májustól kizárólag Angus marhahús Zing Burger kínálatában

-
éttermek, 2025.05.01.

májustól kizárólag Angus marhahús Zing Burger kínálatában

Néhány hetes tesztidőszakot követően most már hivatalos: májustól kizárólag prémium minőségű Angus marhából készülnek a húspogácsák a Zing Burgerben.


A burgerezőben elfogyasztott évi közel 1,5 millió hamburgernek a saját sütésű zsemle adja az alapját, és a sült krumplijuk is tartogathat kellemes meglepetéseket a jövőben a fogyasztóknak.

Amit eddig extraként lehetett kérni, az most már alap lesz a Zing Burger kínálatában, hiszen májustól minden hamburgerbe Angus marha húspogácsa kerül. A burgerezőlánc tulajdonosai régóta szerették volna ezzel az újítással megajándékozni a hamburgerek szerelmeseit, egy amerikai húspogácsázó gép pedig most lehetővé tette mindezt.

A gép a korábbi technológiákkal ellentétben nem formákba tömöríti a húst, hanem a kézmozdulatokat utánozva a tökéletességig másolja a kézi pogácsázást. Ezt követően a húsokat a legmegfelelőbb hőmérsékleten, a saját zsírjában sütik meg, hogy tökéletes húspogácsát tálaljanak a vendégeknek.


A fogyasztók számára ez egy példa nélküli helyzetet teremt: miközben emelkedik a minőség és tovább javul az ízvilág, és az új technológiának köszönhetően minimális áremeléssel az ár-érték arány kiemelkedőbb lett.

Aki járt már a Zing Burgerben, annak egyébként nem lehet újdonság az Angus marha burger, hiszen először ők kezdték el népszerűsíteni itthon ezt a hústípust, amely előnyösebb a hagyományos marhahúshoz képest, hiszen kedvezőbb zsírszerkezetű, magasabb omega-3 és CLA tartalmának köszönhetően pedig az emberi szervezetre is jó hatással van.

„Hitvallásunk, hogy csak olyan alapanyagokból készítsünk gyorsan, könnyen fogyasztható ételeket, amiket a saját gyerekeinknek is szívesen adnánk, még akkor is, ha a piacunk gyakran a gyors városi fogyasztással azonosítják. A legelőn legeltetett állatok húsának prémium minőségű a táplálék és nyomelem tartalma. Elköteleződésünk oka az is, hogy az Angus húsmarhát születésétől úgy nevelik, hogy jó minőségű húst adjon ki magából, ennek megfelelően is táplálják” – magyarázta Susánszky Ádám, a Zing Burger & Co. társalapítója.

Nem titok az sem, hogy a Zing Burger prémium Angus marhahús beszállítói az észak-magyarországi Naragh, és a Terra Pannonia lesznek egy erdélyi vállalkozás mellett.

Az Angus húspogácsák ráadásul egy fejlesztési folyamat eredményeként a Zing Burger saját sütésű zsömléibe kerülnek, de azzal is kísérleteznek, hogy a köretként tálalt sült krumplit is marhafaggyúból álló olvadékony zsiradékkal, és ne magolajokkal süssék.

Susánszky Ádám azt is elárulta: az új éttermük Újlipótváros ikonikus hentesboltjában kap helyet. Ez lesz a burgerezőlánc 16. üzlete.

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) májustól kizárólag Angus marhahús Zing Burger kínálatában magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) májustól kizárólag Angus marhahús Zing Burger kínálatában magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan

Három új, tematikus degusztációs menüsort vezetett be az Újváros Bisztró (Szarvas), Békés megye első Michelin Bib Gourmand-ajánlott étterme. Az „Innen”, „Onnan” és „Mindenhonnan” elnevezésű ételsorokat Piltz Zoltán séf álmodta meg, a helyi alapanyagok tiszteletére, valamint a magyar konyha újraértelmezésére és a nemzetközi ízvilág bemutatására építve.

menüvariációk, 2025.05.22.

Balaton Fagyija 2025.

A Balaton Fagyija választás nem csupán egy évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő verseny, hanem a minőségi kézműves fagylaltok ünnepe. A szakértő zsűri több mint 30 egyedi és izgalmas fagylaltkreációt kóstolt meg, hogy kiválassza a régió legkiemelkedőbb ízét.

Balaton, 2025.05.20.

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

"narrow"
Gear.svg