3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan
menüvariációk, 2025.05.22.
Az alaplében, a csontlevesben könnyen emészthető formában vannak jelen mátrixban levő anyagok, vitaminok, ásványi anyagok, mikrotápanyagok, valamint a zselés, kocsonyás kollagén is, mely a kötőszövet, a bőr és a csontok legfontosabb fehérjéje.
Bizonyos alapanyagok elhagyása mellett már a kezdők méregtelenítő kúrája során is hasznos lehet a minőségi alapanyagokat tartalmazó csirke és a marha alaplé: nem terheli az emésztőrendszert, mégis számos tápanyag megtalálható benne. Tápláló, melynek köszönhetően a kúra alatt sem kell éheznünk.
A dietetikus elmondása alapján az egészséges, tudatos táplálkozásban az alaplé a szervezet számára egy nélkülözhetetlen alapanyag. A napi fehérjebevitelünk egyharmada kollagénfehérje kellene, hogy legyen. Ebben is segít a folyékony arany, az alaplé, melyet sokan csak erőlevesnek hívnak – nem ok nélkül. Egy igazi tápanyagbomba, mely az immunrendszer hatékony működését is segíti.
Bár az alaplé már régóta része Király Éva munkájának, az Alaplé Bár ötlete 2018-ban született meg. A közeli rokonok és barátok után Nagykovácsi főterén egy karácsonyi vásárban a nagyérdeműnek is lehetősége nyílt megkóstolni a forrón gőzölgő folyékony aranyat. A pozitív fogadtatás hatására elkezdődött családi vállalkozásként az üzleti háttér kiépítése, 2020 őszén pedig megnyitott az első Alaplé Bár a két Mammut között. Mára már több helyszínen ¬– Fehérvári úti Vásárcsarnok, Lövőház utca 12. és Nagymező utca 10. – is várják a vendégeket, illetve hőkezelt termékeik már a boltok polcain is megtalálhatók.
dr. Kovács T. Lóránt
További Gastro magazin cikkek
3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan
menüvariációk, 2025.05.22.
Balaton Fagyija 2025.
Balaton, 2025.05.20.
Chef Market felvásárolta a Culinaris-t
gastro érdekesség, 2025.05.16.
Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon
éttermek, 2025.05.09.
Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben
chef, 2025.05.07.
Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban
éttermek, 2025.05.06.
májustól kizárólag Angus marhahús Zing Burger kínálatában
éttermek, 2025.05.01.
A rizsfőzés tudománya
receptek, 2025.04.30.
Balaton Fagyija 2025.
2025.05.20.