Rengeteg RomKafé: ahol azt iszol, amit megkívánsz

-
étteremkritika, 2014.08.12.

Rengeteg RomKafé: ahol azt iszol, amit megkívánsz

Kávé, tea, szörp és forrócsokoládé-mennyország,plüssmackók birodalma, régiségek tárháza - ez a Rengeteg, avagy a Míves 2.0.


Szabó Tibor a kávék és a forrócsokik mestere pedagósgusból lett vendéglátós. Legfőbb alkotását: a Rengeteget csak romkávézóként emlegeti, állítása szerint éppen azért, mert feltett szándéka volt feléleszteni a romokban heverő kávéházi kultúrát.



Ezen felül körbenézve számtalan régiséget, világháború előtti lim-lomokat, könyveket, játékokat, plüssfigurákat, képkereteket, és tulajdonképpen szinte bármilyen vintage, hipster felszerelést megpillanthattok az ódon hatású helységben.

 



Ebből a meseszerű, varázslatos légkörből ered a Rengeteg neve is, na meg persze a falon látható csodaszép alkotásból, amelyet az összes betérő vendégnek érdemes megcsodálnia.

 

 

Minden tárgyhoz valamilyen véletlenszerű emlék fűződik: Tibor bármelyikről képes mesélni egy rövid történetet. Mi például még egy ősrégi bizonyítványra bukkantunk rá, de a forrócsokinkat is egy 30-as évekbeli csészében kaptuk.



A kínálatról annyit érdemes tudnotok, hogy bár van egy alap kávé, tea és forrócsokoládé választék, valójában Tibor személyesen egyezteti a betérő vendégekkel mindenféle óhaj-sóhaj alapján, hogy ki mit szeretne inni.

 

Tehát legyen az épp egy krémsajtos-áfonyás kávé, vagy egy rumos-gesztenyés cappuccino, Tibor mindent elkészít nektek, ha nincs benne gasztronómiai disszonancia. A Rengetegben emellett falatozhattok még házi teasüteményeket is, amelyeket isteni szörpökkel, illetve turmixokkal öblíthettek le.

 


Érdekeség, hogy a Rengetegnek volt egy elődje is négy évig Miskolcon, amely Míves néven futott. A néhai Mívest ugyan be kellett zárni, de az Élesztő tulajdonosai elhívták Tibort Budapestre, hogy újult erővel megnyissa a Míves 2.0.-át.



Így tulajdonképpen az Élesztő körülöleli a Rengeteget, a két kulturális közeg kerthelysége pedig teljes egészében összekapcsolódik. Emellett a Rengeteg kiváló alapozása is lehet az esti sörözésnek, hiszen az Élesztő csak ötkor nyit, azonban a kávéház már reggel tízkor is szeretettel vár benneteket.

 


Kiknek ajánljuk a Rengeteg RomKafét?

Egyrészt azoknak, akik szeretik a medvéket, másrészt pedig mindenkinek, aki jól érzi magát egy absztrakt, hangulatos környezetben. Kiváló választás lehet, ha szeretnétek inni jó áron egy isteni, teljes mértékben személyre szabott kávét, teát, szörpöt vagy forrócsokoládét, illetve akkor is, ha lebonyolítanátok egy hangulatos csevejt akár a tulajdonossal, akár az ismerőseitekkel.



Az érdeklődő csemetéket is kötelező elvinni legalább egyszer, hiszen a sok meseszerű tárgy, plüssfigura, illetve társas,- és ügyességi játék mellett biztosan nem fognak unatkozni.

 

 

Egyetlen egy szabály van, amelyet lelkünkre kötött Tibor: jelezzétek, ha nem szeretnétek beszélgetni. Megoldható, de nem ajánlatos. 



Az árak nagyon barátiak. Egy kancsó tea 550 forint, az eszpresszók 300 forintnál kezdődnek, a cappucinók ára 370-570 forint között mozog, a forrócsokikért pedig átlagosan 600-700 forintot kérnek.

 

Fotók: Bogart-pictures

 

 

Tetszett a(z) Rengeteg RomKafé: ahol azt iszol, amit megkívánsz magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Rengeteg RomKafé: ahol azt iszol, amit megkívánsz magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Újratervezésre van szükség a vidéki vendéglátásban

Chef Market tulajdonosa szerint vidéken gyakorlatilag nincs esélye talpon maradni azoknak a gasztrovállalkozásoknak, melyet nem család üzemeltet. Sarkos vélemény ez akkor, amikor egyre több óriási vagy luxusberuházás érkezik vidékre, miközben a lokális vendégek száma korlátos, a vásárlóerő szintén.

éttermek, 2025.06.11.

Évente 50 ezer burgert ad el az alsóörsi Bitang Burger

Kovács Balázs és Kovács Olivér már fiatalkorában álmodozott egy saját vendéglátóhelyről, az elhatározás pedig 2017-ben egy vasárnapi közös pezsgőzéskor született meg bennük, immár Olivér párjával, Radnóti Máriával együtt. Mostanra több mint 100 ezer eladott hamburgerrel büszkélkedhetnek.

éttermek, 2025.06.06.

Év fagylaltja 2025 - Dörgicsei mandulás

Az Év Fagylaltja versenyre idén öt kategóriában rekordszámú, összesen 100 fagylalt nevezése érkezett, és a korábbi évek díjnyertes magyar fagylalt remekeivel együtt több mint 130 féle fagylalt volt kóstolható az egész napos rendezvény alatt.

év fagylaltja, 2025.05.31.

3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan

Három új, tematikus degusztációs menüsort vezetett be az Újváros Bisztró (Szarvas), Békés megye első Michelin Bib Gourmand-ajánlott étterme. Az „Innen”, „Onnan” és „Mindenhonnan” elnevezésű ételsorokat Piltz Zoltán séf álmodta meg, a helyi alapanyagok tiszteletére, valamint a magyar konyha újraértelmezésére és a nemzetközi ízvilág bemutatására építve.

menüvariációk, 2025.05.22.

Balaton Fagyija 2025.

A Balaton Fagyija választás nem csupán egy évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő verseny, hanem a minőségi kézműves fagylaltok ünnepe. A szakértő zsűri több mint 30 egyedi és izgalmas fagylaltkreációt kóstolt meg, hogy kiválassza a régió legkiemelkedőbb ízét.

Balaton, 2025.05.20.

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

"narrow"
Gear.svg