Charlie Loft – a közösségi étterem

-
étteremkritika, 2021.08.17.

Charlie Loft – a közösségi étterem

Házi burger, mexikói finomságok, bisztró menü és hétvégi buli – csak egy pár dolog a sok közül, amiért ajánljuk a Charliet.


Valami Amerika, kicsit így éreztük magunkat az Újpest központjához viszonylag közel található vendéglátóhelyen, amely ebédidőben bisztró, délután kávézó, este bár, hétvégeken pedig bulik és baráti összejövetelek helyszíne. A hangulatos kert már csak ráadás.


Charlie Loft, Újpest

A Charlie Loft 2013 tavaszán nyitotta meg a kapuit azzal a céllal, hogy színt vigyen a külvárosi hétköznapokba. Ráadásul itt a lelkesedés párosult a szakértelemmel.

 

 

Az éttermet egy régi gyárépület, tágas blokkjában alakították ki, innen a loft elnevezés. A Charlie pedig a Piedone-filmek legendás alakjára: Bud Spencerre utal. Ráadásul a kiváló olasz színész életnagyságú portréjával is szemezhettek az étterem-részben. Arról nem is beszélve, hogy különleges hagymás-chilis babot is készítenek, amit valószínűleg a filmcsillag is szívesen megkóstolna.


Ételek a Charlie Loftban

A helyi igényeket felmérve hétfőtől-péntekig ebédidőben a bisztró menüé a főszerep. A heti ajánlatban mindig két leves, hat különböző főétel, egy desszert szerepel. Ezt kiegészíti a napi ajánlat. 

 

Tetszés szerint kérhettek kétfogásos menüt, vagy három fogást, amit kedvezményesen kínált salátával és itallal egészíthettek ki. Ebédidőben olyan házias fogások kerülnek az asztalra, mint például a csirkeraguleves, húsleves vagy a csirkepaprikás galuskával.

 

 

Késő délután és este pedig a street food fogások és a sörkorcsolyák hódítanak, bár a népszerű  hamburgereket sokan ebédre is szívesen fogyasztják. A burgerek nem csak kiadósak, hanem finomak is.

 

Kézműves az összes változat, még a szósz is helyben készül. Újdonság a Chuck burger, amit a pici, de annál erősebb jalapeno paprikával és az amerikai káposztasalátával (coleslaw-val) kínálnak. Külön dícséretes, hogy a ropogós steak burgonya is helyben készül.

 

 

A hamburger népszerűségével már csak a csirkés, babpürés burrito vetekszik, amit kukoricacsipsszel (nachos) és mártogatóssal tálalnak. Kukoricacsipszet egyébként önállóan is kérhettek. 

 

Ezek az ételek arra is kiválóak, hogy egy pohár minőségi csapoltsör mellett a haverokkal közösen nézzétek meg a meccset. A Charlie-ból természetesen a nők sincsenek kirekesztve. A finom koktélok, a házi limonádék - amiből a legvagányabb: a mentaszirupos Charlie limonádé - mellett remek csajos estéket rendezhettek.

 

 

A Charlie óriási előnye a különterem, amit tulajdonképpen koncerteremként is nevezhetnénk. Ez a helyiség egy igazi közösségi tér, ahol péntek esténként és szombat esténként ismert és amatőr zenekarok lépnek fel, karaoke bulikat, filmklubokat tartanak, de arra is alkalmas, hogy születésnapi bulikat, privát összejöveteleket rendezzetek itt.

 

Az árak valamivel mérsékeltebbek a belvárosi helyekél. A kétfogásos menü 990 forint, amíg a háromfogásos 1250 forint, a napi ajánlat az ételtől függően 1280 és 1480 forint között mozog, 5 dl limonádéért 550 és 590 forintot kérnek, 4 dl csapolt Tuborg Green-ért pedig 390 forintot kell fizetnetek.

 

 

 

A Charlie Loft és a jövő

 

A tulajdonos-üzletvezetőnek sok-sok terve van. A hangulatos kerthelyiségben valószínűleg a nyári szezonban grill-terasz nyílik. A különtermet folyamatosan alakítják, várhatóan új programként tematikus boresteket is szerveznek majd. Az ételválaszték is folyamatosan bővül.

 

 

 

Tetszett a(z) Charlie Loft – a közösségi étterem magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Charlie Loft – a közösségi étterem magazin cikk? Írd meg véleményed!

Charlie Loft – a közösségi étterem cikkhez kapcsolódó helyek

További Gastro magazin cikkek

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban

VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.

éttermek, 2025.04.29.

Angyalhaj csokoládéból fagylalt

A dubaji csoki őrület után idén tavasszal a rózsaszínű angyalhaj csokoládéért rajonganak magyarok tömegei. Jakabfi Dávid patissier pedig rögtön fagylalt formába öntötte a megjelenésében és ízvilágában is egyedi édességet. A puncsból, ruby csokiból, pisztáciából és török vattacukorból készülő fagyit már most annyira imádja mindenki, hogy sorok állnak érte Nagykanizsán.

gastro érdekesség, 2025.04.20.

Londoni városnézés egy guruló cukrászdában

Ha azt hitted, Londonban már mindent láttál, biztosíthatlak, hogy nem így van. A Brigit’s Bakery ikonikus emeletes busza egy guruló cukrászda, ami nemcsak a látványról, hanem a gasztroélmányről is szól: miközben elhaladsz a Buckingham-palota, a Big Ben és a London Eye előtt, egy finom eperlekvárba mártott scone-t majszolsz, miközben illatos Earl Grey gőzölög a kezedben.

gastro érdekesség, 2025.04.15.

"narrow"
Gear.svg