Buda Gourmet – market & bistro

-
étteremkritika, 2015.10.26.

Buda Gourmet – market & bistro

Óbuda gastro fellegvárában a volt Új-Udvarban nyílt meg a Buda Gourmet market & bistro, közel 3.000 négyzetméter alapterületen, így itt tényleg mindent megtalál, aki minőségi alapanyagot keres (a cápauszonytól a krokodik steak-ig tényleg mindent...)


Manapság egyre több olyan hely nyílik ami egyszerre több funkcióval is rendelkezik. Így van ez a volt Új-Udvar, monstani nevén Budai Entertainment&Gastro (B.E&G) központ (vagy ahogy a rossznyelvek hívják, a Budai Gozsduban) aljában nyílt Buda Gourmet esetében is: gourmet supermarket mellett egy bisztró is helyet kapott, így hogyha megyünk vásárolni akkor vásárlás előtt-után be tudunk ülni hozzájuk. A bevásárlást összekapcsolhatjuk reggelivel, ebéddel vagy a vacsorával.

 

Buda Gourmet

 


Maga a gourmet supermarket nagy árukészlettel, széles kínálattal rendelkezik és végre széles körben elérhetőek azok a termékek, amiket ideig csak Nyugat-Európában lehetett megvenni.

 

Buda Gourmet - market

 

A bisztró részének pedig az specialitása hogy az A’la carte étlap mellett büfé rendszerben, all-you-can-eat alapon lehet enni. A hely nagy előnye lesz, hogy reggelit is kínál. Aki a környéken van nap elején, az jó környezetben tud minőségi reggelit fogyasztani. Véleményünk szerint különösen kedvelt lesz üzleti reggelik helyszíneként – amint elkészül a Bécsi út felújítása.


Az egészének vagy előnye, hogy könnyű parkolni hiszen több, mint 300 férőhely vár mindenkit. 


Buda Gourmet bistro

A Bisztró része letisztult belsővel rendelkezik, amit egy ilyen helytől elvárunk. Jellemző rá a természetes anyagok használta: fa, bőr, bronz, ezzel is barátságos, de minőségi hangulatot sugározva.

 

Buda Gourmet

 

 

Jól elszeparált boxok vannak, viszont megvannak a nagyobb asztalok is a nagyobb asztaltársaság számára. 

 

Buda Gourmet - bistro

 

 

Érdemes megnézni a grillpult kínálatát: nem mindennapi érdekességet is felfedezhetünk (többek között cápa-, kenguru- vagy krokodil steak, békacomb – illetve az összes többi ételhez kíváló alapanyagot szolgáltat az market része).

 

Buda Gourmet

 

 

Mindehhez pedig a megfelelő borválasztásban Molnár György sommelier segít nekünk. (Molnár György neve onnan lehet ismerős, hogy 2013-ban ő lett az év sommelierje, illete a Magyar Sommelier Szövetség alapítótagja volt)

 

Buda Gourmet - Molnár György

 

 

Buda Gourmet market

Sokaknak ismerős lesz a helyszín ugyanis az Új-Udvar aljában, a korábbi CBA helyén nyílt a gourmet bolt, piactér, market.

 

Buda Gourmet - market

 

 

Ennek nagy előnye többi gourmet bolttal szemben, hogy a szokásos gourmet boltoknál nagyobb (közel 2000 négyzetméteres) alapterületen, széles kínálattal várja a látogatókat.

 

Buda Gourmet - market

 

 

Ez a bolt főleg a Culinarisnak lesz a kihívója mert itt (is) minőségi vagy különleges alapanyagokat lehet vásárolni – igen nagy választékban: kb 45.000 cikkelem található a marketben. Sőt, a budai részről érkezők számára jobban megközelíthető a többi hasonló boltnál.

 

Buda Gourmet - market

 

Ki kell emelni a széles sajt kínálatot (114 féle sajt volt tesztelésünkkor) a friss hal kínálatot (ahol hétfőtől péntekig naponta érkezik a firss halszállítmány) és a hús pultot és a húsérlelő üvegkamrát, ahol 7-28 napig érlelik számunkra a steakhúsokat, hogy biztos a legjobbat kapjuk.

 

Buda Gourmet - market

 

Ahogy ennek egy gourmet helyen lennie kell, külön kollégák vezetik az egyes részeket, akiket telefonon is el lehet érni és a megrendelést közvetlenül nekik leadni, így biztosak lehetünk abban, hogy a legjobbat fogják nekünk ajánlani.


Érdemes körülnézni a piactéren, mert nemcsak a termékekben figyelnek arra, hogy bio termékek is elérhetőek legyenek, hanem az egész környezet úgy van kialakítva, mintha tényleg egy piacon lennénk.

 

Buda Gourmet - market

 

 

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Buda Gourmet – market & bistro magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Buda Gourmet – market & bistro magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Év fagylaltja 2025 - Dörgicsei mandulás

Az Év Fagylaltja versenyre idén öt kategóriában rekordszámú, összesen 100 fagylalt nevezése érkezett, és a korábbi évek díjnyertes magyar fagylalt remekeivel együtt több mint 130 féle fagylalt volt kóstolható az egész napos rendezvény alatt.

év fagylaltja, 2025.05.31.

3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan

Három új, tematikus degusztációs menüsort vezetett be az Újváros Bisztró (Szarvas), Békés megye első Michelin Bib Gourmand-ajánlott étterme. Az „Innen”, „Onnan” és „Mindenhonnan” elnevezésű ételsorokat Piltz Zoltán séf álmodta meg, a helyi alapanyagok tiszteletére, valamint a magyar konyha újraértelmezésére és a nemzetközi ízvilág bemutatására építve.

menüvariációk, 2025.05.22.

Balaton Fagyija 2025.

A Balaton Fagyija választás nem csupán egy évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő verseny, hanem a minőségi kézműves fagylaltok ünnepe. A szakértő zsűri több mint 30 egyedi és izgalmas fagylaltkreációt kóstolt meg, hogy kiválassza a régió legkiemelkedőbb ízét.

Balaton, 2025.05.20.

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

"narrow"
Gear.svg