birsalmás székelykáposzta, almapuncs, egyedi ékszerek - a Pancs Gasztroplacc advent alkalmából különleges dolgokkal vár benneteket.


Az idén debütáló design vásárunk a jól megszokott Pancs minőségi szintet fogja hozni, mellyel két célja van a szervezőknek. A vásárlóknak igyekeznek útmutatást adni, hogy hogyan kerüljenek személyes ajándékok a fa alá, míg a honi designereknek, ékszerkészítőknek teret adnak a bemutatkozásra és lehetőséget kivételes termékeik értékesítésére. Ebben segítségükre lesz a Trafó Kortárs Művészetek Háza is, amely nagy örömre szolgál, hiszen a téma-beli tapasztalataik súlyos években mérhetőek.

Az élőzenét a világlátott fiatalokból álló Harmónia Garden biztosítja, akiktől a jazz, a swing, a django és a magyar népzene olyan egyvelegét hallgathatjátok, melyre a nemzetközileg elismert zenekritikusok is csak nemes egyszerűséggel annyit mondtak: új stílust teremtettek!  

December 17.

9.00 A gyerkőcök almapunccsal, a felnőttek forralt borral melegedhetnek a piaci séta közben.

11.30 Aranyvasárnapi birsalmás székelykáposztával várnak a piac szervezői, csupa termelői alapanyagból.

Designvásár:

Karácsony alkalmából különleges designvásárral is várnak titeket a Pancson!
Több hazai kézműves Designer termékeit tehetitek a fa alá, ha benéztek hozzánk.

Íme, a folyamatosan bővülő lista a designerekről:

Nia Simon - Kézzel készített design ékszerek
Veres - Rétfalvi Timi selyemfestő -Kézzel készített Selyemképek
Nirabara - Ékszerek/órák 
Home Goods - Beton Design/Decor
TakeME - Kézzel készített design többfunkciós hátzsákok
Cifra kézműves ékszer és egyedi lakberendezési tárgyak
Baboon Egyedi kézzel festett fa golyók és kerámia ékszerek. Szabadon kombinálható, könnyű mégis extrém ékszerek
- Lolkadesign- Mézeskalács kollekció és egyedi grafikák

További információ itt.

Gerlachfalvy Réka

VII. Food Truck Show Budapest (2018) borítóképe

VII. Food Truck Show Budapest (2018)


A hazai street food legnagyobbjai immáron hetedik alkalommal gyűlnek össze, hogy megmutassák mi az, ami a különleges konyháktól a hazaiig, a hamburgertől a gazdagon rakott, mártott szendvicseken át a kézműves sörökig lázban tartotta idén Budapestet. A rendezvény helyszíne a jól bevált Kincsem park, ahol idén is ló- és agárversenyekkel, utcazenészekkel, utcazenészekkel és gyerekprogramokkal várnak benneteket.

2018.05.04. - 2018.05.06.
Macaron Nap a TESLA Budapestben március 20-án borítóképe

Macaron Nap a TESLA Budapestben március 20-án


A Macaron Napot (Macaron Day, Jour du Macaron) Párizsban és New Yorkban, több, mint 10 éve ünneplik, 2012 óta pedig Magyarországon is csatlakoztunk a különleges, színes francia édesség ünnepéhez. Idén a TESLA Budapestben kóstolhatod meg a legfinomabb macaronokat!

2018.03.20. - 2018.03.20.
Csak a Mentes Tavaszi Vásár - Mindenmentes Egészséges Egy Helyen borítóképe

Csak a Mentes Tavaszi Vásár - Mindenmentes Egészséges Egy Helyen


A Csak a Mentes csapata sok éves tapasztalattal a háta mögött, elérkezettnek érezte az időt arra, hogy egy tavaszi vásár keretein belül egy helyen vonultassa fel a hazánkban megtalálható mentes termékek legjavát, bemutatva azokat a vállalkozásokat, akik a műfaj legfinomabb mentes termékeit gyártják, kínálják vagy forgalmazzák.

2018.04.14. - 2018.04.15.

Gastro Hírek

Készülj az ünnepekre a Larussal! borítóképe

Készülj az ünnepekre a Larussal!


Bajai halászlé gyufatésztával, korianderes lazac, kacsacomb meggyes lilakáposztával, flódni, sóskaramell torta – csak egy pár étel a Larus Étterem ünnepi kínálatából. A menüt Várvizi Péter chef állította össze, figyelembe véve a magyar szokásokat és a szezonális alapanyagok használatát.

2017.12.10.
Megújult választékkal vár Budapest legjobb mexikói étterme: a Calavera  borítóképe

Megújult választékkal vár Budapest legjobb mexikói étterme: a Calavera


A tavaly ősszel nyílt mexikói étterem a téli hónapokra új étlappal, izgalmas új fogásokkal készül. Az étterem szemtelenül fiatal séfje, a 24 éves Elek Krisztián ügyesen frissített az étlapon, meghagyva a nagy kedvenceket, beemelve a mexikói és a tex-mex konyha legizgalmasabb fogásait.

2017.12.03.
Autizmussal élő fiatalok rajzai teszik különlegessé a borokat borítóképe

Autizmussal élő fiatalok rajzai teszik különlegessé a borokat


Bolyki, Etyeki Kúria, Gilvesy, Konyári, Luka és a Vylyan borászatok üvegeit autizmussal élő fiatalok színes rajzai díszítik. A limitált darabszámú palackok eladásából az autizmussal élőket segítő Autistic Art Alapítványt támogatja minden vásárló. Az alapítvány 10 autizmussal élő fiatalokat ellátó lakóotthont segít, melyek közül hatban egy különleges művészetterápiás programot is működtet. Ez az egyedülálló művészeti foglalkozás kapcsolja össze a design-t és a jótékonyságot.

2017.12.02.