Rengeteg RomKafé: ahol azt iszol, amit megkívánsz

-
étteremkritika, 2014.08.12.

Rengeteg RomKafé: ahol azt iszol, amit megkívánsz

Kávé, tea, szörp és forrócsokoládé-mennyország,plüssmackók birodalma, régiségek tárháza - ez a Rengeteg, avagy a Míves 2.0.


Szabó Tibor a kávék és a forrócsokik mestere pedagósgusból lett vendéglátós. Legfőbb alkotását: a Rengeteget csak romkávézóként emlegeti, állítása szerint éppen azért, mert feltett szándéka volt feléleszteni a romokban heverő kávéházi kultúrát.



Ezen felül körbenézve számtalan régiséget, világháború előtti lim-lomokat, könyveket, játékokat, plüssfigurákat, képkereteket, és tulajdonképpen szinte bármilyen vintage, hipster felszerelést megpillanthattok az ódon hatású helységben.

 



Ebből a meseszerű, varázslatos légkörből ered a Rengeteg neve is, na meg persze a falon látható csodaszép alkotásból, amelyet az összes betérő vendégnek érdemes megcsodálnia.

 

 

Minden tárgyhoz valamilyen véletlenszerű emlék fűződik: Tibor bármelyikről képes mesélni egy rövid történetet. Mi például még egy ősrégi bizonyítványra bukkantunk rá, de a forrócsokinkat is egy 30-as évekbeli csészében kaptuk.



A kínálatról annyit érdemes tudnotok, hogy bár van egy alap kávé, tea és forrócsokoládé választék, valójában Tibor személyesen egyezteti a betérő vendégekkel mindenféle óhaj-sóhaj alapján, hogy ki mit szeretne inni.

 

Tehát legyen az épp egy krémsajtos-áfonyás kávé, vagy egy rumos-gesztenyés cappuccino, Tibor mindent elkészít nektek, ha nincs benne gasztronómiai disszonancia. A Rengetegben emellett falatozhattok még házi teasüteményeket is, amelyeket isteni szörpökkel, illetve turmixokkal öblíthettek le.

 


Érdekeség, hogy a Rengetegnek volt egy elődje is négy évig Miskolcon, amely Míves néven futott. A néhai Mívest ugyan be kellett zárni, de az Élesztő tulajdonosai elhívták Tibort Budapestre, hogy újult erővel megnyissa a Míves 2.0.-át.



Így tulajdonképpen az Élesztő körülöleli a Rengeteget, a két kulturális közeg kerthelysége pedig teljes egészében összekapcsolódik. Emellett a Rengeteg kiváló alapozása is lehet az esti sörözésnek, hiszen az Élesztő csak ötkor nyit, azonban a kávéház már reggel tízkor is szeretettel vár benneteket.

 


Kiknek ajánljuk a Rengeteg RomKafét?

Egyrészt azoknak, akik szeretik a medvéket, másrészt pedig mindenkinek, aki jól érzi magát egy absztrakt, hangulatos környezetben. Kiváló választás lehet, ha szeretnétek inni jó áron egy isteni, teljes mértékben személyre szabott kávét, teát, szörpöt vagy forrócsokoládét, illetve akkor is, ha lebonyolítanátok egy hangulatos csevejt akár a tulajdonossal, akár az ismerőseitekkel.



Az érdeklődő csemetéket is kötelező elvinni legalább egyszer, hiszen a sok meseszerű tárgy, plüssfigura, illetve társas,- és ügyességi játék mellett biztosan nem fognak unatkozni.

 

 

Egyetlen egy szabály van, amelyet lelkünkre kötött Tibor: jelezzétek, ha nem szeretnétek beszélgetni. Megoldható, de nem ajánlatos. 



Az árak nagyon barátiak. Egy kancsó tea 550 forint, az eszpresszók 300 forintnál kezdődnek, a cappucinók ára 370-570 forint között mozog, a forrócsokikért pedig átlagosan 600-700 forintot kérnek.

 

Fotók: Bogart-pictures

 

 

Tetszett a(z) Rengeteg RomKafé: ahol azt iszol, amit megkívánsz magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Rengeteg RomKafé: ahol azt iszol, amit megkívánsz magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban

VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.

éttermek, 2025.04.29.

Angyalhaj csokoládéból fagylalt

A dubaji csoki őrület után idén tavasszal a rózsaszínű angyalhaj csokoládéért rajonganak magyarok tömegei. Jakabfi Dávid patissier pedig rögtön fagylalt formába öntötte a megjelenésében és ízvilágában is egyedi édességet. A puncsból, ruby csokiból, pisztáciából és török vattacukorból készülő fagyit már most annyira imádja mindenki, hogy sorok állnak érte Nagykanizsán.

gastro érdekesség, 2025.04.20.

Londoni városnézés egy guruló cukrászdában

Ha azt hitted, Londonban már mindent láttál, biztosíthatlak, hogy nem így van. A Brigit’s Bakery ikonikus emeletes busza egy guruló cukrászda, ami nemcsak a látványról, hanem a gasztroélmányről is szól: miközben elhaladsz a Buckingham-palota, a Big Ben és a London Eye előtt, egy finom eperlekvárba mártott scone-t majszolsz, miközben illatos Earl Grey gőzölög a kezedben.

gastro érdekesség, 2025.04.15.

Elkészült Budapest kürtőskalácsa

Budapest kürtőskalácsa olyan, mint maga a főváros: sokszínű, zöld, nagyvilági. A kürtőskalács reneszánszát éli a turisták körében, de a készítők szerint most új szintre lép a minőség. Ez a kürtőskalács elsősorban a budapestieknek készült. A Szent István Bazilikánál bárki megkóstolhatja a különleges desszertet.

gastro érdekesség, 2025.04.11.

Munk Tamás

A séf, akit ugyanúgy inspirál az üres tányér, mint a hófehér festővászon.

gastro személyiségek, 2025.04.07.

Botanica: fine-dining csodahely Dánszentmiklóson

Van egy egészen egyedülálló és különleges hely Dánszentmiklóson, ami éppen olyan, mintha Provence-ba csöppentünk volna, miközben a Botanica mindössze 45 percre van Budapesttől. A butikhotel étterme két éve Michelin-ajánlott, fine-dining konyhájának fogásai pedig felérnek egy képzőművészeti alkotással is.

éttermek, 2025.04.06.

"narrow"
Gear.svg