Gin Corner az Erzsébet tér sarkán

-
gastro branding, 2022.03.18.

Gin Corner az Erzsébet tér sarkán

Budapest belvárosában, a megújult Fröccsterasz komplexum új önálló egysége a Gin Corner bar. Ezt mutatjuk most be nektek! A Gin Corner nem más, mint Tematikusan felépített Ginekre hangsúlyos bár, természetesen kiegészülve prémium minőségű egyéb párlatokkal, kézműves sörökkel, hazai díjnyertes borokkal.


2021 december 9.-én (este 8 órakkor) nyitott meg csendben kapuit a Gin Corner - de az igazi megnyitóra csak most kerül sor.

A helyszín lokációban, enteriőrben és italválasztékban, minőségi szakmai háttérrel, egy varázslatos és harmonikus környezetben fogadja vendégeit: A Gin Corner bárba a jelenlegi választékunk 22 ország 83 féle díjnyertes, különleges és kézműves Gin párlatait válogattuk gondosan össze, ami ráadásul folyamatos bővül.

És hogy az ételek tekintetében se maradjunk el már készülünk nektek egy könnyed tavaszi - nyári étlappal ahol a pimasz streed food találkozik az italokba rejtett fűszerekkel és annak eleganciájával

Gin Corner - bar
A Bárban 3+1 egymástól független területen tudtok helyet foglalni:

  1. ahogy belépsz, egy cseresznyefa virágos misztikus bárba fogad. Nemcsak a látvány hanem a hely saját enteriőr parfümje is elvarázsol. Egy hely ahol a Hendrick’s rózsa zuhataga alatt a bárban kellemes zene mellet válogathattok fantasztikus ital kínálatunkból.
  2. A “do it yourself” / készítsd magad az italod / galériánkon Ti magatok is elkészíthetitek álmaitok G&T -ját az általatok választott italokból és fűszerekből.
  3. Téli időben a teraszon kandallóval fűtött igloo-ba tudtok a város közepén baráti összejövetelt tartani
  4. A nyár közeledtével pedig készülünk nektek egy különleges atmoszférájú kerttel.

A Gin garden ahol a könnyed életérzés párosul a mediterrán- oriental hangulattal, mindez a belváros közepén.

Gin Corner - belső tér
Miért éppen Gin bár?

  • A Gin az egyik legrugalmasabb legtrendibb szeszes ital a világon, hasonlóan azokhoz, akik fogyasszák.
  • A Gin népszerűsége mára megelőzve megannyi párlatot nem csoda hogy most a reneszánszát éli.
  • A Gin rajongók rengeteg íz közül választhatnak, és ma már számos gin fajta létezik a piacon.
  • A Gingyártók is manapság már különböző és különleges, akár eltérve a megszokott összetevőkből próbálnak újabb és újabb íz világot teremteni ezzel is minél több ember ízlésének eleget téve illetve hogy fent tartsák a fejlődést.

De hogyan lett a Gin a választott italunk? Miért olyan népszerű a Gin?

Egy régóta kihasználatlan elavult bár rekonstrukcióján gondolkodtak a tulajdonosok, mikor elhatározták hogy a Ginek igazi világát szeretnék életre kelteni és bemutatni úgy ahogy itthon még nincsen - egy hiteles, szakmailag is magasan kvalifikált tematikus bár keretein belül, ezért is esett a választásunk a Hendrick’s-re és így a márkával összefogásban felépítették a Gin Corner Bar-t.
Gin Corner - Hendrick's Gin
Ha visszatekintünk a történelembe, látni fogjuk, hogy a Gin szerves részét képezi az orvostudomány, a politika, a nemzeti identitás és a munkásosztály születésének, az imperializmusnak, a fűszerkereskedelemnek, a háborúknak, és a betegségeknek.

Az egykor a felsőbb osztályok számára fenntartott koktélok az elmúlt években a ginhez hasonló reneszánszukat élték. Ez jót tesz a ginnek, amely rendkívül alkalmazkodó szellem, és nagyon jól működik koktélokban. Valójában rengeteg finom gin koktél receptünk van, ha valami újat szeretne kipróbálni!

Gin Corner - gin koktél
Tematikus esték, élő zene, jazz és swing uralja a hétköznapok stílusát, a hétvégén pedig a laza elektronikus nu-disco, organic-house, jellemzően dallamos bárzene mellett élvezhetitek az italokat.

Nézzetek be a Gin cornerbe és élvezzétek az utazást! :)

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Gin Corner az Erzsébet tér sarkán magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Gin Corner az Erzsébet tér sarkán magazin cikk? Írd meg véleményed!

Gin Corner az Erzsébet tér sarkán cikkhez kapcsolódó helyek

További Gastro magazin cikkek

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban

VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.

éttermek, 2025.04.29.

Angyalhaj csokoládéból fagylalt

A dubaji csoki őrület után idén tavasszal a rózsaszínű angyalhaj csokoládéért rajonganak magyarok tömegei. Jakabfi Dávid patissier pedig rögtön fagylalt formába öntötte a megjelenésében és ízvilágában is egyedi édességet. A puncsból, ruby csokiból, pisztáciából és török vattacukorból készülő fagyit már most annyira imádja mindenki, hogy sorok állnak érte Nagykanizsán.

gastro érdekesség, 2025.04.20.

Londoni városnézés egy guruló cukrászdában

Ha azt hitted, Londonban már mindent láttál, biztosíthatlak, hogy nem így van. A Brigit’s Bakery ikonikus emeletes busza egy guruló cukrászda, ami nemcsak a látványról, hanem a gasztroélmányről is szól: miközben elhaladsz a Buckingham-palota, a Big Ben és a London Eye előtt, egy finom eperlekvárba mártott scone-t majszolsz, miközben illatos Earl Grey gőzölög a kezedben.

gastro érdekesség, 2025.04.15.

Elkészült Budapest kürtőskalácsa

Budapest kürtőskalácsa olyan, mint maga a főváros: sokszínű, zöld, nagyvilági. A kürtőskalács reneszánszát éli a turisták körében, de a készítők szerint most új szintre lép a minőség. Ez a kürtőskalács elsősorban a budapestieknek készült. A Szent István Bazilikánál bárki megkóstolhatja a különleges desszertet.

gastro érdekesség, 2025.04.11.

Munk Tamás

A séf, akit ugyanúgy inspirál az üres tányér, mint a hófehér festővászon.

gastro személyiségek, 2025.04.07.

"narrow"
Gear.svg