Kézműves Desszertek a kifutón

-
gastro design, 2013.10.02.

Kézműves Desszertek a kifutón

Divatbemutatóhoz hasonló show keretében mutatta be a Kézműves Desszert a legújabb őszi-téli kollekcióját, az nU Bisztróban.


 A Kézműves Desszert egy éve debütált a hazai piacon. Napról napra egyre népszerűbb, már több szállodában és vendéglátóhelyen kínálják. A süteményeknek nem csak a megjelenése egyedi, hanem az összetétele is.

 

A látványos desszerteket táplálékallergiások és cukorbetegek is fogyaszthatják. A szállítása fagyasztava történik, az adott hely saját ízlése szerint tálalhatja.

 

 

Az őszre és a télre koncentrálva Bordács Dorottya és Világ Viktor új kollekcióval állt elő. Az új süteményeket egy divatbemutatóhoz hasonló eseményen ismerhettünk meg az nU Bisztróban.

 

A modellek szerepébe olyan híres, hazai séfek bújtak, mint Ádám Csaba, Bernát Dániel, Bíró Lajos, Fülepi Kálmán, Palotai Csaba, Takács Lajos. A vöröszőnyegen végigsétálva mutatták meg a csodálatos süteményeket.

 

 

 

A gluténmentes dióslapra rétegzett kéksajtos körtemousse-t Bíró Lajos prezentálta, míg a glutén-és cukormentes, ibolyás málnamousse-t Fülepi Kálmán kezében.

 

A lisztmentes dacquoise alapú, házi szilvalekváros  fahéjas szilvamousse-t Ádám Csaba mutatta be, a gesztenyelisztből készült piskóta alapú, rumos gesztenyemousse-t pedig Bernát Dániel.

 

 

 

 

A tökmaglisztből készült piskóta alapú, ötfűszeres-mézes, sütőtökzselés sütőtökmousse-t Világ Viktor tárta elénk, a mákos piskótára rétegzett, megyzselével tálalt mákmousse-t Palotai Csaba.

 

A csokis desszert Takács Lajos kezében érkezett. Eznnek egy mogyorólisztből készült piskóta volt az alapja, amire csokoládémousse került, és sós karamellás mogyorókrémmel tálalták.

 

 
A karakteres ízű desszertek között nehéz volt rangsorolni. Leginkább az egyéni ízlés határozta meg, hogy melyik végzett a dobogón.
 
Weboldal:
 
Fotó:
 
 

Gerlachfalvy Réka

Tetszett a(z) Kézműves Desszertek a kifutón magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Kézműves Desszertek a kifutón magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban

VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.

éttermek, 2025.04.29.

"narrow"
Gear.svg