Évente 50 ezer burgert ad el az alsóörsi Bitang Burger
éttermek, 2025.06.06.
Minőségi házias fogások, piros lábas, rusztikus asztal – a KIOSK-ban egyedi módon láthatjátok vendégül a barátaitokat, családtagjaitokat.
Két éve nyílt meg a KIOSK, amely idővel elnyerte végleges arculatát. Olyan lett, mint egy loft lakás, amelynek a nappalija a vidéki házak melegségét idézi. Ráadáként csodálatos panoráma nyílik a Március 15.-e térre, és a Duna-partra.
Ehhez a milliőhöz kiválóan illik az idén tavasszal bevezett új közösségteremtő akció: a sharing concept. A koncepció lényege, hogy a sharing szimbólummal ellátott ételeket 2-4-6-8 fős adagokban megosthatjátok egymással. Az ételeket edényben tálalják az asztalra, mindenki szedhet a saját kedvére, ez a mód még inkább fokozza az otthonérzés hangulatát.
Az egyedi brunchot mi gasztronómiai újságírókkal és bloggerekkel próbáltuk ki, előételként a házat is megnézhettük a Babellel együtt. Az asztalunkra ízelitőként kencék és saláták kerültek, amit a sült-főtt paradicsomleves, a bécsi tányérhús, az inycsiklandó házi töltött káposzta, a nyúlragus házi szélesmetélt követett, desszertként pedig mákos nudlit ettünk, zamatos sárgabaracklekvárral.
Hogy ez miként fér belénk? Azt mi sem tudjuk. Mindenesetre bőszen kortyolgattuk mellé a klasszikus, az uborkás-zelleres, és a rózsaborsos-szamócás limonádékat, próbáltunk egy kis szünetet tartani. Egyet tudtunk, hogy érdemes mindent megkóstolni.
KIOSK Antipasti Tál
Így született az ötlet:
„Népes családban nőttem fel, öten vagyunk testvérek, így a mai napig nagy jelentőséggel bírnak számomra a közös étkezések. A KIOSK létrejöttének egyik fő célja is az volt, hogy egy olyan nagyvárosi találkozóhelyet teremtsen, ahol bensőséges környezetben érezhetik magukat vendégeink, a manapság egyre jellemzőbb nagyvárosi elmagányosodásnak, elszemélytelenedésnek gátat szabva. A sharing concept is ezt az irányvonalat hivatott erősíteni. Egy család vagy egy baráti társaság úgy eltölthet nálunk egy ebédet, hogy az otthon hangulatát teremtjük meg számukra.” – mesélt a szolgáltatás hátteréről Hlatky-Schlichter Hubert, a KIOSK, a Babel és a Terasz tulajdonosa.
Sült paradicsomleves mozzarellás pirítóssal
„A koncepciót igyekeztünk úgy összeállítani, hogy mindenki találjon benne a saját ízlésének megfelelő ételeket. A glutén- és laktózmentes variációk mellett vegetáriánus fogások is megtalálhatóak a kínálatban.” - tette hozzá Orosz Gábor, a KIOSK séfje.
Házi töltött káposzta kapros tejföllel
Az árakról:
A korianderes köles saláta ropogós salátalevelekkel és gránátalmával 1450 forintba kerül, a KIOSK antipasti tál 2 vagy 4 személyre 2800 forint illetve 5500 forintba , a sült paradicsomlevest 950 forintért kínálják, a házi szélesmetélt zsályás lóbabos nyúlraguval és kecskesajt fondüvel 3750 forintért, a házi töltött káposzta kapros tejföllel 1950 forintért, amíg a mákos nudliért 950 forintot kell fizetnetek. A házi limonádék ára pedig 750 és 2000 forint között mozog/liter.
A KIOSK Sunday Brunchon 20% kedvezménnyel érhetőek el a megosztható ételek, amelyek mellett a ház boraira és a kancsós limonédékra is érvényes az ajánlat. A gyerkőcök sem maradnak hétvégi programok nélkül: a legkisebbeket kézműves foglalkozásokkal és játéksarokkal várják, ráadásul a család és a barátok mellett kutyát is gond nélkül magatokkal hozhatjátok.
Mákos nudli házi sárgabarack lekvárral
Gerlachfalvy Réka
További Gastro magazin cikkek
Évente 50 ezer burgert ad el az alsóörsi Bitang Burger
éttermek, 2025.06.06.
Év fagylaltja 2025 - Dörgicsei mandulás
év fagylaltja, 2025.05.31.
3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan
menüvariációk, 2025.05.22.
Balaton Fagyija 2025.
Balaton, 2025.05.20.
Chef Market felvásárolta a Culinaris-t
gastro érdekesség, 2025.05.16.
Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon
éttermek, 2025.05.09.
Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben
chef, 2025.05.07.
Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban
éttermek, 2025.05.06.
26. Csabai Kolbászfesztivál - 2023.10.19-22.
2025.06.02.