Évente 50 ezer burgert ad el az alsóörsi Bitang Burger
éttermek, 2025.06.06.
Divatbemutatóhoz hasonló show keretében mutatta be a Kézműves Desszert a legújabb őszi-téli kollekcióját, az nU Bisztróban.
A Kézműves Desszert egy éve debütált a hazai piacon. Napról napra egyre népszerűbb, már több szállodában és vendéglátóhelyen kínálják. A süteményeknek nem csak a megjelenése egyedi, hanem az összetétele is.
A látványos desszerteket táplálékallergiások és cukorbetegek is fogyaszthatják. A szállítása fagyasztava történik, az adott hely saját ízlése szerint tálalhatja.
Az őszre és a télre koncentrálva Bordács Dorottya és Világ Viktor új kollekcióval állt elő. Az új süteményeket egy divatbemutatóhoz hasonló eseményen ismerhettünk meg az nU Bisztróban.
A modellek szerepébe olyan híres, hazai séfek bújtak, mint Ádám Csaba, Bernát Dániel, Bíró Lajos, Fülepi Kálmán, Palotai Csaba, Takács Lajos. A vöröszőnyegen végigsétálva mutatták meg a csodálatos süteményeket.
A gluténmentes dióslapra rétegzett kéksajtos körtemousse-t Bíró Lajos prezentálta, míg a glutén-és cukormentes, ibolyás málnamousse-t Fülepi Kálmán kezében.
A lisztmentes dacquoise alapú, házi szilvalekváros fahéjas szilvamousse-t Ádám Csaba mutatta be, a gesztenyelisztből készült piskóta alapú, rumos gesztenyemousse-t pedig Bernát Dániel.
A tökmaglisztből készült piskóta alapú, ötfűszeres-mézes, sütőtökzselés sütőtökmousse-t Világ Viktor tárta elénk, a mákos piskótára rétegzett, megyzselével tálalt mákmousse-t Palotai Csaba.
A csokis desszert Takács Lajos kezében érkezett. Eznnek egy mogyorólisztből készült piskóta volt az alapja, amire csokoládémousse került, és sós karamellás mogyorókrémmel tálalták.
Gerlachfalvy Réka
További Gastro magazin cikkek
Évente 50 ezer burgert ad el az alsóörsi Bitang Burger
éttermek, 2025.06.06.
Év fagylaltja 2025 - Dörgicsei mandulás
év fagylaltja, 2025.05.31.
3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan
menüvariációk, 2025.05.22.
Balaton Fagyija 2025.
Balaton, 2025.05.20.
Chef Market felvásárolta a Culinaris-t
gastro érdekesség, 2025.05.16.
Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon
éttermek, 2025.05.09.
Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben
chef, 2025.05.07.
Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban
éttermek, 2025.05.06.
Év fagylaltja 2025 - Dörgicsei mandulás
2025.05.31.