2017.12.03.

Megújult választékkal vár Budapest legjobb mexikói étterme: a Calavera

A tavaly ősszel nyílt mexikói étterem a téli hónapokra új étlappal, izgalmas új fogásokkal készül. Az étterem szemtelenül fiatal séfje, a 24 éves Elek Krisztián ügyesen frissített az étlapon, meghagyva a nagy kedvenceket, beemelve a mexikói és a tex-mex konyha legizgalmasabb fogásait.


Krisztián fiatal kora ellenére már szép szakmai múltat tudhat magáénak. A Budapest Marriott Hotelből induló szakács - a belvárosi Bigfish konyháját követően - meg sem állt Thaiföldig, ahol magánséfként dolgozott, világhírű modellek számára állította össze a tökéletes ételsorokat. Thaiföld után tavaly ősszel tért vissza Magyarországra és rögvest az épp akkor nyíló Calavera Budapest csapatába került. Az étterem korábbi séfjétől rengeteget tanult, de Krisztiánt saját érdeklődése is hajtotta, hajtja, tüzetesebben megismerkedett a mexikói gasztronómiával, a hagyományokkal és a használt alapanyagokkal. Ezt a szerzett tudást kamatoztatja most, mint a Calavera Budapest konyhafőnöke.

 


Calavera Budapest


A megújult újpesti főtéren található Calavera Budapest étterem klasszikus mexikói fogásokkal és szédítően gazdag italkínálattal várja vendégeit. A főként hagyományos mexikói ételeket kínáló étterem kínálatában a tradicionális ízek és alapanyagok jelennek meg, színes és izgalmas formában, amelyet számos figyelemfelkeltő apróság tesz még teljesebbé.

 


Az ételek mellett a Calavera Budapestben nagy hangsúlyt kapnak a mexikói italok, itt található az ország egyik legnagyobb tequilaválasztéka, amely a teljes palettát lefedi, így mindenki kedve szerint válogathat a különféle italok között. A tequilán kívül egyedi rumokkal, különféle - házi szörpökkel kombinált - koktélokkal, kukoricaszörp alapú limonádéval és Rizmajer Cortes kukoricasörrel várják a vendégeket.

 

Gerlachfalvy Réka

Gastro hírek