Charlie Loft – a közösségi étterem

-
étteremkritika, 2021.08.17.

Charlie Loft – a közösségi étterem

Házi burger, mexikói finomságok, bisztró menü és hétvégi buli – csak egy pár dolog a sok közül, amiért ajánljuk a Charliet.


Valami Amerika, kicsit így éreztük magunkat az Újpest központjához viszonylag közel található vendéglátóhelyen, amely ebédidőben bisztró, délután kávézó, este bár, hétvégeken pedig bulik és baráti összejövetelek helyszíne. A hangulatos kert már csak ráadás.


Charlie Loft, Újpest

A Charlie Loft 2013 tavaszán nyitotta meg a kapuit azzal a céllal, hogy színt vigyen a külvárosi hétköznapokba. Ráadásul itt a lelkesedés párosult a szakértelemmel.

 

 

Az éttermet egy régi gyárépület, tágas blokkjában alakították ki, innen a loft elnevezés. A Charlie pedig a Piedone-filmek legendás alakjára: Bud Spencerre utal. Ráadásul a kiváló olasz színész életnagyságú portréjával is szemezhettek az étterem-részben. Arról nem is beszélve, hogy különleges hagymás-chilis babot is készítenek, amit valószínűleg a filmcsillag is szívesen megkóstolna.


Ételek a Charlie Loftban

A helyi igényeket felmérve hétfőtől-péntekig ebédidőben a bisztró menüé a főszerep. A heti ajánlatban mindig két leves, hat különböző főétel, egy desszert szerepel. Ezt kiegészíti a napi ajánlat. 

 

Tetszés szerint kérhettek kétfogásos menüt, vagy három fogást, amit kedvezményesen kínált salátával és itallal egészíthettek ki. Ebédidőben olyan házias fogások kerülnek az asztalra, mint például a csirkeraguleves, húsleves vagy a csirkepaprikás galuskával.

 

 

Késő délután és este pedig a street food fogások és a sörkorcsolyák hódítanak, bár a népszerű  hamburgereket sokan ebédre is szívesen fogyasztják. A burgerek nem csak kiadósak, hanem finomak is.

 

Kézműves az összes változat, még a szósz is helyben készül. Újdonság a Chuck burger, amit a pici, de annál erősebb jalapeno paprikával és az amerikai káposztasalátával (coleslaw-val) kínálnak. Külön dícséretes, hogy a ropogós steak burgonya is helyben készül.

 

 

A hamburger népszerűségével már csak a csirkés, babpürés burrito vetekszik, amit kukoricacsipsszel (nachos) és mártogatóssal tálalnak. Kukoricacsipszet egyébként önállóan is kérhettek. 

 

Ezek az ételek arra is kiválóak, hogy egy pohár minőségi csapoltsör mellett a haverokkal közösen nézzétek meg a meccset. A Charlie-ból természetesen a nők sincsenek kirekesztve. A finom koktélok, a házi limonádék - amiből a legvagányabb: a mentaszirupos Charlie limonádé - mellett remek csajos estéket rendezhettek.

 

 

A Charlie óriási előnye a különterem, amit tulajdonképpen koncerteremként is nevezhetnénk. Ez a helyiség egy igazi közösségi tér, ahol péntek esténként és szombat esténként ismert és amatőr zenekarok lépnek fel, karaoke bulikat, filmklubokat tartanak, de arra is alkalmas, hogy születésnapi bulikat, privát összejöveteleket rendezzetek itt.

 

Az árak valamivel mérsékeltebbek a belvárosi helyekél. A kétfogásos menü 990 forint, amíg a háromfogásos 1250 forint, a napi ajánlat az ételtől függően 1280 és 1480 forint között mozog, 5 dl limonádéért 550 és 590 forintot kérnek, 4 dl csapolt Tuborg Green-ért pedig 390 forintot kell fizetnetek.

 

 

 

A Charlie Loft és a jövő

 

A tulajdonos-üzletvezetőnek sok-sok terve van. A hangulatos kerthelyiségben valószínűleg a nyári szezonban grill-terasz nyílik. A különtermet folyamatosan alakítják, várhatóan új programként tematikus boresteket is szerveznek majd. Az ételválaszték is folyamatosan bővül.

 

 

 

Tetszett a(z) Charlie Loft – a közösségi étterem magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Charlie Loft – a közösségi étterem magazin cikk? Írd meg véleményed!

Charlie Loft – a közösségi étterem cikkhez kapcsolódó helyek

További Gastro magazin cikkek

Újratervezésre van szükség a vidéki vendéglátásban

Chef Market tulajdonosa szerint vidéken gyakorlatilag nincs esélye talpon maradni azoknak a gasztrovállalkozásoknak, melyet nem család üzemeltet. Sarkos vélemény ez akkor, amikor egyre több óriási vagy luxusberuházás érkezik vidékre, miközben a lokális vendégek száma korlátos, a vásárlóerő szintén.

éttermek, 2025.06.11.

Évente 50 ezer burgert ad el az alsóörsi Bitang Burger

Kovács Balázs és Kovács Olivér már fiatalkorában álmodozott egy saját vendéglátóhelyről, az elhatározás pedig 2017-ben egy vasárnapi közös pezsgőzéskor született meg bennük, immár Olivér párjával, Radnóti Máriával együtt. Mostanra több mint 100 ezer eladott hamburgerrel büszkélkedhetnek.

éttermek, 2025.06.06.

Év fagylaltja 2025 - Dörgicsei mandulás

Az Év Fagylaltja versenyre idén öt kategóriában rekordszámú, összesen 100 fagylalt nevezése érkezett, és a korábbi évek díjnyertes magyar fagylalt remekeivel együtt több mint 130 féle fagylalt volt kóstolható az egész napos rendezvény alatt.

év fagylaltja, 2025.05.31.

3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan

Három új, tematikus degusztációs menüsort vezetett be az Újváros Bisztró (Szarvas), Békés megye első Michelin Bib Gourmand-ajánlott étterme. Az „Innen”, „Onnan” és „Mindenhonnan” elnevezésű ételsorokat Piltz Zoltán séf álmodta meg, a helyi alapanyagok tiszteletére, valamint a magyar konyha újraértelmezésére és a nemzetközi ízvilág bemutatására építve.

menüvariációk, 2025.05.22.

Balaton Fagyija 2025.

A Balaton Fagyija választás nem csupán egy évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő verseny, hanem a minőségi kézműves fagylaltok ünnepe. A szakértő zsűri több mint 30 egyedi és izgalmas fagylaltkreációt kóstolt meg, hogy kiválassza a régió legkiemelkedőbb ízét.

Balaton, 2025.05.20.

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

"narrow"
Gear.svg