Medvék egy belvárosi étteremben

-
gastro design, 2020.09.10.

Medvék egy belvárosi étteremben

Különleges távolságtartás, imádni való plüss macikkal!


Aranybarna plüss mackók a ZONA-ban!

Éttermünket ellepték az aranybarna plüss mackók! Ezt neked is látnod kell, ezért szeretettel meghívunk a ZONA-ba. Bemutatnánk neked a macikat, akik gyakorta ücsörögnek látványteraszunkon, élvezik a kellemes késő nyári időt és szívesen kóstolják ételeinket, valamint koktéljainkat.

Eredetileg a világjárvány okozta távolságtartást kívántuk velük megoldani és úgy éreztük ők sokkal jobban mutatnak, mintha székeket kellene elvennünk asztalainktól. Persze arra mi sem számítottunk, hogy ennyire megkedvelik a ZONA-t és ennyi mosolyt csalnak a vendégeink arcára. Bevalljuk a plüss macik ötlete a párizsi vendéglátós kollégáktól származik, ám mi is úgy tartjuk, hogy tanulni a jóktól sosem szégyen.

Egyeztess időpontot, és vár szeretettel a ZONA

A szeretni való plüssök oly annyira népszerűen lettek, hogy sokan készítenek közös képeket velük, sőt többen említették már, hogy ismerősüktől, barátjuktól hallottak róluk és mindenképpen látni szerették volna őket. Sok külföldi azonosítja a macikkal a ZONA-t, ami ezekben a vendéglátásnak a legkevésbé kedvező időkben jól jön nekünk.

Gyere el hozzánk egy előre egyeztett időpontban, légy a vendégünk és ismerd meg a macinkat, illetve a ZONA-t, amely már 2015-ben az év étterme volt, valamint jó ideje a Michelin Guide-ban is szerepelünk. Azon kevesek egyike voltunk, ahol a járvány alatt is megkapták az alapfizetésüket munkatársaink és senkit nem bocsájtottunk el. Emellett az újra nyitás után a macik mellett átalakítottuk az étlapunkat, amit a szezonalitáshoz alkalmazkodva hetente megújít séfünk, Kovács Levente.

Sztárséf a ZONA-ban: Kovács Levente

Konyhánk vezetője a patinás Gundel iskola diákja volt, majd a legjobb magyar szakemberek csiszolták tudását. Saját bevallása szerint nem vágyik a sztárséf státuszra, nem a különböző szakmai díjjak és elismerések miatt dolgozik, persze örömmel és tisztelettel veszi, amikor ilyenekben részesül. Séfünknek az elégedett vendég, a ZONA élmény átadása a legnagyobb elismerés. Munkájában egyszerre fellelhetőek a klasszikus és a modern konyha és különösképpen hazai ízvilág jegyei. Ars poeticaja szerint a gasztronómia bármely ágazatához állandó tanulás, illetve szakmai alázat és magasfokú felkészültség szükséges.

Éttermünk kulturális küldetése a hazai vendéglátó hagyományok felélesztése, így minden este egyedi élő zenével várjuk vendégeinket, ahogy az a jóval korábbi évtizedekben, sőt a századelőn is megszokott volt a fővárosban.

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Medvék egy belvárosi étteremben magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Medvék egy belvárosi étteremben magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Ázsiai koktélok és snackek

Az ázsiai gasztronómia már régóta hódít világszerte, ám eddig kevés figyelem irányult a koktélokra és snackekre. Ezek a kreációk nem csak az ízlelőbimbókat kényeztetik, hanem egy képzeletbeli utazásra is csábítanak.

gastro hangulat, 2024.04.13.

Spórolj akár napi 100 percet vállalkozásodnak

Az integrált fizetési rendszerek egyre gyorsabban terjednek Magyarországon, nem véletlenül. A megoldás nagyobb hatékonyságot, gyorsabb kiszolgálást, ezáltal pedig jobb vendég- és felhasználói élményt ígér.

adminisztrátoroknak, 2024.04.10.

Carbonara

A carbonara (spagetti) egy olasz étel, amely spagetti tésztából, tojásból, pecorino sajtból, pancettából, valamint frissen őrölt fekete borssal készülő szószból áll. A szószt főzőlé felöntésével keverik össze, így a végeredmény egy krémes, gazdag tésztaétel.

világnapok, 2024.04.06.

Tojás

A tojás az egyik leggyakrabban fogyasztott és sokoldalúan felhasználható élelmiszer a világon. Nemcsak tápláló, hanem gazdag fehérjeforrás is, amely számos fontos tápanyagot tartalmaz, és sokféle módon elkészíthető. Magában hordozza a természet egyszerű, de csodálatos csomagolását, amelyben az élet új lehetőségei rejtőznek.

alapanyag, 2024.03.30.

Immunerősítés tavasszal gyógynövény italok segítségével

A tavaszi fáradtság sokaknál jelentkezik, ezért az immunrendszerük megerősítésére törekszenek. A RedPower funkcionális gyógynövényitalok kitűnő választásnak bizonyulnak ebben az évszakban, hiszen segítenek feltölteni a tél végi vitaminraktárakat, és támogatják az immunrendszer megfelelő működését.

gastro érdekesség, 2024.03.26.

néhány tipp, hogy feldobjuk a húsvéti étkezéseket

Kedvelt húsvéti receptjeink ízletesek és kiadósak, így feltétlenül helyük van az ünnepi asztalon: töltött tojás, tojáskrém, sonkás tekercs, kalács. A bevált receptek mellé egy-egy újdonság is az asztalra kerülhet, amelyet akár azok is fogyaszthatnak, akik valamilyen allergiával, ételérzékenységgel küzdenek.

gastro esemény, 2024.03.24.

"narrow"
Gear.svg