MI IS AZ A TATRATEA?

-
gastro branding, 2020.07.27.

MI IS AZ A TATRATEA?

Ebben a cikkben bemutatjuk az egyedi TATRATEA tea likőröket, amik külön kategóriát nyitottak az alkoholos italok piacán.


MI IS A TATRATEA?

A TATRATEA egy egyedülálló, tea alapú gyógynövénylikőr, teli minden jóval, amit csak a természet adhat. Hozzávalói: a kivételesen tiszta alkohol, az első osztályú fekete tea, a hegyvidék gyógynövényeinek természetes kivonatai, gyümölcskivonatok, gyümölcspárlatok, cukor és a Magas-Tátra forrásvize. 2003 óta a Tátrához közel, Karloff-ban gyártják és töltik egyedi designú palackjaiba ezeket az eszenciákat. Emlékeztet valamire? Nem véletlen, hisz az üveg egyedi formáját egy termosz ihlette meg.

A csomagolás egyik leghangsúlyosabb eleme mégis az egyedi, míves T-logó, amiben visszaköszön az élet szeretete, a növények, állatok, emberek és a föld egyensúlya, ha jobban érdekel, itt olvashatsz utána.

A gyógynövényes tea likőr hagyományai és az ital alapreceptje több száz évvel ezelőttre nyúlnak vissza. A magas tátrai hegyekben, sokszor zord körülmények között élő emberek nem csak gyógyítottak vagy melegen tartották magukat a Tatransky’ Cajjal, de a ritka pillanatokat is ezzel az itallal ünnepelték meg.

A TATRATEA-nak sajátossága, hogy az első szériás ízek alkoholfoka 2-re végződik, az 2. szériájú változatoké pedig 7-re. Bár az 52%-s ORIGINAL, azaz egyedi a kiindulási alap, mindegyik italnak jellegzetes illata, színe és íze van.

Az 1., tea alapú széria ízei:

  • 22% - kókuszos
  • 32% - citrusos
  • 42% - őszibarackos
  • 52% - az eredeti
  • 62% - erdei gyümölcsös
  • 72% - betyáros

A 2. gyümölcs alapú széria ízei:

  • 37% - hibiszkusz & vörös tea
  • 47% - virágos
  • 57% - csipkebogyó & homoktövis
  • 67% - alma & körte

MELYIK A KEDVENC TATRATEA?

Van, aki a 72%-es BETYÁROSRA esküszik, ami lássuk be, betyárosan erős is. Mások a könnyed, kókuszos 22%-esre teszik le a voksukat, egy kis caffé latte társaságában, de talán a 62%-os az, ami leginkább elnyerte a fogyasztók bizalmát. Magas alkoholszázalékát és erdei gyümölcsös ízvilágát elsősorban a női fogyasztók dicsérik és élvezik. Ezt néhány deci eper-, áfonya- vagy feketeribizlilével felöntve, majd jégre töltve édes, gyümölcsös, frissítő, mégis hangsúlyos italként ihatjuk.

HOGY IGYUK A TATRATEAT?

Bár sokan csak rövid italként ismerik és fogyasztják a Tatrateát, de számtalan verzióban kipróbálhatod! Tudtad, hogy koktélban is fogyaszthatod - télen pedig akár forróitalként is kortyolgathatod? Ebben a nyári melegben viszont nagyon jól áll neki egy kis jég, tonik vagy kóla is.

MELYIK az idei év íze?

Az idei nyáron bukkan fel a magyar vendéglátósok pultjain a TATRATEA 47% FLOWER, azaz virágos, ami 21féle virágot tartalmaz, ezek közül is a körömvirág, a levendula, árvacsalán és a cickafark hangsúlyos. Lepd meg a barátaidat egy könnyed nyáresti itallal: tölts 4 cl-t a 47%-sből 2 dl tonikhoz egy kis limelével, keverd össze, tedd jégre, élvezzétek együtt a komplex ízeket.

Ha még többet szeretnél megtudni a TATRATEA-król, akkor keresd fel a www.tatratea.com oldalt. FONTOS! Mértékkel és felelősséggel kell fogyasztani!

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) MI IS AZ A TATRATEA? magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) MI IS AZ A TATRATEA? magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Újratervezésre van szükség a vidéki vendéglátásban

Chef Market tulajdonosa szerint vidéken gyakorlatilag nincs esélye talpon maradni azoknak a gasztrovállalkozásoknak, melyet nem család üzemeltet. Sarkos vélemény ez akkor, amikor egyre több óriási vagy luxusberuházás érkezik vidékre, miközben a lokális vendégek száma korlátos, a vásárlóerő szintén.

éttermek, 2025.06.11.

Évente 50 ezer burgert ad el az alsóörsi Bitang Burger

Kovács Balázs és Kovács Olivér már fiatalkorában álmodozott egy saját vendéglátóhelyről, az elhatározás pedig 2017-ben egy vasárnapi közös pezsgőzéskor született meg bennük, immár Olivér párjával, Radnóti Máriával együtt. Mostanra több mint 100 ezer eladott hamburgerrel büszkélkedhetnek.

éttermek, 2025.06.06.

Év fagylaltja 2025 - Dörgicsei mandulás

Az Év Fagylaltja versenyre idén öt kategóriában rekordszámú, összesen 100 fagylalt nevezése érkezett, és a korábbi évek díjnyertes magyar fagylalt remekeivel együtt több mint 130 féle fagylalt volt kóstolható az egész napos rendezvény alatt.

év fagylaltja, 2025.05.31.

3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan

Három új, tematikus degusztációs menüsort vezetett be az Újváros Bisztró (Szarvas), Békés megye első Michelin Bib Gourmand-ajánlott étterme. Az „Innen”, „Onnan” és „Mindenhonnan” elnevezésű ételsorokat Piltz Zoltán séf álmodta meg, a helyi alapanyagok tiszteletére, valamint a magyar konyha újraértelmezésére és a nemzetközi ízvilág bemutatására építve.

menüvariációk, 2025.05.22.

Balaton Fagyija 2025.

A Balaton Fagyija választás nem csupán egy évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő verseny, hanem a minőségi kézműves fagylaltok ünnepe. A szakértő zsűri több mint 30 egyedi és izgalmas fagylaltkreációt kóstolt meg, hogy kiválassza a régió legkiemelkedőbb ízét.

Balaton, 2025.05.20.

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

"narrow"
Gear.svg