Medvék egy belvárosi étteremben

-
gastro design, 2020.09.10.

Medvék egy belvárosi étteremben

Különleges távolságtartás, imádni való plüss macikkal!


Aranybarna plüss mackók a ZONA-ban!

Éttermünket ellepték az aranybarna plüss mackók! Ezt neked is látnod kell, ezért szeretettel meghívunk a ZONA-ba. Bemutatnánk neked a macikat, akik gyakorta ücsörögnek látványteraszunkon, élvezik a kellemes késő nyári időt és szívesen kóstolják ételeinket, valamint koktéljainkat.

Eredetileg a világjárvány okozta távolságtartást kívántuk velük megoldani és úgy éreztük ők sokkal jobban mutatnak, mintha székeket kellene elvennünk asztalainktól. Persze arra mi sem számítottunk, hogy ennyire megkedvelik a ZONA-t és ennyi mosolyt csalnak a vendégeink arcára. Bevalljuk a plüss macik ötlete a párizsi vendéglátós kollégáktól származik, ám mi is úgy tartjuk, hogy tanulni a jóktól sosem szégyen.

Egyeztess időpontot, és vár szeretettel a ZONA

A szeretni való plüssök oly annyira népszerűen lettek, hogy sokan készítenek közös képeket velük, sőt többen említették már, hogy ismerősüktől, barátjuktól hallottak róluk és mindenképpen látni szerették volna őket. Sok külföldi azonosítja a macikkal a ZONA-t, ami ezekben a vendéglátásnak a legkevésbé kedvező időkben jól jön nekünk.

Gyere el hozzánk egy előre egyeztett időpontban, légy a vendégünk és ismerd meg a macinkat, illetve a ZONA-t, amely már 2015-ben az év étterme volt, valamint jó ideje a Michelin Guide-ban is szerepelünk. Azon kevesek egyike voltunk, ahol a járvány alatt is megkapták az alapfizetésüket munkatársaink és senkit nem bocsájtottunk el. Emellett az újra nyitás után a macik mellett átalakítottuk az étlapunkat, amit a szezonalitáshoz alkalmazkodva hetente megújít séfünk, Kovács Levente.

Sztárséf a ZONA-ban: Kovács Levente

Konyhánk vezetője a patinás Gundel iskola diákja volt, majd a legjobb magyar szakemberek csiszolták tudását. Saját bevallása szerint nem vágyik a sztárséf státuszra, nem a különböző szakmai díjjak és elismerések miatt dolgozik, persze örömmel és tisztelettel veszi, amikor ilyenekben részesül. Séfünknek az elégedett vendég, a ZONA élmény átadása a legnagyobb elismerés. Munkájában egyszerre fellelhetőek a klasszikus és a modern konyha és különösképpen hazai ízvilág jegyei. Ars poeticaja szerint a gasztronómia bármely ágazatához állandó tanulás, illetve szakmai alázat és magasfokú felkészültség szükséges.

Éttermünk kulturális küldetése a hazai vendéglátó hagyományok felélesztése, így minden este egyedi élő zenével várjuk vendégeinket, ahogy az a jóval korábbi évtizedekben, sőt a századelőn is megszokott volt a fővárosban.

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Medvék egy belvárosi étteremben magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Medvék egy belvárosi étteremben magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban

VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.

éttermek, 2025.04.29.

"narrow"
Gear.svg