Gin Corner az Erzsébet tér sarkán

-
gastro branding, 2022.03.18.

Gin Corner az Erzsébet tér sarkán

Budapest belvárosában, a megújult Fröccsterasz komplexum új önálló egysége a Gin Corner bar. Ezt mutatjuk most be nektek! A Gin Corner nem más, mint Tematikusan felépített Ginekre hangsúlyos bár, természetesen kiegészülve prémium minőségű egyéb párlatokkal, kézműves sörökkel, hazai díjnyertes borokkal.


2021 december 9.-én (este 8 órakkor) nyitott meg csendben kapuit a Gin Corner - de az igazi megnyitóra csak most kerül sor.

A helyszín lokációban, enteriőrben és italválasztékban, minőségi szakmai háttérrel, egy varázslatos és harmonikus környezetben fogadja vendégeit: A Gin Corner bárba a jelenlegi választékunk 22 ország 83 féle díjnyertes, különleges és kézműves Gin párlatait válogattuk gondosan össze, ami ráadásul folyamatos bővül.

És hogy az ételek tekintetében se maradjunk el már készülünk nektek egy könnyed tavaszi - nyári étlappal ahol a pimasz streed food találkozik az italokba rejtett fűszerekkel és annak eleganciájával

Gin Corner - bar
A Bárban 3+1 egymástól független területen tudtok helyet foglalni:

  1. ahogy belépsz, egy cseresznyefa virágos misztikus bárba fogad. Nemcsak a látvány hanem a hely saját enteriőr parfümje is elvarázsol. Egy hely ahol a Hendrick’s rózsa zuhataga alatt a bárban kellemes zene mellet válogathattok fantasztikus ital kínálatunkból.
  2. A “do it yourself” / készítsd magad az italod / galériánkon Ti magatok is elkészíthetitek álmaitok G&T -ját az általatok választott italokból és fűszerekből.
  3. Téli időben a teraszon kandallóval fűtött igloo-ba tudtok a város közepén baráti összejövetelt tartani
  4. A nyár közeledtével pedig készülünk nektek egy különleges atmoszférájú kerttel.

A Gin garden ahol a könnyed életérzés párosul a mediterrán- oriental hangulattal, mindez a belváros közepén.

Gin Corner - belső tér
Miért éppen Gin bár?

  • A Gin az egyik legrugalmasabb legtrendibb szeszes ital a világon, hasonlóan azokhoz, akik fogyasszák.
  • A Gin népszerűsége mára megelőzve megannyi párlatot nem csoda hogy most a reneszánszát éli.
  • A Gin rajongók rengeteg íz közül választhatnak, és ma már számos gin fajta létezik a piacon.
  • A Gingyártók is manapság már különböző és különleges, akár eltérve a megszokott összetevőkből próbálnak újabb és újabb íz világot teremteni ezzel is minél több ember ízlésének eleget téve illetve hogy fent tartsák a fejlődést.

De hogyan lett a Gin a választott italunk? Miért olyan népszerű a Gin?

Egy régóta kihasználatlan elavult bár rekonstrukcióján gondolkodtak a tulajdonosok, mikor elhatározták hogy a Ginek igazi világát szeretnék életre kelteni és bemutatni úgy ahogy itthon még nincsen - egy hiteles, szakmailag is magasan kvalifikált tematikus bár keretein belül, ezért is esett a választásunk a Hendrick’s-re és így a márkával összefogásban felépítették a Gin Corner Bar-t.
Gin Corner - Hendrick's Gin
Ha visszatekintünk a történelembe, látni fogjuk, hogy a Gin szerves részét képezi az orvostudomány, a politika, a nemzeti identitás és a munkásosztály születésének, az imperializmusnak, a fűszerkereskedelemnek, a háborúknak, és a betegségeknek.

Az egykor a felsőbb osztályok számára fenntartott koktélok az elmúlt években a ginhez hasonló reneszánszukat élték. Ez jót tesz a ginnek, amely rendkívül alkalmazkodó szellem, és nagyon jól működik koktélokban. Valójában rengeteg finom gin koktél receptünk van, ha valami újat szeretne kipróbálni!

Gin Corner - gin koktél
Tematikus esték, élő zene, jazz és swing uralja a hétköznapok stílusát, a hétvégén pedig a laza elektronikus nu-disco, organic-house, jellemzően dallamos bárzene mellett élvezhetitek az italokat.

Nézzetek be a Gin cornerbe és élvezzétek az utazást! :)

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Gin Corner az Erzsébet tér sarkán magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Gin Corner az Erzsébet tér sarkán magazin cikk? Írd meg véleményed!

Gin Corner az Erzsébet tér sarkán cikkhez kapcsolódó helyek

További Gastro magazin cikkek

Év fagylaltja 2025 - Dörgicsei mandulás

Az Év Fagylaltja versenyre idén öt kategóriában rekordszámú, összesen 100 fagylalt nevezése érkezett, és a korábbi évek díjnyertes magyar fagylalt remekeivel együtt több mint 130 féle fagylalt volt kóstolható az egész napos rendezvény alatt.

év fagylaltja, 2025.05.31.

3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan

Három új, tematikus degusztációs menüsort vezetett be az Újváros Bisztró (Szarvas), Békés megye első Michelin Bib Gourmand-ajánlott étterme. Az „Innen”, „Onnan” és „Mindenhonnan” elnevezésű ételsorokat Piltz Zoltán séf álmodta meg, a helyi alapanyagok tiszteletére, valamint a magyar konyha újraértelmezésére és a nemzetközi ízvilág bemutatására építve.

menüvariációk, 2025.05.22.

Balaton Fagyija 2025.

A Balaton Fagyija választás nem csupán egy évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő verseny, hanem a minőségi kézműves fagylaltok ünnepe. A szakértő zsűri több mint 30 egyedi és izgalmas fagylaltkreációt kóstolt meg, hogy kiválassza a régió legkiemelkedőbb ízét.

Balaton, 2025.05.20.

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

"narrow"
Gear.svg