2017.12.03.

Megújult választékkal vár Budapest legjobb mexikói étterme: a Calavera

A tavaly ősszel nyílt mexikói étterem a téli hónapokra új étlappal, izgalmas új fogásokkal készül. Az étterem szemtelenül fiatal séfje, a 24 éves Elek Krisztián ügyesen frissített az étlapon, meghagyva a nagy kedvenceket, beemelve a mexikói és a tex-mex konyha legizgalmasabb fogásait.


Krisztián fiatal kora ellenére már szép szakmai múltat tudhat magáénak. A Budapest Marriott Hotelből induló szakács - a belvárosi Bigfish konyháját követően - meg sem állt Thaiföldig, ahol magánséfként dolgozott, világhírű modellek számára állította össze a tökéletes ételsorokat. Thaiföld után tavaly ősszel tért vissza Magyarországra és rögvest az épp akkor nyíló Calavera Budapest csapatába került. Az étterem korábbi séfjétől rengeteget tanult, de Krisztiánt saját érdeklődése is hajtotta, hajtja, tüzetesebben megismerkedett a mexikói gasztronómiával, a hagyományokkal és a használt alapanyagokkal. Ezt a szerzett tudást kamatoztatja most, mint a Calavera Budapest konyhafőnöke.

 


Calavera Budapest


A megújult újpesti főtéren található Calavera Budapest étterem klasszikus mexikói fogásokkal és szédítően gazdag italkínálattal várja vendégeit. A főként hagyományos mexikói ételeket kínáló étterem kínálatában a tradicionális ízek és alapanyagok jelennek meg, színes és izgalmas formában, amelyet számos figyelemfelkeltő apróság tesz még teljesebbé.

 


Az ételek mellett a Calavera Budapestben nagy hangsúlyt kapnak a mexikói italok, itt található az ország egyik legnagyobb tequilaválasztéka, amely a teljes palettát lefedi, így mindenki kedve szerint válogathat a különféle italok között. A tequilán kívül egyedi rumokkal, különféle - házi szörpökkel kombinált - koktélokkal, kukoricaszörp alapú limonádéval és Rizmajer Cortes kukoricasörrel várják a vendégeket.

 

Gerlachfalvy Réka

Megnyitott a Krúzer, a legújabb kézműves soroző borítóképe

Megnyitott a Krúzer, a legújabb kézműves soroző


A Klauzál utcában található Krúzer elsősorban a magyar kisüzemi sörökre helyezi a hangsúlyt- legyen az akár búza, pilsner, IPA, APA, stout, porter vagy egyéb sörfajta. A bár fő célja, hogy a sokszínű kínálat alatt minden ínyenc sörfogyasztó megtalálja a kedvenc italát.

2018.12.15.
VII. Food Truck Show Budapest (2018) borítóképe

VII. Food Truck Show Budapest (2018)


A hazai street food legnagyobbjai immáron hetedik alkalommal gyűlnek össze, hogy megmutassák mi az, ami a különleges konyháktól a hazaiig, a hamburgertől a gazdagon rakott, mártott szendvicseken át a kézműves sörökig lázban tartotta idén Budapestet. A rendezvény helyszíne a jól bevált Kincsem park, ahol idén is ló- és agárversenyekkel, utcazenészekkel, utcazenészekkel és gyerekprogramokkal várnak benneteket.

2018.05.04. - 2018.05.06.
Macaron Nap a TESLA Budapestben március 20-án borítóképe

Macaron Nap a TESLA Budapestben március 20-án


A Macaron Napot (Macaron Day, Jour du Macaron) Párizsban és New Yorkban, több, mint 10 éve ünneplik, 2012 óta pedig Magyarországon is csatlakoztunk a különleges, színes francia édesség ünnepéhez. Idén a TESLA Budapestben kóstolhatod meg a legfinomabb macaronokat!

2018.03.20. - 2018.03.20.

Gastro Hírek

Megnyitott a Krúzer, a legújabb kézműves soroző borítóképe

Megnyitott a Krúzer, a legújabb kézműves soroző


A Klauzál utcában található Krúzer elsősorban a magyar kisüzemi sörökre helyezi a hangsúlyt- legyen az akár búza, pilsner, IPA, APA, stout, porter vagy egyéb sörfajta. A bár fő célja, hogy a sokszínű kínálat alatt minden ínyenc sörfogyasztó megtalálja a kedvenc italát.

2018.12.15.
Advent a Pancs-gasztroplaccon borítóképe

Advent a Pancs-gasztroplaccon


Birsalmás székelykáposzta, almapuncs, egyedi ékszerek - a Pancs Gasztroplacc advent alkalmából különleges dolgokkal vár benneteket.

2017.12.15.
Készülj az ünnepekre a Larussal! borítóképe

Készülj az ünnepekre a Larussal!


Bajai halászlé gyufatésztával, korianderes lazac, kacsacomb meggyes lilakáposztával, flódni, sóskaramell torta – csak egy pár étel a Larus Étterem ünnepi kínálatából. A menüt Várvizi Péter chef állította össze, figyelembe véve a magyar szokásokat és a szezonális alapanyagok használatát.

2017.12.10.