Megnyilt a Hemingway Cult & Bar Szombathelyen

-
étteremkritika, 2022.09.02.

Megnyilt a Hemingway Cult & Bar Szombathelyen

Egy korty nagyvilági frissesség – így tudnánk legegyszerűbben leírni, miről is szól a megújult Hemingway Szombathelyen.


Élő zene és prémium italok a Hemingway Cult & Barban

2022 Augusztus 5-én nyitotta meg újra kapuit a Hemingway Szombathelyen, ami már évekkel ezelőtt is kultikus színfoltja volt a városnak. Ez alapján született újjá, Hemingway Cult & Barként, hogy színesítse Szombathely izgalmas, nyüzsgő belvárosát. Exkluzív whiskey-, gin- és vodkakülönlegességekkel, prémium sörökkel és borokkal várja vendégeit a Hemingway csapata. A bár életében fontos szerepe van a kultúrának, a művészetnek, ahogy ezt a neve is mutatja. Szinte minden alkalommal élő zene várja az érdeklődőket, akik színes kulturális programok között is válogathatnak.
Hemingway Szombathely - rum XO

A bar inspirálója: Ernst Hemingway

A bár kialakítását Ernest Hemingway és világszemlélete inspirálta. A fiatalos csapat a régi, kultikus szombathelyi Hemingway művészi hangulatát is megpróbálta visszahozni a jelenbe. Tartalmas beszélgetéseknek ad helyet a Hemingway, ahol egy finom ital társaságában, élőzene mellett tudunk kikapcsolódni, és elvonulni a világ zajától.

A hangulatos pincehelyiség minden apró részletét megálmodó csapat elárulta, hogy többek között tematikus estekre, kóstoltatókra számíthatunk, melyeken a zene és az italok lesznek a középpontban. Az itallap már most tartogat különlegességeket, melyek egyediek a szombathelyi kínálatban. Szezonális ajánlatokkal is készülnek, ahol szintén igazi gyöngyszemekkel találkozhatunk. A finom italok mellé minőségi alapanyagokból készült ételeket is fogyaszthatunk, melyek tökéletesen kiegészítik az itallapon főszerepet kapó különlegességeket.

Hemingway Cult & Bar kialakítása

A bár tervezésekor nem csak a dekorációra figyeltünk, szerettük volna Hemingway fő értékeit is megragadni. Az író és életművész italok iránti szeretete is inspirálta itallapunkat. Az új koktélok megalkotásához Hemingway és szerelmei adtak ihletet. Természetesen az irodalom és a kultúra iránti szenvedélyét is magunkénak tudjuk, mely szintén központi helyet kapott a bár életében” – meséli Tátrai Alexandra projektvezető.

Alig várjuk, hogy vendégeink is megtapasztalhassák azt a nagyvilági élményt, melyet színes és különleges itallapunk kínál. Élő zene, kulturális programok mellett kóstolhatják meg a gondosan összeállított, kiváló minőségű italkülönlegességeket és koktéljainkat” – hangsúlyozza Preisinger Boglárka üzletvezető.

Zenei programok a Hemingway Cult & Barban

Hemingway Szombathely élő zene
Augusztustól hetente három alkalommal élvezhetjük a Hemingway vendégszeretetét. Hangulatos esték várják Szombathely lakóit és azokat a világutazókat, akik finom italok mellett szeretnék megismerni a magyar kulturális, művészi és zenei élet rejtett tehetségeit. A fokozatosan bővülő kínálatot és a programokat a Hemingway Cult & Bar közösségimédia-felületein - a Facebookon és az Instagramon - találhatják meg az érdeklődők.

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Megnyilt a Hemingway Cult & Bar Szombathelyen magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Megnyilt a Hemingway Cult & Bar Szombathelyen magazin cikk? Írd meg véleményed!

Megnyilt a Hemingway Cult & Bar Szombathelyen cikkhez kapcsolódó helyek

További Gastro magazin cikkek

Év fagylaltja 2025 - Dörgicsei mandulás

Az Év Fagylaltja versenyre idén öt kategóriában rekordszámú, összesen 100 fagylalt nevezése érkezett, és a korábbi évek díjnyertes magyar fagylalt remekeivel együtt több mint 130 féle fagylalt volt kóstolható az egész napos rendezvény alatt.

év fagylaltja, 2025.05.31.

3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan

Három új, tematikus degusztációs menüsort vezetett be az Újváros Bisztró (Szarvas), Békés megye első Michelin Bib Gourmand-ajánlott étterme. Az „Innen”, „Onnan” és „Mindenhonnan” elnevezésű ételsorokat Piltz Zoltán séf álmodta meg, a helyi alapanyagok tiszteletére, valamint a magyar konyha újraértelmezésére és a nemzetközi ízvilág bemutatására építve.

menüvariációk, 2025.05.22.

Balaton Fagyija 2025.

A Balaton Fagyija választás nem csupán egy évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő verseny, hanem a minőségi kézműves fagylaltok ünnepe. A szakértő zsűri több mint 30 egyedi és izgalmas fagylaltkreációt kóstolt meg, hogy kiválassza a régió legkiemelkedőbb ízét.

Balaton, 2025.05.20.

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

"narrow"
Gear.svg