Bitang Burger – Alsóörs

-
Balaton, 2022.03.01.

Bitang Burger – Alsóörs

Azt hihetjük, hogy a Balatonnál a partnál történik minden, de ez nem teljesen igaz és erre tökéletes példa Alsóörsön, a Bitang Burger is: egy kicsit távolabb a parttól, a sportcsarnoknál csoda történik!Sőt, ez a csoda télen-nyáron történik, így bármikor mehettek hozzájuk!


Nem fogok meglepetést mondani, hogy burgereket készítenek, de azokat profi módon.

Az egész még 2018-ban kezdődött,amikor Mária és Olivér a párkapcsolatuk elején közös dologba akartak fogni, majd őket támogatva Olivér testvére Balázs, aki 9 év után Hollandiából jött haza, elhatározták, hogy csinálnak egy jó hamburgerezőt. És az álmuk megvalósult, mégpedig a pandémia kellős közepén, 2021 márciusában!

Butang Burger - kívülről

A Bitang Burger egy kis sarki helyen található – ezért érdemes asztalt foglalni, de minden megvan, ami szükséges egy jó hamburger készítéséhez, sőt, ennél is több, mert kint a teraszon van egy smokerük, amiben pulled-pork-hoz készül a hús.

Bitang Burger - smoker

Nincs túl sok fajta burger az étlapon, de mindig van egy különlegesség. Amikor náluk jártunk épp egy raclette-burger volt a specialitás (tudjátok, amikor egy nagy sajt felületét felmelegítik és egy késsel rátessékelik a megolvadt sajtot – biztos láttatok már ilyen videókat az instagramon – na pont ilyen van náluk...)

Bitang Burger - raclette burger

Mi sem mutatja jobban, hogy mennyire kedvelt a hely, mint az, hogy néha a napi alapanyagot már délutánra kiárusítják, így ha ez bekövetkezik, akkor már nem lehet aznap hambugert kapni náluk. És igen, ilyen szokott lenni, mert van olyan, hogy kígyózik a sor a pavilonjuk előtt. De aggodalomra nincs ok, ilyenkor is lehet náluk enni, csak legfeljebb másik ételt.

Bitang Burger - belső tér

Italban is széles választékuk van: kézműves és csapolt sörök, helyi borok, limonádék, spéci üdítők vannak az itallapon – a klasszikus italválaszték mellett.

Butang Burger - italok

Szóval, ha még nem voltatok náluk és a Balaton északi partjánál jártok (Alsóörsön), akkor kanyarodjatok fel hozzájuk, megéri! (Ha a klasszikus Michelin csillagokat vesszük alapul, akkor két csillagot érdemelnének: vagyis „ az adott étterem kiváló konyhát visz, ha a környéken jár, keresse fel, ugyanis megér egy kitérőt”).

Azt javasoljuk, hogy Bitang Burgert feltétlen kóstoljátok meg. Hogy mi is van benne? Nézzétek meg a videót, abban bemutajtuk:





Bitang Burger elérhetőségei:

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Bitang Burger – Alsóörs magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Bitang Burger – Alsóörs magazin cikk? Írd meg véleményed!

Bitang Burger – Alsóörs cikkhez kapcsolódó helyek

További Gastro magazin cikkek

Év fagylaltja 2025 - Dörgicsei mandulás

Az Év Fagylaltja versenyre idén öt kategóriában rekordszámú, összesen 100 fagylalt nevezése érkezett, és a korábbi évek díjnyertes magyar fagylalt remekeivel együtt több mint 130 féle fagylalt volt kóstolható az egész napos rendezvény alatt.

év fagylaltja, 2025.05.31.

3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan

Három új, tematikus degusztációs menüsort vezetett be az Újváros Bisztró (Szarvas), Békés megye első Michelin Bib Gourmand-ajánlott étterme. Az „Innen”, „Onnan” és „Mindenhonnan” elnevezésű ételsorokat Piltz Zoltán séf álmodta meg, a helyi alapanyagok tiszteletére, valamint a magyar konyha újraértelmezésére és a nemzetközi ízvilág bemutatására építve.

menüvariációk, 2025.05.22.

Balaton Fagyija 2025.

A Balaton Fagyija választás nem csupán egy évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő verseny, hanem a minőségi kézműves fagylaltok ünnepe. A szakértő zsűri több mint 30 egyedi és izgalmas fagylaltkreációt kóstolt meg, hogy kiválassza a régió legkiemelkedőbb ízét.

Balaton, 2025.05.20.

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

"narrow"
Gear.svg