Medvék egy belvárosi étteremben

-
gastro design, 2020.09.10.

Medvék egy belvárosi étteremben

Különleges távolságtartás, imádni való plüss macikkal!


Aranybarna plüss mackók a ZONA-ban!

Éttermünket ellepték az aranybarna plüss mackók! Ezt neked is látnod kell, ezért szeretettel meghívunk a ZONA-ba. Bemutatnánk neked a macikat, akik gyakorta ücsörögnek látványteraszunkon, élvezik a kellemes késő nyári időt és szívesen kóstolják ételeinket, valamint koktéljainkat.

Eredetileg a világjárvány okozta távolságtartást kívántuk velük megoldani és úgy éreztük ők sokkal jobban mutatnak, mintha székeket kellene elvennünk asztalainktól. Persze arra mi sem számítottunk, hogy ennyire megkedvelik a ZONA-t és ennyi mosolyt csalnak a vendégeink arcára. Bevalljuk a plüss macik ötlete a párizsi vendéglátós kollégáktól származik, ám mi is úgy tartjuk, hogy tanulni a jóktól sosem szégyen.

Egyeztess időpontot, és vár szeretettel a ZONA

A szeretni való plüssök oly annyira népszerűen lettek, hogy sokan készítenek közös képeket velük, sőt többen említették már, hogy ismerősüktől, barátjuktól hallottak róluk és mindenképpen látni szerették volna őket. Sok külföldi azonosítja a macikkal a ZONA-t, ami ezekben a vendéglátásnak a legkevésbé kedvező időkben jól jön nekünk.

Gyere el hozzánk egy előre egyeztett időpontban, légy a vendégünk és ismerd meg a macinkat, illetve a ZONA-t, amely már 2015-ben az év étterme volt, valamint jó ideje a Michelin Guide-ban is szerepelünk. Azon kevesek egyike voltunk, ahol a járvány alatt is megkapták az alapfizetésüket munkatársaink és senkit nem bocsájtottunk el. Emellett az újra nyitás után a macik mellett átalakítottuk az étlapunkat, amit a szezonalitáshoz alkalmazkodva hetente megújít séfünk, Kovács Levente.

Sztárséf a ZONA-ban: Kovács Levente

Konyhánk vezetője a patinás Gundel iskola diákja volt, majd a legjobb magyar szakemberek csiszolták tudását. Saját bevallása szerint nem vágyik a sztárséf státuszra, nem a különböző szakmai díjjak és elismerések miatt dolgozik, persze örömmel és tisztelettel veszi, amikor ilyenekben részesül. Séfünknek az elégedett vendég, a ZONA élmény átadása a legnagyobb elismerés. Munkájában egyszerre fellelhetőek a klasszikus és a modern konyha és különösképpen hazai ízvilág jegyei. Ars poeticaja szerint a gasztronómia bármely ágazatához állandó tanulás, illetve szakmai alázat és magasfokú felkészültség szükséges.

Éttermünk kulturális küldetése a hazai vendéglátó hagyományok felélesztése, így minden este egyedi élő zenével várjuk vendégeinket, ahogy az a jóval korábbi évtizedekben, sőt a századelőn is megszokott volt a fővárosban.

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Medvék egy belvárosi étteremben magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Medvék egy belvárosi étteremben magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije

Az „1000 indok az őszi Balaton mellett” nevű kampány részeként mutatták be a Balaton sütijét 2024. szeptember 26-án. A desszert szeptember 27-től 8 balatoni cukrászdában lesz elérhető. A küllemében is a Balatont idéző sütemény helyi alapanyagokból készült, hangsúlyosan jelenik meg benne az otelló szőlő, szeder, málna.

cukrászok, 2024.09.26.

Megérkezett az Airfryekek új generációja

Mostantól nem kérdés, hogy lehetséges-e gyorsan, finomat és táplálót készíteni, akár nagyobb mennyiségben is. Megérkezett a forrólevegős sütők legújabb innovációja!

gastro technológia, 2024.08.05.

Zöld Málna lett 2024-ben Magyarország Cukormentes Tortája

A szegedi Reök cukrászai hozzáadott cukor nélkül készült alkotása nyerte idén az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Magyarország Cukormentes Tortája versenyét, amelyet minden évben a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai partnerségével rendeznek meg.

Ország tortája, 2024.08.02.

Magyarország Tortája 2024. - Mákvirág

Kovács Alfréd váci cukrász alkotása, a „MÁKVIRÁG” fantázianevű torta viselheti idén a Magyarország Tortája címet. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt Novák Ádám és Csonka László szegedi cukrászok nyerték a „Zöld málna” fantázianevű kreációval.

Ország tortája, 2024.08.01.

így maradhatnak frissek a gyümölcsök

A lédús gyümölcsök szezonjának minden percét érdemes kiélvezni, akár úgy is, hogy kipróbálunk néhány ínycsiklandó receptet. De mit tehetünk annak érdekében, hogy a ropogós gyümölcsök a legforróbb napokon is frissek maradjanak?

Sajtóközlemények, 2024.07.20.

Portofino Beach Club by Rácz Jenő a Lupán

Vadonatúj külsővel, Rácz Jenő sztárséf által megálmodott és a tőle megszokott magas színvonalú menüsorral és válogatott italkínálattal teszi teljessé a 2024-es strandszezont a Portofino Beach Club by Rácz Jenő, a Lupán.

gastro hangulat, 2024.07.17.

Kóstold körbe a Balatont - 2024

Hol kóstolhatod meg a legtutibb balatoni fogásokat, borokat, merre kirándulj, bringázz? A Balatoni Kör térképes Kóstold Körbe kiadványában megtalálod a hozzád leginkább passzoló balatoni helyeket!

Balaton, 2024.06.18.

Újranyitott az eklektikus Csók Bisztró

Illusztris környéken, a budapesti Andrássy úton nyitotta meg kapuit újra a Csók, mely a modern, színes gasztroélmény és a művészeti összefonódások szerelemgyereke. Itt még a zsíroskenyér is olyan szép, akár egy festmény!

Andrássy út, 2024.06.13.

"narrow"
Gear.svg