MI IS AZ A TATRATEA?

-
gastro branding, 2020.07.27.

MI IS AZ A TATRATEA?

Ebben a cikkben bemutatjuk az egyedi TATRATEA tea likőröket, amik külön kategóriát nyitottak az alkoholos italok piacán.


MI IS A TATRATEA?

A TATRATEA egy egyedülálló, tea alapú gyógynövénylikőr, teli minden jóval, amit csak a természet adhat. Hozzávalói: a kivételesen tiszta alkohol, az első osztályú fekete tea, a hegyvidék gyógynövényeinek természetes kivonatai, gyümölcskivonatok, gyümölcspárlatok, cukor és a Magas-Tátra forrásvize. 2003 óta a Tátrához közel, Karloff-ban gyártják és töltik egyedi designú palackjaiba ezeket az eszenciákat. Emlékeztet valamire? Nem véletlen, hisz az üveg egyedi formáját egy termosz ihlette meg.

A csomagolás egyik leghangsúlyosabb eleme mégis az egyedi, míves T-logó, amiben visszaköszön az élet szeretete, a növények, állatok, emberek és a föld egyensúlya, ha jobban érdekel, itt olvashatsz utána.

A gyógynövényes tea likőr hagyományai és az ital alapreceptje több száz évvel ezelőttre nyúlnak vissza. A magas tátrai hegyekben, sokszor zord körülmények között élő emberek nem csak gyógyítottak vagy melegen tartották magukat a Tatransky’ Cajjal, de a ritka pillanatokat is ezzel az itallal ünnepelték meg.

A TATRATEA-nak sajátossága, hogy az első szériás ízek alkoholfoka 2-re végződik, az 2. szériájú változatoké pedig 7-re. Bár az 52%-s ORIGINAL, azaz egyedi a kiindulási alap, mindegyik italnak jellegzetes illata, színe és íze van.

Az 1., tea alapú széria ízei:

  • 22% - kókuszos
  • 32% - citrusos
  • 42% - őszibarackos
  • 52% - az eredeti
  • 62% - erdei gyümölcsös
  • 72% - betyáros

A 2. gyümölcs alapú széria ízei:

  • 37% - hibiszkusz & vörös tea
  • 47% - virágos
  • 57% - csipkebogyó & homoktövis
  • 67% - alma & körte

MELYIK A KEDVENC TATRATEA?

Van, aki a 72%-es BETYÁROSRA esküszik, ami lássuk be, betyárosan erős is. Mások a könnyed, kókuszos 22%-esre teszik le a voksukat, egy kis caffé latte társaságában, de talán a 62%-os az, ami leginkább elnyerte a fogyasztók bizalmát. Magas alkoholszázalékát és erdei gyümölcsös ízvilágát elsősorban a női fogyasztók dicsérik és élvezik. Ezt néhány deci eper-, áfonya- vagy feketeribizlilével felöntve, majd jégre töltve édes, gyümölcsös, frissítő, mégis hangsúlyos italként ihatjuk.

HOGY IGYUK A TATRATEAT?

Bár sokan csak rövid italként ismerik és fogyasztják a Tatrateát, de számtalan verzióban kipróbálhatod! Tudtad, hogy koktélban is fogyaszthatod - télen pedig akár forróitalként is kortyolgathatod? Ebben a nyári melegben viszont nagyon jól áll neki egy kis jég, tonik vagy kóla is.

MELYIK az idei év íze?

Az idei nyáron bukkan fel a magyar vendéglátósok pultjain a TATRATEA 47% FLOWER, azaz virágos, ami 21féle virágot tartalmaz, ezek közül is a körömvirág, a levendula, árvacsalán és a cickafark hangsúlyos. Lepd meg a barátaidat egy könnyed nyáresti itallal: tölts 4 cl-t a 47%-sből 2 dl tonikhoz egy kis limelével, keverd össze, tedd jégre, élvezzétek együtt a komplex ízeket.

Ha még többet szeretnél megtudni a TATRATEA-król, akkor keresd fel a www.tatratea.com oldalt. FONTOS! Mértékkel és felelősséggel kell fogyasztani!

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) MI IS AZ A TATRATEA? magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) MI IS AZ A TATRATEA? magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Balaton Fagyija 2025.

A Balaton Fagyija választás nem csupán egy évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő verseny, hanem a minőségi kézműves fagylaltok ünnepe. A szakértő zsűri több mint 30 egyedi és izgalmas fagylaltkreációt kóstolt meg, hogy kiválassza a régió legkiemelkedőbb ízét.

Balaton, 2025.05.20.

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

"narrow"
Gear.svg