2017.03.20.

Ingyen is kóstolhatsz macaront a Macaron Napon

Megújul a Macaron Nap, március 20-án nem egy központi rendezvényhelyszínen, hanem közvetlenül a készítőknél kóstolhatod meg a népszerű francia édességet. Több cukrászda kedvezményesen kínálja a macaronokat, de lesznek olyan helyek is, amelyek ingyenes kóstolókat tartanak.


Vissza a gyökerekhez! A Macaron Nap szervezőinek idén ez a koncepciója. A franciaországi és a new york-i macaron trendhez igazodva nem egy központi rendezvényre invitálja a rajongókat és laikusokat, hanem közvetlenül a desszertkészítőkhöz. A macaront árusító helyek listáját előre meghirdették, segítségként elkészítették az első magyarországi Macaron Térképet is.


Plusz csavar, hogy ezúttal nem szakmai zsűri bírálja majd a parányi finomságokat, hanem maga a fogyasztó pontozhatja azokat. Hétfőn ismert és kevésbé ismert helyek is megnyitják a kapuikat, különböző kedvezményekkel, hagyományos és különleges macaronokkal készülnek. Ráadásul a bevétel bizonyos részét az autista fiatalok életkörülményeit javító Autistic Art Alapítványnak ajánlják fel.

Macaron Térkép

 

Az alábbi helyek csatlakoztak eddig a Macaron Nap 2017-hez:

Chez Dodo macaron manufaktúra

 

Desszert.Neked INGYEN macaron kóstoló (a készlet erejéig)

 

Zazzi cukrászda INGYEN macaron kóstoló (a készlet erejéig)

 

Gerbeaud Café 50 % kedvezmény minden macaronra


a table! boulangerie - patisserie macaron (Retek u., Arany János u., Wesselényi utcai üzletekben)


Émile (hétfői zárvatartás miatt csak március 21.)


L'École de Grande Pâtisserie macaron workshop


Pannonhalma Élmény - Experience Pannonhalma macaron (pop-up kitelepülés: Apátsági Termékek Budapesti boltja V. kerület Károlyi u. 19.)


ÉdességLabor macaron (március 20. HÉTFŐN NYITVA)


Sugar&Candy macaron (Szeged)


Stop Cukrászda macaron (Tatabánya)


Panificio il Basilico pisztáciás sütemények


Portobellochef - Staudinger Niki macaron workshop


Czukor Borsó macaron (március 18-19.) (Siklós)

 

Macaronok

 


A macaron alapja tojásfehérje, mandulaliszt és cukor. A töltetlékeknek számtalan változata van, leginkább édes és sós krémekkel, valamint lekvárral ragasztják össze a pehelykönnyű, törékeny korongokat. A sütemény olasz eredetű, de Franciaországban vált ismertté. Párizsban 2005 óta, New Yorkban 2006-tól, Budapesten pedig 2012-től tartják március 20-án a Macaron Napot. Macaronok

 

Gerlachfalvy Réka

VII. Food Truck Show Budapest (2018) borítóképe

VII. Food Truck Show Budapest (2018)


A hazai street food legnagyobbjai immáron hetedik alkalommal gyűlnek össze, hogy megmutassák mi az, ami a különleges konyháktól a hazaiig, a hamburgertől a gazdagon rakott, mártott szendvicseken át a kézműves sörökig lázban tartotta idén Budapestet. A rendezvény helyszíne a jól bevált Kincsem park, ahol idén is ló- és agárversenyekkel, utcazenészekkel, utcazenészekkel és gyerekprogramokkal várnak benneteket.

2018.05.04. - 2018.05.06.
Macaron Nap a TESLA Budapestben március 20-án borítóképe

Macaron Nap a TESLA Budapestben március 20-án


A Macaron Napot (Macaron Day, Jour du Macaron) Párizsban és New Yorkban, több, mint 10 éve ünneplik, 2012 óta pedig Magyarországon is csatlakoztunk a különleges, színes francia édesség ünnepéhez. Idén a TESLA Budapestben kóstolhatod meg a legfinomabb macaronokat!

2018.03.20. - 2018.03.20.
Csak a Mentes Tavaszi Vásár - Mindenmentes Egészséges Egy Helyen borítóképe

Csak a Mentes Tavaszi Vásár - Mindenmentes Egészséges Egy Helyen


A Csak a Mentes csapata sok éves tapasztalattal a háta mögött, elérkezettnek érezte az időt arra, hogy egy tavaszi vásár keretein belül egy helyen vonultassa fel a hazánkban megtalálható mentes termékek legjavát, bemutatva azokat a vállalkozásokat, akik a műfaj legfinomabb mentes termékeit gyártják, kínálják vagy forgalmazzák.

2018.04.14. - 2018.04.15.

Gastro Hírek

Advent a Pancs-gasztroplaccon borítóképe

Advent a Pancs-gasztroplaccon


Birsalmás székelykáposzta, almapuncs, egyedi ékszerek - a Pancs Gasztroplacc advent alkalmából különleges dolgokkal vár benneteket.

2017.12.15.
Készülj az ünnepekre a Larussal! borítóképe

Készülj az ünnepekre a Larussal!


Bajai halászlé gyufatésztával, korianderes lazac, kacsacomb meggyes lilakáposztával, flódni, sóskaramell torta – csak egy pár étel a Larus Étterem ünnepi kínálatából. A menüt Várvizi Péter chef állította össze, figyelembe véve a magyar szokásokat és a szezonális alapanyagok használatát.

2017.12.10.
Megújult választékkal vár Budapest legjobb mexikói étterme: a Calavera  borítóképe

Megújult választékkal vár Budapest legjobb mexikói étterme: a Calavera


A tavaly ősszel nyílt mexikói étterem a téli hónapokra új étlappal, izgalmas új fogásokkal készül. Az étterem szemtelenül fiatal séfje, a 24 éves Elek Krisztián ügyesen frissített az étlapon, meghagyva a nagy kedvenceket, beemelve a mexikói és a tex-mex konyha legizgalmasabb fogásait.

2017.12.03.