Újratervezésre van szükség a vidéki vendéglátásban
éttermek, 2025.06.11.
Kávé, tea, szörp és forrócsokoládé-mennyország,plüssmackók birodalma, régiségek tárháza - ez a Rengeteg, avagy a Míves 2.0.
Szabó Tibor a kávék és a forrócsokik mestere pedagósgusból lett vendéglátós. Legfőbb alkotását: a Rengeteget csak romkávézóként emlegeti, állítása szerint éppen azért, mert feltett szándéka volt feléleszteni a romokban heverő kávéházi kultúrát.
Ezen felül körbenézve számtalan régiséget, világháború előtti lim-lomokat, könyveket, játékokat, plüssfigurákat, képkereteket, és tulajdonképpen szinte bármilyen vintage, hipster felszerelést megpillanthattok az ódon hatású helységben.
Ebből a meseszerű, varázslatos légkörből ered a Rengeteg neve is, na meg persze a falon látható csodaszép alkotásból, amelyet az összes betérő vendégnek érdemes megcsodálnia.
Minden tárgyhoz valamilyen véletlenszerű emlék fűződik: Tibor bármelyikről képes mesélni egy rövid történetet. Mi például még egy ősrégi bizonyítványra bukkantunk rá, de a forrócsokinkat is egy 30-as évekbeli csészében kaptuk.
A kínálatról annyit érdemes tudnotok, hogy bár van egy alap kávé, tea és forrócsokoládé választék, valójában Tibor személyesen egyezteti a betérő vendégekkel mindenféle óhaj-sóhaj alapján, hogy ki mit szeretne inni.
Tehát legyen az épp egy krémsajtos-áfonyás kávé, vagy egy rumos-gesztenyés cappuccino, Tibor mindent elkészít nektek, ha nincs benne gasztronómiai disszonancia. A Rengetegben emellett falatozhattok még házi teasüteményeket is, amelyeket isteni szörpökkel, illetve turmixokkal öblíthettek le.
Érdekeség, hogy a Rengetegnek volt egy elődje is négy évig Miskolcon, amely Míves néven futott. A néhai Mívest ugyan be kellett zárni, de az Élesztő tulajdonosai elhívták Tibort Budapestre, hogy újult erővel megnyissa a Míves 2.0.-át.
Így tulajdonképpen az Élesztő körülöleli a Rengeteget, a két kulturális közeg kerthelysége pedig teljes egészében összekapcsolódik. Emellett a Rengeteg kiváló alapozása is lehet az esti sörözésnek, hiszen az Élesztő csak ötkor nyit, azonban a kávéház már reggel tízkor is szeretettel vár benneteket.
Kiknek ajánljuk a Rengeteg RomKafét?
Egyrészt azoknak, akik szeretik a medvéket, másrészt pedig mindenkinek, aki jól érzi magát egy absztrakt, hangulatos környezetben. Kiváló választás lehet, ha szeretnétek inni jó áron egy isteni, teljes mértékben személyre szabott kávét, teát, szörpöt vagy forrócsokoládét, illetve akkor is, ha lebonyolítanátok egy hangulatos csevejt akár a tulajdonossal, akár az ismerőseitekkel.
Az érdeklődő csemetéket is kötelező elvinni legalább egyszer, hiszen a sok meseszerű tárgy, plüssfigura, illetve társas,- és ügyességi játék mellett biztosan nem fognak unatkozni.
Egyetlen egy szabály van, amelyet lelkünkre kötött Tibor: jelezzétek, ha nem szeretnétek beszélgetni. Megoldható, de nem ajánlatos.
Fotók: Bogart-pictures
További Gastro magazin cikkek
Újratervezésre van szükség a vidéki vendéglátásban
éttermek, 2025.06.11.
Évente 50 ezer burgert ad el az alsóörsi Bitang Burger
éttermek, 2025.06.06.
Év fagylaltja 2025 - Dörgicsei mandulás
év fagylaltja, 2025.05.31.
3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan
menüvariációk, 2025.05.22.
Balaton Fagyija 2025.
Balaton, 2025.05.20.
Chef Market felvásárolta a Culinaris-t
gastro érdekesség, 2025.05.16.
Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon
éttermek, 2025.05.09.
Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben
chef, 2025.05.07.
Te készíted a legjobb paprikás krumplit a világon?
2025.06.10.