Helló Zing Oktogon!

-
2019.05.30.

Helló Zing Oktogon!

Volt Mekis nyitja a Zing első franchise éttermét


Tovább erősödik a Zing Burger: az újonnan megnyitott oktogoni étterem után a folyamatosan erősödő franchise rendszer a cél, és akár a nemzetközi terjeszkedés is szóba jöhet. A bővülő hálózattal az étteremlánc év végéig várhatóan túllépi a 1 milliós eladott burger számot.

Ahogy várható volt, megállíthatatlanul zakatol tovább a hazai hamburgerlánc, a Zing. Újabb éttermet nyitott a franchise rendszerben működő vállalkozás, mégpedig Budapest turisták szempontjából is forgalmas csomópontján, az Oktogonon.

A nyolcadik étterem nemcsak a lokáció miatt izgalmas, hanem a tulajdonos személye miatt is. Hangyási Tamás a Mc’Donalds gyakornokaként indította karrierjét, majd végigjárta a ranglétrát többek között a világhírű Hamburger Egyetemen gyarapítva tudását és végül a csúcson fejezte be. Hosszú évek után, öt éve szakított az amerikai gyorsétteremlánccal, de a szektortól nem tudott eltávolodni, segített kidolgozni a Zing Burger franchise filozófiáját, majd úgy döntött, ő nyitja meg az első franchise üzletet.

Hat éve truckként indult hódító útjára a Zing Burger és hamar növekedésnek indult, köszönhetően többek között az akkori hamburgerpiacon kevésbé jellemző minőségi, magyar alapanyaghasználatnak.

A vállalkozás elmúlt időszaka is arról tanúskodik, hogy nem állt meg a fejlődés: 2018 végén két éttermet nyitottak, októberben a Shopmark üzletházban majd decemberben a Nyugati Pályaudvarnál. Az új oktogoni étteremmel 8 darabra duzzadt a főváros harmadik legnagyobb hamburgeres láncának üzletszáma.

A Zing csoport a tavaly elért 1,5 milliárddal megközelítette, de idén várhatóan már át is lépi a 2 milliárdos nettó árbevételt. Az eladott hamburgerek mennyisége is nőni fog idén: a tavalyi 800 ezerhez képest várhatóan eléri, és meg is haladja az 1 milliós állomhatárt.

A jövőben sem áll meg a sikersztori, éves szinten 2-3 új étterem megnyitásával számolnak, az elsőszámú cél pedig az, hogy országosan is jelen tudjanak lenni a piacon. Ezt követően a nemzetközi terjeszkedésen lesz a hangsúly.

 

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Helló Zing Oktogon! hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Helló Zing Oktogon! hír? Írd meg véleményed!

További Gastro hírek

II. Árpád Párlat Koktélversenyre

Immáron második alkalommal kerül megrendezésre a II. Árpád Párlat Koktélverseny, amelyre idén az Árpád Pálinka Manufaktúra különleges gyömbér-, mandarin- és kávé párlataival készülő egyedi koktélreceptekkel lehetett jelentkezni.

2024.03.04.

Közel tízezer liter sörrel készül az Indoor Sörfesztivál

Százféle különböző sörrel, majd tízezer liter habos nedűvel várja vendégeit február 23-24-én a legnagyobb hazai téli sörfieszta. Az immár 8. alkalommal jelentkező Indoor Sörfesztivál látogatócsúcsra is számít, ezért idén már a Várkert Bazár ad majd helyet a sörkedvelők kánaánjának.

2024.02.23. 17:00 - 2024.02.24. 23:59

Valentin-nap a Matild Palotában

A Matild Palotában Valentin-napon a Michelin Guide által is ajánlott Spago by Wolfgang Puck Budapest egy lenyűgöző, 6 fogásos vacsoraélménnyel lepi meg a szerelmeseket.

2024.02.08.

Kocsonya piknik Vácrátóron

A téli időszak nem múlhat el kocsonya nélkül és ahány ház, annyi módon készítik el ezt a hagyományos ételt. A vácrátótiak pedig immár kilencedik alkalommal ízlelhetik meg a legjobb kocsonyákat a Forralt bor és kocsonya pikniken.

2024.01.20. 13:00 - 2024.01.20. 18:00

"narrow"
Gear.svg