Monkey Bisztró és Terasz, Budapest

-
éttermek, 2023.07.13.

Monkey Bisztró és Terasz, Budapest

Tombol a nyár, a kiülős vacsorák ideje, sokan pedig tanácstalanok, amikor ki kell választani a megfelelő éttermet egy-egy jeles alkalomra. Ebben tud segíteni a gastro.hu!


A hazai trendek meglehetősen vegyes képet mutatnak, de egyben megegyeznek: reneszánszát éli a magyar konyha, ám az új ízekre is nyitottak vagyunk.

Nem csak a külföldiek választják az éttermi ebédet vagy vacsorát nyáron, de egyre több a magyar vendég is a budapesti éttermekben. Az egyik legszebb panorámával és legjobb ár/érték aránnyal bíró étterem, a Monkey vezetője szerint a leginkább éppen ezt keresik a vendégek.

Az étteremben sok a külföldi vendég a budapesti szezonoknak megfelelően – a tavasz és ősz nagyon erős, de idén a nyár is nagy vendégforgalmú - és a nyári időszakban a tetőterasz miatt kiemelkedően sok a magyar vendég is. Egyre többen találnak oda, élvezik a lokációt, a panorámát és a jó ár/érték arányt.

Monkey Bistro
A Vár lábánál található, egyedülálló panorámával bíró és rendkívül népszerű Monkey Bistro nemrég lépett szintet és lett Monkey Étterem. Budapest egyik legklasszabb rooftop bárjában ennek megfelelően az étlap is átalakult, de a szédítően széles italrepertoár és a kuriózumnak számító dzsungelhangulatú terasz alatt elterülő város látványa a régi, amelyet előszeretettel keresnek fel nem csak a turisták, de a magyar közönség is. Az étterem konyhája a vendégek igényeinek megfelelően változott, ennek kapcsán pedig érdekes trend figyelhető meg.

Reneszánszukat élik a hagyományos magyar fogások

„Nemzetközi étlapra törekedtünk, de úgy, hogy a gerincét a magyar gasztronómia kedvelt fogásai adják. Reneszánsza van a hagyományos magyar fogásoknak, miközben valóban nemzetközibbé válik a magyar konyha, kedveltek lettek a nem kárpát-medencei zöldségek, gyümölcsök – mint a pak choi, mangó vagy avokádó - a magyar húsokkal párosítva és a keleti fűszerezés is bekerült az ételekbe. Az étterem étlapját relevánsan befolyásolja a nagyszámú külföldi vendég, minél szélesebb kínálatot kell tartani, ráadásul fontos a glutén- és laktózmentes fogás, valamint a vegán étel is. A nyilvánvalóan közkedvelt és ikonikus fogások, mint a tyúkhúsleves vagy a gulyás, maradtak, de
bővült is a kínálat. A magyaros fogásokkal nemcsak a Budai Várba látogató külföldi turisták, de a hazai közönség is imádja. A mi kedvencünk egyébként a hortobágyi palacsinta, amely bár új előételként szerepel a felfrissített étlapon, a brutál adag miatt főételnek is lazán elmegy” - hangzik az étterem filozófiája.
Monkey Étterem
Az étterem emellett séf ajánlattal is újított és a nyitvatartáson is változtattak: a hét minden napján 12-től éjfélig várják tárt karokkal, puha nyugágyakkal, finom ételekkel, izgalmas
koktélokkal és pazar kilátással a vendégeket.

A Monkey alapvetően játékos, mókás kis ékszerdoboz, amely lendületességével nemcsak a fiatalokat szippantja be, hanem mindenkit, aki szereti a pezsgést, a színeket, a frappáns megoldásokat, de a megszokott és biztonságos elemekkel megtámogatva, egészen a fellegekig repítő, mámoros élményt ad, akár egy húzós munkanap után is. A precíz koktélos koncepció ugyanis megmaradt, sőt, az íz- és színkombinációk szélesebb tárházát kínálják a GinPánz Bárban. A szokásokat tekintve abszolút dübörög a long drink és kevert ital itthon, nagyon erős Gin Tonic kínálatunk és koktélválasztékunk van, és a borlapunk is rendkívül széles, a borok zömét bontjuk, így egy-egy pohárral is kóstolhatnak a vendégek.
Monkey Ginpanz

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Monkey Bisztró és Terasz, Budapest magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Monkey Bisztró és Terasz, Budapest magazin cikk? Írd meg véleményed!

Monkey Bisztró és Terasz, Budapest cikkhez kapcsolódó helyek

További Gastro magazin cikkek

Angyalhaj csokoládéból fagylalt

A dubaji csoki őrület után idén tavasszal a rózsaszínű angyalhaj csokoládéért rajonganak magyarok tömegei. Jakabfi Dávid patissier pedig rögtön fagylalt formába öntötte a megjelenésében és ízvilágában is egyedi édességet. A puncsból, ruby csokiból, pisztáciából és török vattacukorból készülő fagyit már most annyira imádja mindenki, hogy sorok állnak érte Nagykanizsán.

gastro érdekesség, 2025.04.20.

Londoni városnézés egy guruló cukrászdában

Ha azt hitted, Londonban már mindent láttál, biztosíthatlak, hogy nem így van. A Brigit’s Bakery ikonikus emeletes busza egy guruló cukrászda, ami nemcsak a látványról, hanem a gasztroélmányről is szól: miközben elhaladsz a Buckingham-palota, a Big Ben és a London Eye előtt, egy finom eperlekvárba mártott scone-t majszolsz, miközben illatos Earl Grey gőzölög a kezedben.

gastro érdekesség, 2025.04.15.

Elkészült Budapest kürtőskalácsa

Budapest kürtőskalácsa olyan, mint maga a főváros: sokszínű, zöld, nagyvilági. A kürtőskalács reneszánszát éli a turisták körében, de a készítők szerint most új szintre lép a minőség. Ez a kürtőskalács elsősorban a budapestieknek készült. A Szent István Bazilikánál bárki megkóstolhatja a különleges desszertet.

gastro érdekesség, 2025.04.11.

Munk Tamás

A séf, akit ugyanúgy inspirál az üres tányér, mint a hófehér festővászon.

gastro személyiségek, 2025.04.07.

Botanica: fine-dining csodahely Dánszentmiklóson

Van egy egészen egyedülálló és különleges hely Dánszentmiklóson, ami éppen olyan, mintha Provence-ba csöppentünk volna, miközben a Botanica mindössze 45 percre van Budapesttől. A butikhotel étterme két éve Michelin-ajánlott, fine-dining konyhájának fogásai pedig felérnek egy képzőművészeti alkotással is.

éttermek, 2025.04.06.

Tavaszi ízek a Kopaszi-öbölben

A tavasz frissessége és kreatív gasztronómiai megoldások találkoznak Bíró Dani legújabb fogásaiban, amelyeket a Zazie Bistro & Bar étteremben kóstolhatunk meg. A séf, Bíró Dani most is a megszokott lendülettel és merészséggel nyúl az alapanyagokhoz, izgalmas ízkombinációkkal és meglepő textúrákkal hozva el a szezon legjavát a Kopaszi-öbölbe.

éttermek, 2025.03.27.

A Berner Plattétól a csokivonatig - gasztrokalandok Bernben

Az UNESCO Világörökség részét képező svájci főváros, amelynek középkori építészete és az óvárost kecsesen körülölelő Aare folyó magával ragadó hangulatot teremt, egyúttal egy olyan kulináris élményt is kínál, amely méltó a felfedezésre.

Gastro kaland, 2025.03.26.

Tiramisu világnapja (03.21.)

Március 21-én a tiramisu világszerte reflektorfénybe kerül, hiszen ezen a napon ünnepeljük a legendás olasz desszert világnapját. A tiramisu, amelyet krémes mascarpone, kávéba mártott piskóta és kakaó tökéletes harmóniája jellemez, generációk óta meghódítja az édesszájúakat.

világnapok, 2025.03.21.

"narrow"
Gear.svg