Sharing concept, avagy közösségteremtő étkezés a KIOSK-ban

-
étteremkritika, 2015.04.24.

Sharing concept, avagy közösségteremtő étkezés a KIOSK-ban

Minőségi házias fogások, piros lábas, rusztikus asztal – a KIOSK-ban egyedi módon láthatjátok vendégül a barátaitokat, családtagjaitokat.


Két éve nyílt meg a KIOSK, amely idővel elnyerte végleges arculatát. Olyan lett, mint egy loft lakás, amelynek a nappalija a vidéki házak melegségét idézi. Ráadáként csodálatos panoráma nyílik a Március 15.-e térre, és a Duna-partra.

 

Ehhez a milliőhöz kiválóan illik az idén tavasszal bevezett új közösségteremtő akció: a sharing concept. A koncepció lényege, hogy a sharing szimbólummal ellátott ételeket 2-4-6-8 fős adagokban megosthatjátok egymással. Az ételeket edényben tálalják az asztalra, mindenki szedhet a saját kedvére, ez a mód még inkább fokozza az otthonérzés hangulatát.

 


Az egyedi brunchot mi gasztronómiai újságírókkal és bloggerekkel próbáltuk ki, előételként a házat is megnézhettük a Babellel együtt. Az asztalunkra ízelitőként kencék és saláták kerültek, amit a sült-főtt paradicsomleves, a bécsi tányérhús, az inycsiklandó házi töltött káposzta, a nyúlragus házi szélesmetélt követett, desszertként pedig mákos nudlit ettünk, zamatos sárgabaracklekvárral.

 

Hogy ez miként fér belénk? Azt mi sem tudjuk. Mindenesetre bőszen kortyolgattuk mellé a klasszikus, az uborkás-zelleres, és a rózsaborsos-szamócás limonádékat, próbáltunk egy kis szünetet tartani. Egyet tudtunk, hogy érdemes mindent megkóstolni.

 

KIOSK Antipasti Tál

Így született az ötlet:


„Népes családban nőttem fel, öten vagyunk testvérek, így a mai napig nagy jelentőséggel bírnak számomra a közös étkezések. A KIOSK létrejöttének egyik fő célja is az volt, hogy egy olyan nagyvárosi találkozóhelyet teremtsen, ahol bensőséges környezetben érezhetik magukat vendégeink, a manapság egyre jellemzőbb nagyvárosi elmagányosodásnak, elszemélytelenedésnek gátat szabva. A sharing concept is ezt az irányvonalat hivatott erősíteni. Egy család vagy egy baráti társaság úgy eltölthet nálunk egy ebédet, hogy az otthon hangulatát teremtjük meg számukra.” – mesélt a szolgáltatás hátteréről Hlatky-Schlichter Hubert, a KIOSK, a Babel és a Terasz tulajdonosa.

 

Sült paradicsomleves mozzarellás pirítóssal


„A koncepciót igyekeztünk úgy összeállítani, hogy mindenki találjon benne a saját ízlésének megfelelő ételeket. A glutén- és laktózmentes variációk mellett vegetáriánus fogások is megtalálhatóak a kínálatban.” - tette hozzá Orosz Gábor, a KIOSK séfje.

 

Házi töltött káposzta kapros tejföllel

 

Az árakról:

 

A korianderes köles saláta ropogós salátalevelekkel és gránátalmával 1450 forintba kerül,  a KIOSK antipasti tál 2 vagy 4 személyre 2800 forint illetve 5500 forintba , a sült paradicsomlevest 950 forintért kínálják, a házi szélesmetélt zsályás lóbabos nyúlraguval és kecskesajt fondüvel 3750 forintért, a házi töltött káposzta kapros tejföllel 1950 forintért,  amíg a mákos nudliért  950 forintot kell fizetnetek. A házi limonádék ára pedig 750 és 2000 forint között mozog/liter.

 

A KIOSK Sunday Brunchon 20% kedvezménnyel érhetőek el a megosztható ételek, amelyek mellett a ház boraira és a kancsós limonédékra is érvényes az ajánlat. A gyerkőcök sem maradnak hétvégi programok nélkül: a legkisebbeket kézműves foglalkozásokkal és játéksarokkal várják, ráadásul a család és a barátok mellett kutyát is gond nélkül magatokkal hozhatjátok.

 

 

 

Mákos nudli házi sárgabarack lekvárral

Gerlachfalvy Réka

Tetszett a(z) Sharing concept, avagy közösségteremtő étkezés a KIOSK-ban magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Sharing concept, avagy közösségteremtő étkezés a KIOSK-ban magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Évente 50 ezer burgert ad el az alsóörsi Bitang Burger

Kovács Balázs és Kovács Olivér már fiatalkorában álmodozott egy saját vendéglátóhelyről, az elhatározás pedig 2017-ben egy vasárnapi közös pezsgőzéskor született meg bennük, immár Olivér párjával, Radnóti Máriával együtt. Mostanra több mint 100 ezer eladott hamburgerrel büszkélkedhetnek.

éttermek, 2025.06.06.

Év fagylaltja 2025 - Dörgicsei mandulás

Az Év Fagylaltja versenyre idén öt kategóriában rekordszámú, összesen 100 fagylalt nevezése érkezett, és a korábbi évek díjnyertes magyar fagylalt remekeivel együtt több mint 130 féle fagylalt volt kóstolható az egész napos rendezvény alatt.

év fagylaltja, 2025.05.31.

3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan

Három új, tematikus degusztációs menüsort vezetett be az Újváros Bisztró (Szarvas), Békés megye első Michelin Bib Gourmand-ajánlott étterme. Az „Innen”, „Onnan” és „Mindenhonnan” elnevezésű ételsorokat Piltz Zoltán séf álmodta meg, a helyi alapanyagok tiszteletére, valamint a magyar konyha újraértelmezésére és a nemzetközi ízvilág bemutatására építve.

menüvariációk, 2025.05.22.

Balaton Fagyija 2025.

A Balaton Fagyija választás nem csupán egy évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő verseny, hanem a minőségi kézműves fagylaltok ünnepe. A szakértő zsűri több mint 30 egyedi és izgalmas fagylaltkreációt kóstolt meg, hogy kiválassza a régió legkiemelkedőbb ízét.

Balaton, 2025.05.20.

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

"narrow"
Gear.svg