2018.12.15.

Megnyitott a Krúzer, a legújabb kézműves soroző

A Klauzál utcában található Krúzer elsősorban a magyar kisüzemi sörökre helyezi a hangsúlyt- legyen az akár búza, pilsner, IPA, APA, stout, porter vagy egyéb sörfajta. A bár fő célja, hogy a sokszínű kínálat alatt minden ínyenc sörfogyasztó megtalálja a kedvenc italát.


A lagerek kedvelőinek ajánljuk a hagyományos cseh eljárással hosszan erjesztett, pilseni alapanyagok
felhasználásával készült FIRST Pilsnert, míg a felsőerjesztésű sörökre szavazóknak a Rothbeer Távoli
Galaxist, az ausztrál galaxy komló egyedi aromájával fűszerezett tipikus amerikai IPA-ját javasoljuk. A
trópusi ízeket előnyben részesítők számára a HopTop Tropical Swinger Club a jolly joker, mely
tizenegy egzotikus gyümölcs hozzáadásával készült. Ha pedig valaki egy kicsit egyszerűbb, mégis
különleges ízekre vágyik, annak tökéletes választás a Monyo Schatz Hefeweizen, mely maximális
mértékben hordozza a bajor búzára jellemző stílusjegyeket. Banános, szegfűszeges illatát egy kis
citrusosság egészíti ki.


A Krúzer létrejöttét Rejtő Jenő ihlette meg, aki sokat tevékenykedett a kerületben, nem kevés
vendéglátóhelyet meglátogatva. Az elveszett cirkáló című regénye - ami lényegében a cruiser magyar
fordítása - inspirálta a helyet, melynek fő mondanivalója, hogy a hedonizmus egyenlő a megfizethető
jóléttel, azaz a jól evéssel és jól ivással. A bár a különleges sörök mellett minőségi italokkal; kiváló
koktélokkal és jó borokkal vár minden vendéget, az itallapon továbbá kiemelt szerepet kapnak a
különleges kávék is. Az italok mellé természetesen étel is dukál: az étlapot a bár jellegéhez állították
össze, klasszikus hamburgerekkel, ízletes grillkolbászokkal és mexikói tortillalepényekkel.

dr. Kovács T. Lóránt

VII. Food Truck Show Budapest (2018) borítóképe

VII. Food Truck Show Budapest (2018)


A hazai street food legnagyobbjai immáron hetedik alkalommal gyűlnek össze, hogy megmutassák mi az, ami a különleges konyháktól a hazaiig, a hamburgertől a gazdagon rakott, mártott szendvicseken át a kézműves sörökig lázban tartotta idén Budapestet. A rendezvény helyszíne a jól bevált Kincsem park, ahol idén is ló- és agárversenyekkel, utcazenészekkel, utcazenészekkel és gyerekprogramokkal várnak benneteket.

2018.05.04. - 2018.05.06.
Macaron Nap a TESLA Budapestben március 20-án borítóképe

Macaron Nap a TESLA Budapestben március 20-án


A Macaron Napot (Macaron Day, Jour du Macaron) Párizsban és New Yorkban, több, mint 10 éve ünneplik, 2012 óta pedig Magyarországon is csatlakoztunk a különleges, színes francia édesség ünnepéhez. Idén a TESLA Budapestben kóstolhatod meg a legfinomabb macaronokat!

2018.03.20. - 2018.03.20.
Csak a Mentes Tavaszi Vásár - Mindenmentes Egészséges Egy Helyen borítóképe

Csak a Mentes Tavaszi Vásár - Mindenmentes Egészséges Egy Helyen


A Csak a Mentes csapata sok éves tapasztalattal a háta mögött, elérkezettnek érezte az időt arra, hogy egy tavaszi vásár keretein belül egy helyen vonultassa fel a hazánkban megtalálható mentes termékek legjavát, bemutatva azokat a vállalkozásokat, akik a műfaj legfinomabb mentes termékeit gyártják, kínálják vagy forgalmazzák.

2018.04.14. - 2018.04.15.

Gastro Hírek

Advent a Pancs-gasztroplaccon borítóképe

Advent a Pancs-gasztroplaccon


Birsalmás székelykáposzta, almapuncs, egyedi ékszerek - a Pancs Gasztroplacc advent alkalmából különleges dolgokkal vár benneteket.

2017.12.15.
Készülj az ünnepekre a Larussal! borítóképe

Készülj az ünnepekre a Larussal!


Bajai halászlé gyufatésztával, korianderes lazac, kacsacomb meggyes lilakáposztával, flódni, sóskaramell torta – csak egy pár étel a Larus Étterem ünnepi kínálatából. A menüt Várvizi Péter chef állította össze, figyelembe véve a magyar szokásokat és a szezonális alapanyagok használatát.

2017.12.10.
Megújult választékkal vár Budapest legjobb mexikói étterme: a Calavera  borítóképe

Megújult választékkal vár Budapest legjobb mexikói étterme: a Calavera


A tavaly ősszel nyílt mexikói étterem a téli hónapokra új étlappal, izgalmas új fogásokkal készül. Az étterem szemtelenül fiatal séfje, a 24 éves Elek Krisztián ügyesen frissített az étlapon, meghagyva a nagy kedvenceket, beemelve a mexikói és a tex-mex konyha legizgalmasabb fogásait.

2017.12.03.