Bodrogi café & restaurant

-
étteremkritika, 2012.07.30.

Bodrogi café & restaurant

Modern, trendi éttermeket teszteltünk az elmúlt hetekben. Olyan étteremkritikákat osztunk most meg veletek, amely vendéglátóhelyeket a nyár derekán is szívesen ajánlunk. Igényesen elkészített ételek, jó fej szakácsok, terasz, frissítő koktélok, napsütés...


Étteremkritikáink sorában első a BODROGI café & restaurant, amely Budán, a BAH csomópont közelében, a Hegyalja út - Fürj utca sarkán, jól megközelíthető helyen, egy modern épület, mini üzletház földszintjén található.
Aprócska, de ápolt zöld gyepszőnyeg veszi körül, kiülős asztalai elsősorban a Fürj utcai teraszon találhatóak, ezzel is biztosítva, hogy étkezés közben kevéssé legyen zavaró az autóforgalom.
Bodrogi Gyula színművész a névadó, a fia vezette családi étterem házias konyhájával vár minket, több tradicionális, de korunk igényei szerint újragondolt magyar ételekkel, köztük a színészlegenda saját receptjeivel (pl. híres a Bodrogi-féle "duplalecsó", amely egy balul elsült lecsókészítés eredménye).

Új az étterem, ízléses megjelenésű, még be kell járatódnia, szerintünk ígéretes próbálkozás.

A BODROGI ÉTTEREM egy trendi, modern hely, illik a "modern éttermek" felsorolásunkba. A kiszolgálás gyorsasága és a pincérek felkészültsége hagyott némi kívánni valót maga után tesztelésünk során, de a személyzet kedvessége könnyen feledteti a kis malíciát. Különösen jó hely családi vacsorákra, mi például az egyik tesztelés alkalmával születésnapot ünnepeltünk itt, szűk családi körben. Jó ötlet az idősebb nagyszülőket elhozni ide, különösen azokat, akik szeretik a hagyományos, ám mégis modern stílusban elkészített hazai fogásokat.

Kitűnő helyen található, a XI. Kerületben amúgy is vadászni kell az említett alkalmakra alkalmas éttermeket, mert hát ki ne unná már a pizzázókat, a lepukkant régi pincehelyiségekben található, közepes minőségű hétvégi ebédelőhelyeket? A Bodrogi alkalmas reggelizésre vagy délelőtti kávézásra ugyanúgy, mint 4-6 fős kellemes esti vacsorákra, hétvégi családi ebédekre. A berendezés és a fekvés miatt nem mondhatnám gyermekközpontúnak, viszont jó megoldás a felnőttebb gyermekekkel rendelkező, már idősebb, étterembe járó generációnak. Az éttermet körülölelő külső terasz pár asztal csak, de alkalmas délutáni ejtőzésre. Könnyű parkolási lehetőség és jó a megközelíthetősége akár közlekedési eszközzel is (pl. 61-es villamossal).

A személyzet bájos, kedves, ám van még mit tanulniuk, ha ugyanis nem jól látható helyen foglalunk helyet, mondjuk a bejáratnál vagy a terasz sarkán, könnyen előfordulhat hogy akár 10 percet is várni kell, míg ismét arra járnak.

A hely említésre méltó különlegessége "látványkonyha", ugyanis vannak olyan asztalok, ahol étkezés közben üvegfalon át látható a konyha belseje és az ott folyó munka.
Az egész étterem modern, nem giccses, különleges a tapéta. A falakon bekeretezett fotók, amelyeken színészek, előadások láthatóak, élükön Bodrgoi Gyulával és partnereivel. Jó betérni ide, mert barátságos, hangulatos az étterem, nem annyira zajos, ahhoz képest sem, hogy lényegében a BAH csomópont szomszédságában vagyunk.

Étlapjuk összesen egy A/4-es oldal, de jó olvasni, elképzelni az ételeket (pl. duplalecsó, remegős túrógombóc /nem is gombóc/), elidőzni azon a pár ételen, amit készítenek. Szeretem az olyan éttermeket, ahol kevés étel van, így nagyobb biztonsággal lehet nem mellényúlni.

Modern a felfogásuk, hiszen napjaink divatját követik: ízelítő előzi meg a rendelést, amikor ott voltunk, például nyers sárgarépát hoztak tejfölös mártogatóssal. A spárga rizottó pirított zsenge cukkinivel tényleg zsenge volt, könnyű, ajánljuk a kevesebbet fogyasztó női vendégeknek vagy az idősebb nagyszülőknek. A római saláta vaslapon sült csirkemellel, kedvenc mártásukkal ízletes, valóban különleges a mártás, emiatt érdemes máskor is visszajönni. Kóstolt főételeik közül talán csak a harcsafilé roston, tejfölös lecsóval, kemencés csuszával volt felejthető, amiket kóstoltunk még (pl. duplalecsó), mind nagyon ízlett.
Desszertként sajttortát kértünk mentás eperraguval és megkóstoltuk a remegős túró gombócot is. A torta finom, de semmi extra, a mentás eperragu viszont különleges. A remegős túrógombóc, bevallom az egyik legfinomabb túrógombóc, amit valaha életemben ettem. Omlós, ízletes, könnyű. Tényleg nem is gombóc. Legfőképp emiatt vissza kell jönni máskor is.
Miután a hely nemrég nyitott, így minden új és modern, a wc-jük nagyon tiszta, a teraszt körülvevő fű és a növények pedig ápoltak, csak bízhatunk abban, hogy az igényes családi tulajdonosi kör megtartja a színvonalat.


CÍM: 1124 Budapest, Fürj utca 2.

NYITVATARTÁS: Hétfő-Vasárnap: 08:00-23:30

ASZTALFOGLALÁS: 1/784-3023

SÉF: Zoboki Zoltán

WEB: www.bodrogietterem.hu (fejlesztés alatt)

Facebook: www.facebook.com/bodrogietterem

Tetszett a(z) Bodrogi café & restaurant magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Bodrogi café & restaurant magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban

VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.

éttermek, 2025.04.29.

Angyalhaj csokoládéból fagylalt

A dubaji csoki őrület után idén tavasszal a rózsaszínű angyalhaj csokoládéért rajonganak magyarok tömegei. Jakabfi Dávid patissier pedig rögtön fagylalt formába öntötte a megjelenésében és ízvilágában is egyedi édességet. A puncsból, ruby csokiból, pisztáciából és török vattacukorból készülő fagyit már most annyira imádja mindenki, hogy sorok állnak érte Nagykanizsán.

gastro érdekesség, 2025.04.20.

"narrow"
Gear.svg